natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Rossocarminio, Italija

Rossocarminio je neprofitna organizacija koja traži projektne partnere za prijavu projekta 'Sophia- la Filosofia in festa' na Poziv za europske projekte suradnje, ali otvoreni su i ostalim otvorenim natječajima u okviru programa Kreativna Europa. 'Sophia- la Filosofia in festa' je filozofski i kulturni festival, koji okuplja neke od najvažnijih filozofa i protagonista suvremene kulture, a koji se održava u Pietrasanti, Italija.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – MeetShareDance Association, Španjolska

Udruga MeetShareDance promiče primjere dobre prakse u području inkluzivnih umjetničkih praksi i potiče Međunarodnu plesnu mrežu za pojedinačni i grupni rad koji spaja ples i invaliditet. Traže partnere za prijavu na Poziv za europske projekte suradnje u kategoriji malih projekata suradnje, a u području izvedbenih umjetnosti, edukacije u plesnom sektoru, digitalne umjetnosti te inkluzije i dostupnosti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Les Concerts de Poche, Francuska

Les Concerts de Poche traži projekte partnere za prijavu na Poziv za europske projekte suradnje 2021. u kategoriji srednjih projekata suradnje, a u funkciji vodećeg partnera. Les Concerts de Poche je putujuća udruga stvorena kako bi se poznati klasični, jazz i operni umjetnici približili ljudima koji žive u ruralnim područjima i četvrtima s niskim prihodima.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Artepunkt, Srbija

Artepunkt je neprofitna organizacija koja se bavi svim aspektima izvedbenih i vizualnih umjetnosti sa sjedištima u Srbiji, Norveškoj i Austriji. Traže projektne partnere za prijavu na Poziv za europske projekte suradnje u kategoriji malih projekata suradnje, a u funkciji projektnog partnera ili vodećeg partnera. Žele sudjelovati u projektima koji u fokusu imaju kazalište, festivale, digitalnu umjetnost, umjetnost i tehnologiju, umjetničku pedagogiju, uličnu umjetnost, perfomanse, knjige i stripove.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Kupola u 2022.

Galerija Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu raspisala je natječaj za izlaganje u 2022. godini namijenjen vizualnim umjetnicima, koji je otvoren do 2. srpnja 2021.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Društvo slovenskih književnih prevajalcev / Slovenian Association of Literary Translators (DSKP), Slovenija

Društvo slovenskih književnih prevajalcev (DSKP) je nevladina organizacija koja traži partnere za prijavu na Poziv za europske projekte suradnje 2021. kao partner u kategoriji malih projekata suradnje. Društvo slovenskih književnih prevajalcev traže partnere u projektima koji su povezani s književnošću, prevođenjem, umjetnošću i rezidencijama prevoditelja (i pisaca).
 
natječaj

Poziv na izlaganje u Galeriji Vladimir Bužančić u Zagrebu u 2022. godini

Pozivaju se umjetnici i kustosi na izlaganje u Galeriji Vladimir Bužančić u 2022. godini na temu 'Umjetnost kao čin slobode'. Godišnji program galerije u 2022. će se realizirati u formi samostalnih izložbi (do troje umjetnika zajedno).
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2022. godini

Objavljivanjem Javnog poziva za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2022. godini, programima Godine čitanja Ministarstvo kulture i medija nastavlja poticati kulturu čitanja među građanima svih dobi te široku dostupnost kulturnim i umjetničkim sadržajima vezanim uz književnost.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Homeworld Ltd., Mađarska

Homeworld Ltd. traži projektne partnere za prijavu na Poziv za europske projekte suradnje 2021. u kategoriji malih projekata suradnje u području kulturne baštine. Konkretno, žele biti partneri u projektima u čijem je fokusu kulturna baština dvadesetog stoljeća, a koji se bave povijesnom edukacijom i povijesti tiska.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Prozori u 2022. godini

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2022. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kao i kustoske koncepcije. Posebna će se pozornost usmjeriti na prijedloge koji kritički promišljaju javni prostor te inovativno reagiraju na kontekst galerije.
 
natječaj

Otvoren natječaj za izlaganje u Garaži Kamba za 2022. godinu

Garaža Kamba nastavlja podržavati izložbe i projekte bazirane na site-specific intervencijama, kao i inovativnom korištenju (ne)mogućnosti prostora ove (ne)obične garaže, a posebno ih privlače područja temporalnosti i prostornosti, istraživanja i oslobođenog. Zanimljive su im prakse koje surađuju ili putem komunikacije s publikom i zajednicom ostvaruju svoje ideje te inovativne kustoske prakse (čak i za nekustose). Rok za prijavu je 15. srpnja 2021.
 
