natječaj

Raspisan natječaj za Književnu nagradu Drago Gervais

Odbor Književne nagrade Drago Gervais raspisao je Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2019., koju Grad Rijeka dodjeljuje za iznimna postignuća na području književnog stvaralaštva. Rok za predaju radova je 31. svibnja 2019.!
 
natječaj

Objavljen prvi i-Portunus poziv za potporu kratkoročne međunarodne mobilnosti!

Poziv je objavljen 17. travnja, a namijenjen je profesionalcima i umjetnicima u vizualnim i izvedbenim umjetnostima. Rok za prijavu je 15. svibnja 2019.
 
natječaj

Potpora projektima književnih prijevoda 2019. - natječaj potprograma Kultura

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za potprogram Kultura programa Kreativna Europa u kategoriji Potpora projektima književnih prijevoda, u natječajnoj kategoriji dvogodišnjih projekata. Rok za prijavu je 4. lipnja 2019., do 12 sati.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu književne nagrade 'Albatros 2019.'

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (Nakladnička djelatnost) objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade 'Albatros 2019.'. Rok za predaju rukopisa je 15. lipnja 2019. godine.
 
natječaj

Objavljen poziv 'Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I.'

Ministarstvo kulture objavilo je dana 15. travnja 2019. godine otvoreni (privremeni) poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I.'.  
 
natječaj

DHK raspisuje natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuje natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije iz Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2013. godinu, priopćilo je u ponedjeljak DHK.
 
natječaj, festival

Betina Film Festival od 4. do 8. rujna

Festival međunarodnog i hrvatskog kratkog filma, Betina Film Festival (BAFF), održat će se od 4. do 8. rujna u Betini, u Šibensko-kninskoj županiji. Filmaši i filmašice svoje filmske uratke mogu prijaviti do 15. svibnja.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području književnog i prevoditeljskog stvaralaštva za 2018.

Ministarstvo kulture RH, u svrhu poticanja i promicanja hrvatskog književnog i prevoditeljskog stvaralaštva, objavljuje Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevoditeljima za najbolja ostvarenja na području književnog prevodilaštva u 2018. godini. Prijave se primaju do 12. svibnja 2019.
 
natječaj

Natječaj za 53. tribinu 'Darko Lukić'

Prijave za nastup na 53. tribini 'Darko Lukić' sezona 2019/2020. predaju se do 29. travnja 2019. Prijaviti se mogu solisti i komorni ansambli, državljani Republike Hrvatske, koji su u roku za predaju prijava mlađi od 30 godina (muški solo pjevači mlađi od 32 godine).
 
natječaj, nagrada

Natječaj za Nagradu i Diplomu 'Milka Trnina' za 2018.

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika otvara Natječaj za Nagradu i Diplomu 'Milka Trnina' koja se dodjeljuje za najbolje glazbeno postignuće u protekloj kalendarskoj godini.
 
 
natječaj

Poziv na Malu školu autorskog filma u Splitu

Kino klub Split u suradnji s Javnom ustanovom RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, partnerom na projektu ArTVision+, objavljuje poziv za 5 studenata/ica zainteresiranih za kreativne prakse snimanja kratkih autorskih audiovizualnih djela, kroz edukativno-umjetnički program 'Mala škola autorskog filma'. Rok za prijavu je 1. svibnja 2019., do 16 sati.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na izložbi 'Zagrebački ljetni likovni salon 2019 – priče, bajke i basne'

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb već treću godinu za redom organizira 'Zagrebački ljetni likovni salon', koji će se ove godine održati u srpnju 2019. u Galeriji Kontrast (Dubrava 51a, Zagreb), pod nazivom 'Zagrebački ljetni likovni salon 2019 – priče, bajke i basne' i bit će posvećen književnosti za djecu i mlade. 
 
natječaj

Javna agencija za knjigu Republike Slovenije - poziv

Javna agencija za knjigu Republike Slovenije raspisala je natječaj na koji se mogu prijaviti strani izdavači, urednici, novinari te organizatori književnih festivala, a kojima će biti stipendiran boravak u Sloveniji u razdoblju od 21. do 24. kolovoza 2019. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2019.!
 
natječaj

POU Matija Antun Relković - poziv na izlaganje

POU Matija Antun Relković Nova Gradiška poziva zainteresirane umjetnike ili grupe umjetnika da se prijave na Poziv za izlaganje za samostalnu izložbu u prostorima POU Matija Antun Relković u okviru godišnjih izložbi predviđenih za 2020. godinu. Rok za prijavu je 1. lipnja 2019.
 
natječaj

Poziv na prijedlog kandidata za dodjelu nagrade 'Marijan Rotar'

Javna ustanova Pula Film Festival, dana 10. travnja 2019. godine, sukladno Članku 44. Statuta Pulskog filmskog festivala, stavka 6., poziva zainteresiranu javnost da dostavi prijedlog kandidata za dodjelu nagrade 'Marijan Rotar' na 66. Pulskom filmskom festivalu. Prijedlozi se primaju do 2. svibnja 2019.!
 
natječaj

Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2019.

