Preskočite na glavni sadržaj

Arhitekti valpovačkih vlastelina - predavanje

Predavanje i rasprava na temu Arhitekti valpovačkih vlastelina - izbor nacrta iz fundusa Državnog arhiva u Osijeku izložen u Muzeju likovnih umjetnosti u okviru izložbe 'Valpovački vlastelini Prandau-Normann' održat će se u utorak, 27. ožujka, u 18 sati, u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti. Predavanje će održati dr. sc. Dragan Damjanović, izvanredni profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za povijest umjetnosti.
vrijeme: 27.03.2018. 18 h
mjesto: Osijek; Muzej likovnih umjetnosti, Europska avenija 9
url: http://www.mlu.hr/i
 

O predavanju:

 

Državni arhiv u Osijeku i Muzej likovnih umjetnosti u nizu pratećih događanja velike izložbe Valpovački vlastelini Prandau-Normann, organiziraju predavanje o arhitektima valpovačkih vlastelina i arhitekturi koja obuhvaća izgradnju sakralnih i profanih, javnih i privatnih, stambenih i gospodarskih objekta na Valpovačkom vlastelinstvu i šire.

 

U okviru izložbe Valpovački vlastelini Prandau-Normann, dio fundusa Državnog arhiva u Osijeku, izbor nacrta za objekte koje su valpovački vlastelini gradili tijekom više od dva stoljeća svoga upravljanja vlastelinstvom, izložen je u Muzeju likovnih umjetnosti u okviru predstavljanja likovne i graditeljske baštine valpovačkih vlastelina.

 

Predavanje ujedno ulazi i u niz mjesečnih predavanja s raspravama koje Državni arhiv u Osijeku organizira na odgovarajuću temu povezanu s arhivskim gradivom i aktualnim arhivskim istraživanjima i to upravo iz perspektive i riječima samih korisnika, istraživača raznih struka.