natječaj

Otvorene prijave za 19. Zagreb Film Festival

Prijave za 19. izdanje Zagreb Film Festivala (ZFF), koje će se održati od 14. do 21. studenog, otvorene su do 27. rujna za konkurenciju domaćih kratkih filmova, program Kockice te za međunarodnu konkurenciju dugih i kratkih filmova.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Saté-Atre, Francuska

Saté-Atre traži partnere za prijavu na poziv Projekti kulturne suradnje (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Saté-Atre je neprofitna nevladina organizacija iz Francuske aktivna u izvedbenim umjetnostima, plesu, vizualnim umjetnostima, književnosti i kazalištu. U okviru Poziva zainteresirani su za sudjelovanje u statusu vodećeg partnera.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Rossocarminio, Italija

Rossocarminio traži partnere za prijavu na poziv Projekti kulturne suradnje (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Rossocarminio je neprofitna kulturna organizacija iz aktivna u području baštine. U okviru Poziva zainteresirani su za sudjelovanje u statusu vodećeg partnera.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Association of Citizens 'Kruna', Srbija

'Kruna' traži partnere za prijavu na poziv Projekti kulturne suradnje (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). 'Kruna' je neprofitna nevladina organizacija iz Srbije aktivna u modi, baštini, street art-u i digitalizaciji. U okviru Poziva zainteresirani su za sudjelovanje u statusu partnera.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – The agency of artists in exile (aa-e), Francuska

The agency of artists in exile (aa-e) traži partnere za prijavu na poziv Projekti kulturne suradnje (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). The agency of artists in exile (aa-e)  je nevladina organizacija iz Francuske. U okviru Poziva zainteresirani su za sudjelovanje u statusu vodećeg partnera.
 
natječaj

Potpora za Europske mreže kulturnih i kreativnih organizacija 2021. - poziv

Ovim Pozivom na dostavu prijedloga podržat će se Europske mreže kulturnih i kreativnih organizacija s početkom provedbe u 2021. godini.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Mentor in Culture, Grčka

Mentor in Culture je tvrtka aktivna u području kulture, poduzetništva, novih tehnologija i digitalne komunikacije, s ciljem doprinosa održivom razvoju lokalnih zajednica kroz promociju i kapitalizaciju materijalnog i nematerijalnog kulturna dobra i suvremenog umjetničkog stvaralaštva. Mentor in Culture žele biti projektni partneri u projektu za prijavu na Poziv za europske projekte suradnje 2021. u kategoriji malih ili srednjih projekata suradnje, a koji se bave suvremenom umjetnošću, tehnologijom i kulturom, kulturnom baštinom i edukativnim radionicama.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – CHORUS, Grčka

CHORUS je neprofitna organizacija koja traži partnere za prijavu na Poziv za europske projekte suradnje u kategoriji malih projekata suradnje. CHORUS želi sudjelovati kao projektni partner u projektima koji se bave povezivanjem umjetnosti s aktualnim društvenim problemima.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – IED (Istituto Europeo di Design), Španjolska

IED (Istituto Europeo di Design) traži partnere za prijavu na Poziv za europske projekte suradnje 2021., u kategoriji malih i velikih projekata suradnje. Žele biti projektni partneri u projektima koji se bave obrazovanjem u područjima dizajna, mode, virtualne umjetnosti, menadžmenta i komunikacija.
 
natječaj

Potpora za Europske projekte suradnje 2021. - poziv

Ovim Pozivom na dostavu prijedloga podržat će se Europski projekti suradnje s početkom provedbe u 2021. godini.
 
natječaj, najave

Zagreb Design Week 2021. – otvorene prijave

Krajem rujna ove godine održat će se novo izdanje najvećeg događanja iz područja dizajna u Hrvatskoj. Otvorene su prijave za sudjelovanje u raznim programima. Do 21. lipnja možete prijaviti dizajnerski projekt za ZGDW Award, prostor u gradu za ZGDW partner lokaciju kao i prijaviti se za štand na ZGDW Concept Storeu ili ZGDW modnu reviju.
 
natječaj, najave

19. Tabor Film Festival otvorio poziv za volontere

Tabor Film Festival objavio je poziv svim zainteresiranim volonterima da se priključe timu 19. festivalskog izdanja koje će se održati od četvrtka 8. do nedjelje 11. srpnja u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Scientific and Research Association for Art, Cultural and Educational Programmes and Technology EPEKA, Social Enterprise, Slovenija