Ministarstvo kulture RH raspisalo je Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2019. godini. Cilj je potpora vizualnim umjetnicima u daljnjem profesionalnom razvoju vlastite umjetničke prakse kako bi se dodatno ojačali kvaliteta i vitalnost područja suvremenog vizualnog stvaralaštva. Prijave se primaju do 10. svibnja 2019. 
 
natječaj

Poziv za prijavu literarnih radova za studentski časopis Words-Worth

Udruga studenata anglistike SLANG iz Rijeke poziva studente i srednjoškolce da pošalju literarne radove (poezija, pripovijetke, eseji, kraće drame, kritike) za časopis Words-Worth. Radovi trebaju biti napisani na engleskom jeziku, a tema je otvorena. 
 
natječaj

2. Ful kulturno natječaj – otvorene prijave

Cilj natječaja 'Ful kulturno' je promovirati niskobudžetna kulturna događanja – promocije pisane riječi u svrhu pojačavanja njihovih aktivnosti brendiranja. Prijaviti se mogu promocije i predstavljanja, događanja i festivali. Natječaj je otvoren do 1. rujna 2019.
 
natječaj

Natječaj za produkciju novog rada i izlaganje u Galeriji Miroslav Kraljević

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/-ce i istraživače/-ice iz drugih područja na sudjelovanje u natječaju za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti. Rok za prijavu je 8. svibanj 2019. 
 
natječaj

Tandem Ukraine - poziv

Program Tandem Ukraine poziva na suradnju kulturne djelatnike, menadžere te predstavnike inicijativa i organizacija zainteresirane za projekt prekograničnog partnerstva između Ukrajine i susjednih zemalja/regija.  
 
natjecanje, natječaj

Europsko natjecanje mladih glazbenika u Luxembourgu

Europsko natjecanje za obou, fagot, rog, klavir solo i komornu glazbu (udaraljkaški trio), održat će se u Luxembourgu, u nedjelju 10. studenoga 2019., u organizaciji glazbene škole 'Union Grand-Duc Adolphe' (UGDA).  
 
natječaj

10. BBB Short Film Festival – natječaj

Deseto izdanje BBB Short Film Festivala održat će se u Ateni (Grčka) u listopadu 2019. Pozivaju se umjetnici do 35 godina starosti da pošalju film kojim će odgovoriti na ovogodišnju temu festivala –'e-motions'. Prijave su moguće do 1. lipnja 2019.!
 
natječaj

Nagradni natječaj: Reciklažom do umjetnosti

Ponikve eko otok Krk d.o.o. raspisuje Nagradni natječaj na temu Reciklažom do umjetnosti, s ciljem podizanja svijesti o važnosti zdravog okoliša, ali i očuvanja Zemlje čistom. Natječaj traje do 1. svibnja 2019. godine. 
 
natječaj

Pošalji svoj GIF za FUSE festival!

F12 platforma u okviru nadolazećeg filmskog festivala FUSE - FIlm Under Severe Experiment organizira 'GIF izložbu' te poziva zainteresirane autore i kreativce da do 5. svibnja 2019. pošalju svoje GIF animacije.  
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program Summer Sessions - poziv

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike i dizajnere do 35 godina starosti koji se bave umjetnošću i tehnologijom da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu. Rok prijave je 3. svibnja 2019. 
 
natječaj

Raspisan natječaj za kraće književno djelo o Domovinskom ratu

Predsjedništvo Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru objavio je natječaj za kraće književno djelo o Hrvatskom domovinskom i obrambenom ratu. Natječaj je otvoren do 31. kolovoza 2019.!
 
natječaj

Likovni natječaj za osnovnoškolce - 'Iskoni bje slovo'

