Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za sudjelovanje u umjetničkom programu međunarodne platforme 'Inspirirani Teslom

HDLU poziva članove za iskaz interesa za sudjelovanje u umjetničkom programu međunarodne platforme 'Inspirirani Teslom', u sklopu izložbe 'Nikola Tesla – Mind from the Future',  koji će se održavati u HDLU krajem 2017. Rok za prijavu je 15. veljače 2017.
url: http://www.hdlu.hr
Glavna tema izložbe je Nikola Tesla kao inspiracija u umjetničkom djelovanju.  Glavni cilj izložbe je propitivanje utjecaja tehnološkog razvoja na razvoj čovječanstva, te umjetnička vizija budućnosti razvoja čovječanstva, sukladno objektivnom promatranju realnosti koja nas okružuje.

Odabranim umjetnicima ćemo uz vođenu tehničko / programersku podršku, u okvirima producentskih mogućnosti, omogućiti promišljanje novog procesa rada na umjetničkom djelu, korištenjem najnovijih alata u području kreiranja virtualne i proširene stvarnosti, robotike, specijalnih efekata, interaktivnog i nelinearnog pripovijedanja. Želja nam je okupiti umjetnike svih generacija, te kroz međugeneracijski dijalog otvoriti polemiku o hipertehnologizaciji društva, zbog čega nije važno poznajete li ili ne navedene alate.

Zainteresirani umjetnici pozivaju se na detaljniju raspravu o koncepciji izložbe i upoznavanje autorice izložbe Helene Bulaje na sastanku, a prije slanja prijedloga rada, u terminu 11.1.2017. u 11h u Klubu HDLU. Dolazak na sastanak potrebno je potvrditi ovdje.

Umjetnike će odabrati odbor u sastavu kustoskog, producentskog i savjetničkog tima izložbe, predvođen autoricom izložbe Helenom Bulajom. Odbor zadržava mogućnost razgovora s umjetnicima prije donošenja odluke.

Pravo sudjelovanja imaju redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb).
Prijave se šalju isključivo elektroničkim putem na natjecaj@hdlu.hr uz naslov maila TESLA.
Prijava treba sadržavati:
- ime i prezime umjetnika
- životopis – istaknute izložbe, radovi, nagrade, obrazovanje i sl.
- prijedlog umjetničkog koncepta i referenca na temu (tekstualno obrazloženje i skica)
- projekciju troškova za produkciju predloženog koncepta
- prijedlog umjetničkog honorara

Rok prijave je: 15.2.2017. Nepotpune ili zakašnjele prijave neće se prihvatiti.
 Odabranim umjetnicima osigurat će se:
- sudjelovanje u kreativnom procesu rada na izložbi;
- uvrštenje rada u izložbu;
- produkcija umjetničkog rada;
- umjetnički honorar.
  
Napomena: Troškovi produkcije rada i umjetnički honorari podložni su raspravi i dogovoru s producentima izložbe. Odabrani umjetnici zaprimit će konačnu odluku o odabiru najkasnije do 15.3.2017.