Scientific and Research Association for Art, Cultural and Educational Programmes and Technology EPEKA, Social Enterprise je NGO koja traži partnere za prijavu na bilo koji otvoreni Poziv u okviru programa Kreativna Europa koji u fokusu ima kulturu, medije ili glazbu. EPEKA ima bogato iskustvo u projektima koji su sufinancirani kroz EU programe, otvoreni su za doprinos u više područja, a posebno ističu područja vezana uz umjetničke galerije, glazbene produkcije te manjinske kulture.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Khora ApS, Danska

Khora ApS je profitabilna privatna organizacija osnovana kao prva svjetska organizacija za razvoj i proizvodnju virtualne stvarnosti (VR) i proširene stvarnosti (AR), a koja podučava i proizvodi vrhunski imerzivni sadržaj virtualne stvarnosti u nordijskim zemljama Regije, te je objavila više od 250 imerzivnih iskustava. Khora ApS traži partnere za prijavu projekta na bilo koji poziv otvoren u okviru programa Kreativna Europa za 2021. godinu.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Dantz, Španjolska

Dantz je profitabilna privatna organizacija koja traži partnere za prijavu za pozive za europske projekte suradnje, europske mreže, europske platforme te pozive namijenjene mobilnosti umjetnika i kulturnih profesionalaca te razvoju politika. Žele sudjelovati kao vodeći partner u projektima koji su povezani s glazbom, umjetnošću, modnim dizajnom i kulturnom baštinom.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje: Dante 700: 'I u Paklu može biti dobro?'

Otvoren je poziv umjetnicima za prijavu za sudjelovanje na izložbi: Dante 700: 'I u Paklu može biti dobro?' (tematska žirirana izložba posvećena obljetnici Danteove smrti), koju organizira Gradski muzej Križevci u suradnji s Akademijom likovne umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Miut Scena Artystyczna, Poljska

Miut Scena Artystyczna traži partnere za prijavu na poziv Projekti kulturne suradnje (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Miut Scena Artystyczna je neprofitna organizacija aktivna u izvedbenim umjetnostima, kulturnoj baštini, vizualnim umjetnostima, kazalištu, kabaretu i povezivanju umjetnosti i tehnologije.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – ALL – Autour du Louvre Lens / Pas de Calais Tourisme, Francuska

ALL – Autour du Louvre Lens / Pas de Calais Tourisme traži partnere za prijavu na poziv Projekti kulturne suradnje (program Kreativna Europa – potprogram Kultura).
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Studio Speis (Melissanthi Spei), Grčka

Studio Speis (Melissanthi Spei) traži partnere za prijavu na poziv Projekti kulturne suradnje (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Studio Speis (Melissanthi Spei) je neprofitna organizacija aktivna u modi, folklornim umjetnostima, tradicionalnim nošnjama i tradicijskim obrtima, obrazovanju, izvedbenim umjetnostima, kulturnoj baštini.
 
natječaj

Objavljeni prvi pozivi u sklopu novog Potprograma MEDIA 2021. – 2027.

DKE – Ured MEDIA Hrvatske najavljuje prve pozive u sklopu novog Potprograma MEDIA 2021. – 2027., i to redom: europski mini razvoj skupnih projekata, europski razvoj skupnih projekata, TV i online sadržaj, europski festivali, mreža kina te filmovi koji putuju.
 
natječaj

HNK u Mostaru objavljuje natječaj za izbor mladog redatelja

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, po prvi put objavilo je Natječaj za izbor redatelja do 35 godina starosti koji će režirati prvonagrađeni dramski tekst 'Zid'. Rok za slanje redateljske eksplikacije je 15. rujna 2021.!
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Slavko Kopač u Vinkovcima u 2022.