Treći likovni natječaj OŠ Zadarski otoci iz Zadra, na temu glagoljice, namijenjen je učenicima od 1. do 8. razreda. Cilj je natječaja - osvijestiti važnost glagoljice, njezino povijesno značenje.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Dom kulture 'Studentski grad' – Srbija

Dom kulture 'Studentski grad' traži partnere za prijavu na poziv za manje projekte europske suradnje u okviru Programa Kreativna Europa – potprogram Kultura. Dom kulture 'Studentski grad' razvija i provodi programe kulturnih sadržaja namijenjene studentima i mladima u području književnosti, kazališta, glazbe, likovnih umjetnosti, filma, a podupire i studentske inicijative u polju humanističkih i prirodnih znanosti te nakladništva.
 
natječaj

Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo: Maestro, muzika!

'Pišem ti pismo…' natječaj je Gradske knjižnice Velika Gorica koji se, u suradnji s Hrvatskom poštom, raspisuje svake godine u travnju. Natječaj se raspisuje povodom Svjetskog dana pisanja pisama – koji se obilježava 11. svibnja – s ciljem razvijanja pismenosti, ali i podsjećanja na pomalo zaboravljenu, starinsku vještinu pisanja pisama.
 
natječaj

Raspisan nagradni natječaj za kratku priču 'Zlatko Tomičić'

Književni krug Karlovac raspisao je nagradni natječaj za kratku priču 'Zlatko Tomičić' 2019., priopćilo je u ponedjeljak Društvo hrvatskih književnika. Ovogodišnji, jubilarni dvadeseti natječaj traje do 1. lipnja 2019.!
 
natječaj

Otvorene prijave za autore i autorice hrvatskog kratkog filma na Betina Film Festival

Betina Film Festival (BAFF) petodnevni je filmski festival hrvatskog i međunarodnog filma koji se održava drugu godinu zaredom, od 4. do 8. rujna u primorskom mjestu Betina, u Šibensko-kninskoj županiji. Filmaši i filmašice svoje filmske uratke mogu prijaviti do završnog roka, odnosno 15. svibnja ove godine!
 
natječaj

MVEP: Poziv za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova raspisalo je 'Javni poziv za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske koji će se provoditi u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u svijetu'. Rok za dostavu prijava je do 29. travnja 2019.!
 
natječaj

Poziv na natječaj za organizacije civilnog društva

U suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavljuje prvi natječaj za organizacije civilnog društva. Prijave se primaju do 30. travnja 2019.!
 
natječaj

7 Most Endangered programme 2020 - nominacije ugroženih spomenika i lokaliteta

Program Europe Nostre '7 Most Endangered' ukazuje na ugrožene spomenike i lokalitete u Europi te potiče javne i privatne partnere na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini u omogućavanju njihove održive budućnosti. 
 
natječaj

Kino Urania i ove godine bira člana žirija na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji

Kinematografi Osijek i Europa Cinemas pozivaju gledatelje kina Urania starosti između 18 i 25 godina koji su oduvijek sanjali, ne samo o odlasku na prestižan filmski festival, nego su na festivalu željeli i osobno sudjelovati, da pošalju svoje prijave na engleskom jeziku najkasnije do 18. travnja 2019.!
 
natječaj

Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske raspisalo je Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva na koji se mogu prijaviti skladatelji ili skupine skladatelja isključivo suvremene umjetničke glazbe čije su skladbe nastale u 2018. godini, a za koje nisu primili autorsku naknadu. Rok za podnošenje prijava je 16. travnja 2019. 
 
natječaj

26th Biennial of Design, BIO 26: Designaton – Poziv

Muzej arhitekture i dizajna (Muzej za arhitekturo in oblikovanje) iz Ljubljane objavljuje otvoreni poziv za sudjelovanje na 26. Bijenalu dizajna pod nazivom BIO 26 – Zajedničko znanje (26th Biennial of Design, BIO 26 – Common Knowledge). 
 
natječaj

Otvoren natječaj za 13. Vukovar film festival

Raspisan je natječaj za sudjelovanje na 13. Vukovar film festivalu, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 4. do 7. srpnja. Rok za prijavu filmova na natječaj je 10. svibnja 2019!
 
natječaj

Poziv za prijavu filmova na 28. Dane hrvatskog filma

Pozivaju se producenti i filmski autori da i ove godine svojim sudjelovanjem pridonesu održavanju i što reprezentativnijem programu Dana hrvatskoga filma, manifestacije koja prikazuje, procjenjuje i nagrađuje najbolje iz jednogodišnje hrvatske filmske produkcije. Prijave filmova za natjecateljski program 28. Dana hrvatskog filma otvorene su do 15. travnja 2019.!
 
