Preskočite na glavni sadržaj

Julian Rachlin gost Zagrebačke filharmonije na Zagreb Classicu

Festival Zagreb Classic ugostit će u nedjelju, 8. srpnja, svjetskog violinističkog virtuoza Juliana Rachlina, koji će uz orkestar Zagrebačke filharmonije na pozornici na otvorenom na Trgu kralja Tomislava za zagrebačku publiku izvesti program najavljen kao jedan od vrhunaca ovogodišnjega festivala.
vrijeme: 08.07.2018.
mjesto: Zagreb, Trg kralja Tomislava
url: https://www.facebook.com/ZagrebClassic/

Nakon niza svjetskih glazbenih zvijezda koje su u protekle dvije godine prošle Trgom kralja Tomislava, i treće izdanje festivala Zagreb Classic ponovno ugošćuje najveća imena klasične glazbe, stoji u najavi.
 
Jedna od najljepših otvorenih pozornica Zagreba u nedjelju će tako ugostiti jednu od najvećih zvijezda klasične glazbe, "violinista sa srcem virtuoza i pojavom šampiona" kako ga je opisao LA Times, Juliana Rachlina, koji će nastupiti uz orkestar Zagrebačke filharmonije.
 
Orkestar će predvoditi ugledni talijanski maestro Pier Carlo Orizio, a zvjezdano popularni glazbenik predstavit će se u dvije velike klasično-glazbene uspješnice, Koncertu za violinu i orkestar u G-duru W. A. Mozarta te skladbi Liebesleid Fritza Kreislera.
 
Zagrebačka filharmonija otvorit će atraktivni program hrvatskom simfonijskom uspješnicom, Simfonijskim kolom Jakova Gotovca, a izvest će još dva dobro poznata orkestralna hita, Vltavu Bedřicha Smetane te Polovjecke plesove Aleksandra Borodina.
 
"Stoga, uzmite svoje dekice, pozovite najbolje prijatelje i ne propustite Juliana Rachlina uz Zagrebačku filharmoniju u jednome od vrhunaca ovogodišnjeg festivala. Vidimo se ove nedjelje, na festivalu Zagreb Classic, gdje uživamo u glazbi na travi!", poručuju Filharmoničari.
 
Ulaz na koncert je slobodan! (Hina)