Na Natječaj za izlaganje u Galeriji Slavko Kopač u Vinkovcima u 2022. mogu se prijaviti svi punoljetni vizualni umjetnici/e te skupine umjetnika ili kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija iz Hrvatske i inozemstva.
 
natječaj

2. fotografski natječaj Bloomsday u Puli

Gradska knjižnica i čitaonica Pula, u suradnji s Foto klubom Pula, provodi 2. fotografski natječaj Bloomsday u Puli #kartolinaizpule #pulauprolazu na temu Joyce poPuli koji će trajati od 1. do 30. lipnja 2021. godine.
 
natječaj

Otvorene prijave za 30. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 30. izdanje festivala koje će se održati od 12. do 16. rujna 2021. godine u zagrebačkom kinu 'Tuškanac'.
 
natječaj

UHBDR91.: Natječaj za najkraću priču o Domovinskome ratu

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) raspisala je I. natječaj za najkraću priču na temu hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.
 
natječaj

Otvoreni poziv za umjetnike i kreativce F12: 'U parku'

F12 platforma poziva sve zainteresirane autore i kreativce da se sa svojim donacijama, odnosno autorskim radovima, uključe u nove izložbene postave projekta “F12: U parku” koji će biti realizirani u srpnju, kolovozu i listopadu u Urbanom parku Hrvatskog doma.
 
natječaj

HDLU Osijek: Natječaj za programe izlaganja u 2022.

HDLU Osijek raspisuje natječaj za izlaganje u Galeriji Kazamat u 2022. godini. Uz Galeriju Kazamat dio programa bit će realiziran u Galeriji Kat. Prijaviti se mogu vizualni umjetnici, skupine umjetnika ili kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Rok za slanje prijave: 1. srpnja 2021.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Salonu Galić u 2022.

Hrvatska udruga likovnih umjetnika - Split raspisuje natječaj za izlaganje u Salonu Galić u 2022. Rok prijave je do 30. lipnja  2021.
 
natječaj

Galerija Događanja - Poziv na natječaj za izlaganje u 2022. godini

Galerija Događanja poziva umjetnike/-ice da se prijave na natječaj za izlaganje u 2022. godini. Na natječaj se mogu prijaviti umjetnici svih vizualnih područja. Rok prijave je 22. lipnja 2021. godine.
 
natječaj

Otvoren natječaj za Talents Sarajevo 2021.

Otvoren je natječaj za ovogodišnji Talents Sarajevo, u kojemu mogu sudjelovati i filmaši iz Hrvatske, a koji će se održati u okviru Sarajevo Film Festivala, od 13. do 20. kolovoza 2021.
 
natječaj

68. Pula: Nova koncepcija programa Filmovi u nastanku – otvorene prijave

Pozivaju se predstavnici filmske industrije da projekte u fazi postprodukcije prijave u industrijski program 68. Pulskog filmskog festivala – 'Filmovi u nastanku'. Prijave su do 15. lipnja u ponoć otvorene za sve projekte unutar kategorije Hrvatskog filma i Manjinske hrvatske koprodukcije Međunarodnog programa.
 
natječaj

Omnibus traži pjesnikinju/pjesnika

Udruga Artistički laboratorij traži autoricu ili autora stihova koji će sa svojom pjesmom sudjelovati u jednom od osam segmenata malog kratkometražnog omnibusa 'Osam oblaka' koji spaja poeziju i film.
 
natječaj, festival

Supertoon postaje festival animacije i stripa

Međunarodni festival animacije i stripa Supertoon, čije će se 12. izdanje održati u Šibeniku od 19. do 23. srpnja, službeno uključuje stripove u svoje natjecateljske programe. Ove će godine festival dodati u svoj program natjecanje stripova i izložiti izabrana djela. Strip izdanja i strip časopisi mogu se prijaviti na natječaj do 1. lipnja 2021. kako bi bili predstavljeni uživo na festivalu u srpnju i natjecali se za festivalske nagrade.
 
natječaj

Poziv na skupnu virtualnu izložbu 'Umjetnik između eskapizma i aktivizma'

HDLU Zagreb poziva likovne umjetnike iz različitih likovnih udruga, ali i one koji nisu u udrugama, na novu skupnu virtualnu izložbu, koja će se postaviti na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” sredinom kolovoza 2021.
 
natječaj

Natječaj za projekt Vizitka 2

Kulturflux, web-portal studenata povijesti umjetnosti, nedavno je raspisao natječaj za mlade umjetnike za sudjelovanje u projektu Vizitka 2.
 
natječaj

Otvoren javni natječaj za odabir plakata Split Pridea 2021.