natječaj

Objavljen Javni poziv za prijavu filmova na 66. Pulski filmski festival

Pulski filmski festival poziva producente na prijavu filmova u programe 66. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 13. do 21. srpnja 2019. Javni poziv otvoren je do 24. travnja, u ponoć, za filmove proizvedene u tekućoj ili prošloj godini. Poziv je otvoren za natjecateljske i nenatjecateljske programske kategorije.
 
natječaj, rezidencijalni program

Reach Scotland Residency 2019 - 2020

Edinburgh Sculpture Workshop (ESW) organizira rezidencijalni program namijenjen vizualnim umjetnicima. Prijave su moguće do kraja ožujka. 
 
natječaj

Natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman

Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku. Natječaj je otvoren do 5. srpnja 2019.!
 
natječaj

Otvoreni poziv za privremenu umjetničku intervenciju - Radničko

Pučko otvoreno učilište Zagreb (POUZ) raspisuje javni poziv za privremenu umjetničku intervenciju na prostoru kuće Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, nekadašnjeg Radničkog sveučilišta, danas zaštićenog kulturnog dobra Republike Hrvatske.
 
natječaj

INmusic breakthrough 2019. - Zasviraj na glavnoj pozornici INmusic festivala #14

Otvoren je natječaj INmusic breakthrough 2019. koji bendovima pruža priliku zasvirati na glavnoj pozornici najvećega hrvatskog open-air festivala. Pobjednike će odabrati stručni žiri sastavljen od glavnih urednika partnerskih glazbenih portala INmusic festivala, ali i sama publika. Svoj bend možete prijaviti do 5. travnja 2019., u ponoć!
 
natječaj

Otvorene prijave za 21. Školu medijske kulture 'Dr. Ante Peterlić'

Profesori, odgajatelji, studenti, klubovi, udruge i samostalni autori koji žele o filmu učiti, usvojiti sve potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s filmskim profesionalcima, mogu se prijaviti do 15. lipnja 2019. godine.
 
natječaj

Otvoren natječaj za ovogodišnji Liburnia Film Festival

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova da se prijave na natječaj za sudjelovanje na 17. Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma, koji će se održati od 26. do 30. kolovoza u Opatiji. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2019.!
 
natječaj

Parallel 2019. - međunarodni natječaj

Natječaj za sudjelovanje u programu europske platforme za fotografiju PARALLEL 2019. otvoren je do 31. ožujka 2019. Poziv ima za cilj odabrati 30 novih umjetnika/-ica i 6 novih kustosa/-ica koji djeluju u mediju fotografije kako bi sudjelovali u trećem ciklusu platforme Parallel, između rujna 2019. i studenog 2020.
 
natječaj

Natječaj za likovno rješenje spomen-obilježja za groblje žrtava iz Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja

Ministarstvo hrvatskih branitelja raspisuje, a HDLU provodi Javni, otvoreni, u jednom dijelu pozivni, anonimni likovni natječaj za likovno rješenje spomen-obilježja za groblje žrtava iz Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.
 
natječaj

Behind the Stage - poziv menadžerima u kulturi

Pearle* - Live Performance Europe djeluje kao forum za razmjenu informacija i iskustava u menadžmentu u kulturi i tehničkim vještinama, te podržava umrežavanje djelatnika u kulturi. Pearle ovom prilikom poziva menadžere u kulturi iz hrvatskih umjetničkih organizacija da se pridruže sljedećem susretu 'Behind the Stage' koji će se održati u Plovdivu (Bugarska) 24. i 25. svibnja. Rok za iskazivanje interesa za ovaj poziv je 6. travnja 2019.!
 
natječaj

Otvorene prijave za natjecateljske kategorije na 12. FMFS-u

Festival mediteranskog filma Split raspisao je poziv za prijavu filmova u natjecateljske kategorije 12. izdanja FMFS-a koje će se održati od 13. do 22. lipnja 2019. godine. Zainteresirani filmaši se sa svojim kratkometražnim radovima mogu prijaviti do 7. travnja.
 
natječaj

Natječaj za sedmi festival gifova GIFEST#7

Regionalni festival gifova GIFEST#7 održat će se i ove godine u Subotici u lipnju, a svi zainteresirani gif-umjetnici svoje autorske gifove mogu prijaviti do 26. svibnja 2019.!
 