Ove godine publika će imati priliku odabrati službene plakate za Split Pride 2021. Plakate su dizajnirali mladi kreativci na DIYaj dan radionicama u sklopu projekta 'Dan po dan - mladi u kulturi online'. Javni natječaj za odabir plakata traje do 31. svibnja 2021.!
 
natječaj

Počele prijave za domaću verziju Record Store Day - Longplay Day #9

Devetu godinu kulturna udruga Fotopoetika poziva sve ljubitelje ploča i stripova da im se pridruže na manifestaciji Longplay Day, šibenskoj inačici Svjetskog dana prodavaonice ploča (Record Store Day) koja se ove godine održava 12. lipnja (subota), ponovno ispred kluba Azimut u Šibeniku, a u suradnji s Udrugom Kolektiv 4B i uz podršku Turističke zajednice Grada Šibenika. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

Natječaj za izložbu Disclosure - Art Festivala

Udruga ProjektOr poziva sve zainteresirane mlade umjetnike/ce do 35 godina da se prijave na natječaj za izlaganje na žiriranoj izložbi Disclosure - Art Festivala koja će se održati u prostoru Pogona Jedinstvo od 20. do 22. kolovoza 2021. Prijave su otvorene do 10. lipnja 2021.
 
natječaj, obavijest

i-Portunus Houses - novi poziv

i-Portunus, pilot-projekt Europske komisije namijenjen mobilnosti umjetnika i kulturnih profesionalaca, krenuo je s posljednjom fazom provedbe pod nazivom i-Portunus Houses. Info session o Natječajima održat će se u srijedu, 26. svibnja, od 13 do 14 sati putem Zoom platforme.
 
natječaj

Raspisan natječaj za novi ciklus Nagrade Post scriptum

Udruga za kreakciju Kultipraktik raspisala je natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama za 2020./2021., jedine svjetske nagrade kojoj je svrha poticanje i popularizacija online književnosti.
 
natječaj

Raspisan natječaj za dodjelu književne nagrade 'Ksaver Šandor Gjalski' za 2021.

Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog – Zabok i Društvo hrvatskih književnika raspisuju natječaj za dodjelu književne nagrade 'Ksaver Šandor Gjalski' za 2021. godinu.
 
natječaj

ULUPUH: Natječaj za izložbe i projekte u 2022.

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisuje Natječaj za izložbe i projekte u 2022. godini. Rok za predaju prijava je 15.6.2021. godine (do ponoći).
 
natječaj, rezidencijalni program

Natječaj za rezidencijalni program u sklopu istočnoeuropske mreže na Akademie Schloss Solitude

Razmjena umjetnika s Akademie Schloss Solitude odvija se u okviru istočnoeuropske mreže koju je Akademie Schloss Solitude počela graditi 2002., a od 2009. kroz partnerstvo s Pogonom u njoj sudjeluje i Hrvatska.
 
natječaj

Natječaj za izradu vizualnog identiteta AUKOS-a

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku provodi Natječaj za izradu vizualnog identiteta. Rok za primanje natječajnih radova produžen je do 7. srpnja 2021. (do 12 sati).
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt Festivalu 2021.

Udruga REART otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ovogodišnje izdanje ReArt festivala, s rokom prijave - 1. lipnja 2021.
 
natječaj

Format C - Open Call 2021.

Umjetnička organizacija Format C (formatc.hr) poziva na suradnju putem otvorenog poziva na temu sukreiranja online projekata suvremene digitalne umjetnosti, namijenjenog nezavisnim umjetnicima/cama, umjetničkim kolektivima, neformalnim inicijativama te neprofitnim organizacijama u kulturi.
 
natječaj, rezidencijalni program

Jelsa Art Bijenale 2021: Rezidencijalni program za mlade umjetnike

LAB852 raspisuje natječaj za sudjelovanje umjetnika na rezidencijalnom programu u sklopu Jelsa Art Bijenala 2021: Saturn u Opoziciji, u suradnji s nizozemskom organizacijom Moon Gallery i EU projektom Magic Carpets. Rok za prijavu: 6. lipnja 2021.
 
natječaj

Poziv na prijavu izlaganja za 15. Dane Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije Zagreb, u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Odjelom za komunikologiju, medije i novinarstvo Sveučilišta Sjever, objavljuje Poziv na znanstveno-književni skup s međunarodnim sudjelovanjem. Rok za prijavu je 15. rujna 2021.!
 
natječaj

Javni natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije

Fakultet šumarstva i drvne tehnologije raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi javni natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u Zagrebu.
 
natječaj

Fotografski natječaj u povodu 83. obljetnice rođenja Arsena Dedića

Udruga "KOLEKTIV4B" iz Šibenika pokrenula je fotografski natječaj pod nazivom "Djevojka iz moga kraja" u povodu obilježavanja 83. obljetnice rođenja istaknutoga hrvatskog skladatelja, književnika, pjesnika i kantautora Arsena Dedića, a rok za prijavu je 20. lipnja 2021.
 
natječaj

Međunarodno natjecanje kipara - 'Peace in trust, trust to the World'

Povodom 30-e godišnjice neovisnosti Turkmenistana i proglašenja 2021. godine - godinom Turkmenistana - domovine mira i povjerenja, Ministarstvo kulture Turkmenistana organizira međunarodno natjecanje kipara na temu 'Peace in trust, trust to the World', koje će se održati u online formatu.
 
natječaj

Raspisan natječaj za Nagradu 'Fran Galović' 2021.

Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika i Grad Koprivnica raspisuju Natječaj za Nagradu 'Fran Galović'. Natječaj je otvoren do 30. lipnja 2021.!
 
natječaj

Raspisan natječaj za 13. Književni Kranjčić

U organizaciji Udruge za promicanje znamenitih Križevčana 'Dr. Stjepan Kranjčić' raspisan je natječaj za 13. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva 'Stjepan Kranjčić', a tema ovogodišnjega natječaja je oproštenje. Natječaj je otvoren od do 15. kolovoza 2021.!
 
natječaj

Vijeće za elektroničke medije objavilo Javni poziv o mjerama pomoći honorarnim medijskim djelatnicima

Vijeće za elektroničke medije objavilo je Javni poziv o mjerama pomoći honorarnim medijskim djelatnicima kojima je zbog epidemije bolesti COVID-19 otkazana suradnja odnosno onemogućeno redovno djelovanje, a nastavno na Odluku Ministarstva kulture i medija.
 
natječaj

Objavljen natječaj za najbolje knjižare u Hrvatskoj

S ciljem podrške knjižarskoj mreži cijele Hrvatske, Ministarstvo kulture i medija u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara HGK, u Godini čitanja prvi put raspisuje Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj.
 
natječaj

ReArt Festival 2021. - Natječaj za skulpturu/instalaciju na temu 'Mali princ'

Pozivaju se umjetnici da se prijave za izradu glavne skulpture / instalacije koja će se izložiti u sklopu ReArt Festivala od 18. do 20. lipnja 2021 god. u gradu Osijeku! Natječaj je otvoren do 1. lipnja 2021.
 
natječaj

Otvorene prijave - Nagrada za mlade umjetnike Zlatna lubenica 5.0

Otvoren je natječaj za mlade umjetnike i umjetničke kolektive koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama – Zlatna lubenica 5.0 – koji u povodu 23. izdanja Media Mediterranea festivala raspisuje Udruga Metamedij. Prijave se primaju do 15. lipnja 2021.
 
natječaj

Književni natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman 'Knez Trpimir'

Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku. Svrha natječaja jest obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo. Natječaj je otvoren do 19. srpnja 2021.!
 
natječaj, nagrada

Natječaj za nagrade Hrvatskog muzejskog društva za 2020.

Hrvatsko muzejsko društvo raspisuje Javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada Hrvatskog muzejskog društva za 2020. godinu - Godišnje nagrade HMD-a za ostvarenja u 2020. godini i Nagrade za životno djelo.
 
natječaj

Natječaji za nove skladbe Hrvatskog sabora kulture 2021.

Hrvatski sabor kulture uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH raspisuje javne i anonimne natječaje za nove skladbe za 2021. godinu - namijenjene amaterskim pjevačkim zborovima; namijenjene amaterskim malim vokalnim sastavima; namijenjene amaterskim tamburaškim orkestrima; namijenjene amaterskim puhačkim orkestrima. Za sva četiri natječaja rok za dostavljanje prijava je 1. listopada 2021.
 
natječaj

Galerija 90-60-90 raspisuje Natječaj za izlaganje u 2022.

Galerija 90-60-90 poziva sve zainteresirane umjetnike, kustose i povjesničare umjetnosti da se prijave na natječaj za izlaganje u 2022. godini. Prijave su otvorene do 20. lipnja 2021. 
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje na online izložbi u sklopu projekta plARTforma

Projekt plARTforma organizira skupnu online izložbu mladih hrvatskih umjetnika koja će biti postavljena na web stranici projekta. Poziv je namijenjen samostalnim umjetnicima, neovisnim profesionalcima, lokalnim autorima i svima onima koji djeluju u području umjetnosti. 
 
natječaj

Natječaj za koncept 36. Salona mladih

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje Natječaj za koncept 36. Salona mladih, s rokom prijave do 12. srpnja 2021.
 
natječaj

Raspisan natječaj za književnu nagradu Fric

Nagrada Fric dodjeljuje se godišnje za knjigu fikcijske proze napisanu na hrvatskom, bosanskom, srpskom ili crnogorskom jeziku premijerno objavljenu u Hrvatskoj u razdoblju 1.7.2020. - 30.6.2021. godine (izborna godina).
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na Međunarodnoj izložbi grafika i knjiga umjetnika u Rijeci 'GraficaRi'

Pozivaju se studenti grafike i mladi umjetnici do 40 godina starosti da prijave svoje radove na natječaj za sudjelovanje na Međunarodnoj izložbi grafika i knjiga umjetnika u Rijeci „GraficaRi“ koja će se održati u Rijeci tijekom prosinca 2021. godine u Galeriji Kortil. Prijave se primaju do 10. lipnja 2021.
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Sisak pod zvijezdama'

Star Film Fest za sve ljubitelje fotografije otvara foto natječaj na temu zvijezda te ovom prilikom pozivamo sve amaterske i profesionalne fotografe da nam pošalju svoje fotografije zvijezda i zvjezdanog neba.
 
natječaj

Natječaj galerije Modulor za izlaganje u 2022.

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor (za arhitekturu i dizajn) raspisuje natječaj za izlaganje samostalnih izložaba, kustoske koncepcije i problemske izložbe vezane za arhitekturu i dizajn te fotografije u 2022. godini. Natječaj je otvoren od 14.5. do 18.6.2021.
 
natječaj

IstrArt 2021 - Fotografski natječaj / Isolation

Pučko otvoreno učilište Buje i Turistička zajednica Grada Buja objavljuju fotografski natječaj XVII IstrArt na temu izolacije, s rokom prijave 24. svibnja.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje / #VR_inc 2021

Format C objavljuje poziv na sudjelovanje u produkciji digitalnih 3D skulptura i skupnih postava u virtualnom prostoru - #VR_inc 2021. Aplikacije će biti zaprimane kontinuirano tijekom 2021.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u ljetnom izdanju Karlovac Dance Festivala 011 – izvedbe na otvorenom

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac poziva umjetnike na sudjelovanje u ljetnom izdanju Karlovac Dance Festivala 011, a posebice one koje zanima izvedbena umjetnost na specifičnoj lokaciji i rad u javnim prostorima. Poziv je otvoren do 1. srpnja 2021.!
 
natječaj

Fondacija za kinematografiju Sarajevo objavila natječaje za podršku proizvodnji i komplementarnim djelatnostima za 2021. godinu

Fondacija za kinematografiju Sarajevo objavila je natječaje za podršku proizvodnji filmskih projekata svih kategorija, komplementarne djelatnosti i odabir članova žirija za vrjednovanje svih projekata za 2021. godinu kao i sve prateće pravilnike i poslovnike i obrasce.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u 2022. godini - Galerija Oblok

Program Galerije Oblok usmjeren je prema mladim autorima, kao i već potvrđenim autorima, bilo amaterima, bilo akademskim umjetnicima, s ciljem promoviranja različitih aspekata umjetnosti, s mogućnošću izvođenja radionica u samom prostoru Galerije.
 
natječaj

15. Festival dokumentarnog rock filma DORF - natječaj

Raspisan je natječaj za petnaesti po redu Festival dokumentarnog rock filma DORF, koji će se u kolovozu 2021. održati u Vinkovcima. Organizatori festivala DORF '21 pozivaju autore i producente dokumentarnih glazbenih filmova da ih prijave na natječaj koji je otvoren do 15. lipnja 2021.!
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje u tematskom projektu HDLU-a Istre 'Komunikacija'

HDLU Istre poziva članove HDLU-ova u Hrvatskoj na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu radnoga naslova/ na temu „Komunikacija“. Rok za prijavu: 20. svibnja 2021.
 
natječaj

Natječaj za izložbu karikatura ZeGeBOOM!