natječaj, nagrada

ENCATC Research Award 2019 - prijave

Europska mreža ENCATC (European Network of Cultural Administration Training Centres) objavila je otvoreni poziv za prijave za nagradu za istraživački rad na području kulturne politike i kulturnog menadžmenta za 2019. godinu (2019 ENCATC Research Award on Cultural Policy and Cultural Management). Rok za prijavu je 1. svibnja 2019.
 
natječaj

Nagradni književni natječaj ProvidencaBnM

Udruženje umjetnika 'ProvidencaBnM' raspisuje otvoreni nagradni natječaj za najbolje književno djelo regije. Na natječaj se mogu slati radovi koji nisu objavljeni prethodno u tiskanom obliku, a u obzir dolaze poezija, priče i novele. Rok za slanje radova je 20. travnja 2019.!
 
natječaj

Raspisan natječaj za festival 'Uhvati film!'

Natječaj za regionalni 17. Filmski festival 'Uhvati film!', koji obuhvaća projekcije filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 1. lipnja 2019. godine.
 
natječaj

11. ETNOFILm Festival - poziv

Ove godine 11. ETNOFILm festival će obilježiti traganje za eksperimentalnim metodama i formama bilježenja i prenošenja etnoloških istraživanja i nematerijalne kulturne baštine medijem filma i crteža. Poziv je otvoren do 1. travnja 2019. godine, a filmska produkcija ne bi trebala biti starija od 4 godine (proizvedena između 2014. i 2018.).
 
natječaj

Prijave za 3. Biograd Street Music Festival

Ovog ljeta započinje treće izdanje Biograd Street Music Festivala, internacionalnog festivala uličnih svirača i zabavljača. Festival će se održati od 8. srpnja do 8. rujna. 
 
natječaj

Raspisan natječaj DHK za književnu nagradu 'Tin Ujević'

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević', objavio je u ponedjeljak Upravni odbor DHK. Natječaj je otvoren do 2. svibnja 2019.!
 
natječaj

Natječaj Udruge Breza na temu: Održivi razvoj i migracije

Udruga za rad s mladima Breza raspisuje natječaj za najbolje suvremeno umjetničko djelo iz područja likovne i primijenjene umjetnosti na temu održivog razvoja i migracije, namijenjen afirmiranim i neafirmiranim autorima svih generacija, uključujući i studente. 
 
natječaj

Natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatske nacionalne manjine

Pet milijuna kuna namijenila je hrvatska države u ovoj godini za programe/projekte organizacija hrvatske nacionalne manjine u 12 europskih država, kako bi se ta sredstva dodijelila Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske raspisao je javni natječaj na koji su prijave moguće zaključno do 15. travnja. 
 
natječaj, nagrada

Natječaj za nagradu 'Tripun Bokanić' Klesarske škole Pučišća 2019.

Klesarska škola Pučišća, u suradnji s Oris Kućom arhitekture, poziva vas na dostavu dokumentacije projekata i radova ostvarenih u razdoblju od 1. 1. 2017. do 31. 12. 2018. za natječaj za Nagradu 'Tripun Bokanić' Klesarske škole Pučišća 2019. i izložbu prijavljenih radova. Nagradom se vrednuju iznimna ostvarenja i postignuća na području oblikovanja u kamenu.  
 
natječaj

Poziv za Priče o europskoj baštini

Poziv za priče o europskoj baštini (European Heritage Stories) namijenjen je organizatorima uključenim u obilježavanje Dana europske baštine kao i dobitnicima Nagrade EU-a za kulturnu baštinu / Nagrade Europa Nostra te lokalitetima s Oznakom europske baštine, a s namjerom identificiranja europske dimenzije kulturne baštine i rada na baštini koji poduzimaju zajednice u Europi. 
 
natječaj

Otvorene prijave za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival

Otvorene su prijave za 24. Filmsku reviju mladeži i 12. Four River Film Festival, međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu koji nagrađuje filmove u četiri kategorije - igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil. Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina, rok je do 1. lipnja, a prijavljuje se isključivo putem profila Film Freeway!
 
natječaj

Natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta DHKP-a

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca raspisuje natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Društva u kojem poziva studente-studentice i studentske kreativne timove sa svih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj da se prijave sa svojim idejnim rješenjima. Natječaj traje do 15. travnja 2019. 
 
natječaj

Otvorene prijave na 4. Reviju studentskog filma

Četvrta Revija poziva autore da prijave svoje filmove i tako sudjeluju u programu koji donosi najbolje od regionalnog studentskog filmskog stvaralaštva. Ove godine svoja vrata otvara studentima iz Hrvatske, ali i Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore te im nudi prostor za upoznavanje regionalnih autora, publike i budućih filmaša. Prijave filmova za 4. Reviju studentskog filma otvorene su do 1. travnja 2019. i to u kategorijama Festivalskog i Revijskog programa.
 
natječaj, nagrada

Poziv za sudjelovanje u natječaju za 'ZGDW nagradu'

Šesti Zagreb Design Week (ZGDW) objavio je Poziv za sudjelovanje u natječaju za 'ZGDW nagradu' vodeći se ovogodišnjom festivalskom temom 'Nova budućnost / Changing the Game'. 
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za dječje literarne radove 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica!'

Centar za kulturu Trešnjevka je u sklopu 12. Festivala dječje knjige raspisao natječaj za literarne radove i poziva svu djecu na sudjelovanje. Na natječaj pod nazivom 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica!' može se prijaviti samo jedan rad, i to pjesma ili kratka priča koja dosad nije objavljena. Rok za prijavu radova je 25. travnja 2019.!
 
natječaj

Poziv umjetnicima za prijave na edukativni program Noći performansa 2019.

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje u edukativnom programu Noći performansa u okviru festivala Ganz nove Perforacije koji se održava od 27. lipnja do 2. srpnja u Zagrebu, u organizaciji udruge Domino, sa zasebnim programima u Rijeci, Osijeku, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Koprivnici. Na poziv se mogu javiti umjetnici iz Hrvatske. Rok prijave je 7. travnja 2019.!
 
natječaj

Ecapital Culture - Adriatic Start Up School

Prijave za stipendiju - Ecapital Culture - Adriatic Start Up School, moguće su do 17. ožujka 2019. 
 
natječaj, rezidencijalni program

Prijave za PCAI Residency, Atena

Inicijativa za suvremenu umjetnost Polyeco - Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI) otvorila je prijave za umjetnički rezidencijalni program PCAI Residency, otvoreni poziv 2019. Program stavlja naglasak na interakciju između suvremene umjetnosti i ekološke svijesti. 
 
natječaj

Otvorene prijave za Motovunske kratke 2019.

Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 23. do 27. srpnja. Prijave se primaju do 15. svibnja 2019.!
 
natječaj

Natječaj za prijave na Europski forum za mlade stručnjake iz područja baštine

Otvoren je natječaj za prijave na Europski forum za mlade stručnjake iz područja baštine. Forum će se održati u Zadru od 20. do 24. svibnja u organizaciji UNESCO-a, Europske komisije, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO i Ministarstva kulture u sklopu Europske godine kulturne baštine. Prijave traju do 28. ožujka 2019.!
 
natječaj

Tportal raspisao natječaj za najbolji hrvatski roman

Tportal je raspisao dvanaesti po redu natječaj za najbolji hrvatski roman, koji će biti otvoren do 25. ožujka, a dobitniku će pripasti 50 tisuća kuna.
 
natječaj

#MakingEurope2019 - foto-natječaj Vijeća Europe

Povodom obilježavanja 70. obljetnice Vijeća Europe, Tajništvo ove najstarije europske institucije organizira foto-natječaj za sve kandidate iz država članica starije od 13 godina. 
 
natječaj

Javni poziv za programe u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 – EPK

S ciljem dodatnog obogaćivanja kulturnog i umjetničkog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, trgovačko društvo RIJEKA 2020 d.o.o. raspisuje javni poziv za predlaganje cjelovito osmišljenih programa u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture
 
natječaj, rezidencijalni program

Saari Residence 2020, Finska

Kone fondacija otvorila je prijave za sudjelovanje umjetnika u međunarodnom rezidencijalnom programu - The Saari Residence, u jugozapadnoj Finskoj (Mynämäki). Prijave se primaju do 29. ožujka 2019. 
 
natječaj

Kreće novi foto-natječaj 'Volim svoju Hrvatsku'

'Volim svoju županiju', novi je, četvrti foto-natječaj koji kreće u ponedjeljak poslijepodne, a kojemu je cilj potaknuti mlade umjetnike/amatere da stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima svojih županija koje, osim ljepota, nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. 
 