Centar za kulturu Trešnjevka organizira natječaj za međunarodnu izložbu karikatura izložbu ZeGeBOOM!, posvećenu aktualnim temama koje su u proteklih godinu dana obilježile živote ne samo Zagrepčana već i ljudi diljem svijeta. 
 
natjecanje, natječaj

Međunarodno natjecanje 'Vivat Musica' (online)

National College of Arts (CNA) 'Dinu Lipatti', Bukurešt, organizira prvo natjecanje Vivat Musica namijenjeno osnovnim i srednjim glazbenim školama te glazbenim akademijama. Natjecanje će se zbog pandemije održavati online, a rok za prijavu je 9. svibnja 2021.
 
natjecanje, natječaj

Natjecanje iz eseja na temu religije i kulture

Papinsko sveučilište svetog Tome Akvinskog (Pontifical University of St. Thomas Aquinas - Angelicum) organizira natječaj iz eseja na temu religije i kulture, za zemlje središnje i istočne Europe.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na grupnoj žiriranoj izložbi 'Sva lica Hrvatske'

Dom kulture Nova Gradiška organizira natječaj za sudjelovanje na grupnoj žiriranoj izložbi 'Sva lica Hrvatske'. Prijave se primaju do 5. srpnja 2021.
 
natječaj

Natječaj i kolumna 'Haiku krugovi'

Urednički tim 'Haiku krugova', u suradnji s Lanterna magazinom, pokrenuo je haiku natječaj i kolumnu 'Haiku krugovi' koji će svaki mjesec birati najbolja tri haiku rada na određenu temu koji će biti nagrađeni te objavljeni u sklopu Lanterna magazina. Haiku natječaj za svibanj 2021. posvećen je Olimpijskim igrama u Tokiju, a mogu se prijaviti svi koji pišu na hrvatskom jeziku. Natječaj je otvoren do 25. svibnja 2021.!
 
natječaj

Likovni natječaj za 37. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta

Otvoren je likovni natječaj za ovogodišnji 37. Susret likovnih stvaralaca koji će, ukoliko to dopusti epidemiološka situacija i propisane mjere, biti održan 23. listopada 2021. u izložbenom prostoru suorganizatora - Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac, gdje će od 17. 9. do 23. 10. 2021. biti postavljena izložba Susreta.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za dječje literarne radove 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica'

Centar za kulturu Trešnjevka po četvrti put raspisuje natječaj za dječje književne radove 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica', a natječaj traje do 1. listopada 2021.
 
natječaj

Otvorene prijave za sudjelovanje u projektu Podcast u Digitalnom laboratoriju NSK

Digitalni laboratorij Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu otvorio je prijave za sudjelovanje u projektu Podcast u Digitalnom laboratoriju NSK, čija je svrha omogućiti know-how, tehničku infrastrukturu i prostor za stvaranje, distribuciju i promidžbu podcasta.
 
natječaj

Raspisan natječaj za najbolju knjigu iz Domovinskog rata

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, raspisala je  tradicionalni natječaj za najbolju knjigu na temu – Domovinskoga rata – 'Bili smo prvi kad je trebalo'.
 
natječaj

68. Pula: Otvorene prijave za Studentski program

Pulski filmski festival otvara prijave za Studentski program za sve igrane, dokumentarne, eksperimentalne i animirane filmove iz Hrvatske i inozemstva. Poziv je otvoren za sva djela proizvedena u tekućoj ili prošloj godini i otvoren je do četvrtka, 20. svibnja 2021., u ponoć.
 
natječaj

Otvorene prijave za volontere Star Film Festa 2021.

Osmo izdanje Star Film Festa održava se u Sisku u razdoblju od 26. do 28. kolovoza, a prijave za volontere su otvorene do 1. kolovoza 2021.!
 
natjecanje, natječaj

Jānis Zābers II International Vocal Competition - prijave

Započele su prijave za međunaorodno vokalno natjecanje Jānis Zābers II International Vocal Competition koje će se održati u Rigi (Latvija), od 16. do 20. rujna 2021.
 
natječaj

Objavljen Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva, s rokom prijave do 24. svibnja 2021. godine. Na ovaj Poziv mogu se prijaviti skladatelji ili skupine skladatelja isključivo suvremene umjetničke glazbe čije su skladbe nastale u 2020. godini, a za koje nisu primili autorsku naknadu.
 
natječaj

Otvorene prijave za 'Kockice' na Zagreb Film Festivalu

Otvoren je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program domaćih kratkih filmova 'Kockice' na 19. Zagreb Film Festivalu, koji će se održati od 14. do 21. studenog, priopćio je Zagreb Film Festival (ZFF).
 
natječaj

Natječaj za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2021.

Na natječaj KGZ-a za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2021. mogu se prijaviti sve zainteresirane fizičke i pravne osobe s prebivalištem na području Republike Hrvatske. Ovogodišnja manifestacija održava se u okviru Godine čitanja, na temu Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto je: Ajmo hrvati se s knjigom!. Rok za dostavu radova je ponedjeljak, 31. svibnja 2021.