natjecanje, natječaj

Prijave za 6. sezonu Bistričkog zvukolika

Udruga Svesvir iz Marije Bistrice poziva mlade talentirane glazbenike da se prijave na ovogodišnji Bistrički zvukolik – međunarodno natjecanje glazbenika solista i komornih sastava, koje će zajedno s pratećim koncertima biti održano od 2. do 5. svibnja u Mariji Bistrici. Rok za prijavu je 15. travnja 2019.
 
natječaj, rezidencijalni program

Enter Text, rezidencijalni program u Finskoj

Jednomjesečni rezidencijalni program 'Enter Text - Text & research residency program' održat će se u listopadu i studenom 2019. u Arteles Creative Center, Hämeenkyrö, Finska. 
 
natječaj

Natječaj za vizualni identitet hrvatske izložbe za Praški kvadrijenale

U organizaciji Ministarstva kulture i produkciji Hrvatskog dizajnerskog društva na Praškom kvadrijenalu 2019., najvećoj svjetskoj manifestaciji posvećenoj scenografiji i scenskom prostoru, Hrvatska će se predstaviti izložbenom koncepcijom 'Klizanje u nepoznato', za čiji je vizualni identitet do 13. ožujka otvoren natječaj. 
 
natječaj

Natječaj za taktilne slikovnice - prednatjecanje

Osnovna škola Pećine u Rijeci, Odjel i Knjižnica za djecu s oštećenjem vida unutar Škole, ove su godine kontakt-ustanova međunarodne grupe Typhlo & Tactus koja svake druge godine organizira međunarodno natjecanje na području taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu.   
 
natječaj

'Writer of the City of Graz' – stipendija za književnike

Austrijski grad Graz dodjeljuje stipendije za književnike u trajanju od godine dana (uz engleski trebaju vladati osnovnim znanjem njemačkog jezika). Dobitnici stipendije boravit će u Grazu najmanje osam mjeseci, u razdoblju od 1. rujna tekuće godine do 31. kolovoza sljedeće godine. Rok za prijave je 31. ožujka 2019.!
 
natječaj

Emerging Producers 2020.

Emerging Producers je program koji se održava kao dio Filmskog festivala u Jihlavi, a namijenjen je europskim producentima dokumentarnih filmova. Svake godine u njemu sudjeluje 18 izabranih producenata kojima je omogućena potpora u usavršavanju, umrežavanju i promidžbi. 
 
natječaj, rezidencijalni program

Danube Art Lab 2019 - natječaj

Donumenta poziva umjetnike iz Slovačke, Hrvatske, Slovenije i Mađarske da se prijave za sudjelovanje na rezidencijalnom programu DAL – Danube Art Lab 2019 na temu  'Heritage — Today/Tomorrow' koji će se održavati u Regensburgu u kolovozu i rujnu ove godine. Natječaj je otvoren do 22. travnja 2019.!
 
natječaj

Natječaj za logotip Zagrebačkog knjižničarskog društva

Zagrebačko knjižničarsko društvo raspisuje natječaj za dizajn novog logotipa Društva.
 
natječaj

Knjiga svaki dan - foto-natječaj

Projekt Gradske knjižnice i čitaonice Požega 'Knjiga svaki dan' podrazumijeva foto-natječaj i izložbu fotografija. Tema ovogodišnjeg natječaja je Fotoilustracija. Fotografije trebaju prikazivati motiv iz književnog djela, lik iz književnog djela ili osobnu impresiju književnim djelom.
 
natječaj

Otvorene prijave za program Producers on the Move u Cannesu

Organizacija European Film Promotion svake godine odabire 20 europskih producenata čije su karijere u usponu za sudjelovanje u četverodnevnom programu Producers on the Move koji se održava u sklopu Filmskog festivala u Cannesu. Zainteresirani se na program mogu prijaviti do 11. ožujka 2019.!
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Fra Martin Nedić'

Upravni odbor Zaklade 'Terra Tolis' raspisuje natječaj za dodjelu književne nagrade 'Fra Martin Nedić', objavila je u utorak Zaklada 'Terra Tolis'. Na natječaj se mogu prijaviti književnici koji su objavili književno-umjetničko djelo od početka 2018. do 1. travnja 2019. godine. 
 
natječaj

Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2019.

Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2019. godini. Prijave se primaju do 11. studenoga o.g. 
 
natječaj

Javni poziv za prijavu radova za Drava Art Biennale 2019.

Muzej grada Koprivnice objavio je Javni poziv za prijavu radova za Drava Art Biennale (DAB) 2019. Fokus ovogodišnjeg izdanja stavljen je na odnos vode i industrije. Prijave se primaju do 31. svibnja 2019.
 
natječaj

HUIU: Natječaj za mlade dizajnere

Hrvatsko Udruženje Interdisciplinarnih Umjetnika - HUIU raspisao je Natječaj 'Čudnovati svijet MOEBIUS-a', namijenjen mladim neafirmiranim i budućim modnim dizajnerima u dobi od 15 do 25 godina.
 
natječaj

Cheonan World Dance Festival 2019. – poziv

Cheonan World Dance Festival 2019., međunarodni plesni festival, održava se u Republici Koreji u rujnu 2019. Rok za prijave sudionika je 31. ožujka 2019.!
 
natječaj

Objavljen sedmi natječaj Gradske knjižnice Samobor za kratku priču

Gradska knjižnica Samobor raspisala je sedmi po redu natječaj za kratku priču i poziva sve hrvatske kratkopričaše da do 31. svibnja 2019. pošalju svoje kratke priče.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Knjižnica 'Nicolae Iorga' – Rumunjska

Županijska knjižnica 'Nicolae Iorga' traži partnere za prijavu na natječaj za manje ili veće projekte suradnje u programu Kreativna Europa – potprogram Kultura. Zainteresirani su za sudjelovanje na projektima usmjerenim na razvoj ciljanih programa za djecu, mlade i starije sugrađane, kao i na projektima u sferi informacijskih znanosti (razvoj digitalnih platformi, digitalizacija, robotika).
 
natječaj

Natječaj za Književnu nagradu 'Ivan vitez Trnski' 2019.

Natječaj za književnu nagradu 'Ivan vitez Trnski' 2019. raspisuju Društvo hrvatskih književnika, Podravsko - prigorski ogranak i općina Novigrad Podravski. Nagrada se dodjeljuje za najbolji neobjavljeni književni rukopis (poezija, proza ili drama) autora do 35 godina starosti s podravskog, križevačko-prigorskog i bjelovarsko-bilogorskog područja. Natječaj je otvoren do 15. travnja 2019.!
 
natječaj

Poziv studentima za sudjelovanje na festivalu kratkometražnog filma, animacije i plakata u Teheranu

Otvoren je poziv hrvatskim studentima za sudjelovanje na festivalu kratkometražnog filma, animacije i plakata u Teheranu '10th Simorgh International Festival'. Rok za prijavu radova je 30. travanj 2019.!
 
natječaj

10. Beogradski internacionalni filmski festival osoba s invaliditetom - natječaj

Otvoren je natječaj za 10. Beogradski internacionalni filmski festival osoba s invaliditetom - BOSIFEST 2019. koji će se održati od 21. do 23. listopada u Jugoslovenskoj kinoteci (Beograd, Srbija). Natječaj je otvoren do 25. travnja 2019.!
 
natječaj

Festival Ganz nove Perforacije poziva umjetnike i kulturne organizacije na suradnju

Udruga Domino poziva umjetnike i organizacije nezavisne kulturne scene na sudjelovanje na Festivalu Ganz nove Perforacije čije će se zagrebačko izdanje održati od 27. lipnja do 2. srpnja 2019. godine. Tri natječaja za suradnje su otvorena do 22. ožujka 2019.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Slobodne veze: Umjetnička rezidencija u Amsterdamu

Slobodne veze, udruga za suvremene umjetničke prakse iz Zagreba, započela je novi međunarodni suradnički projekt naziva 'Kolektivna domena kulturnog sjećanja' s partnerima iz Nizozemske i Makedonije, s temom propitivanja i ponovnog iščitavanja kulturnog naslijeđa. Njihovi nizozemski partneri krajem 2019. / početkom 2020. organizirat će dvotjednu rezidenciju u Amsterdamu te im Slobodne veze predlažu umjetnike iz Hrvatske od kojih će oni izabrati jednoga.
 
natječaj

Natječaj za 15. ČAnsonfest – Kastav

Udruga Kanat – Kastav objavljuje Natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 15. Festivalu čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2019. Prijave se primaju do 30. travnja 2019.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo –Tisícihran (Češka)

Tisícihran traži partnere za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa – potprogram Kultura. Zainteresirani su za sudjelovanje na projektima u području izvedbenih umjetnosti u statusu partnera.