natječaj

Natječaj za 15. ČAnsonfest – Kastav

Udruga Kanat – Kastav objavljuje Natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 15. Festivalu čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2019. Prijave se primaju do 30. travnja 2019.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo –Tisícihran (Češka)

Tisícihran traži partnere za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa – potprogram Kultura. Zainteresirani su za sudjelovanje na projektima u području izvedbenih umjetnosti u statusu partnera.
 
natječaj, obavijest

Pilot program mobilnosti za umjetnike i profesionalce u kulturi – anketa

Europska komisija ovlastila je konzorcij kojeg čine Goethe-Institut (DE), Institut français (FR), Nida Art Colony of Vilnius Academy of Arts (LT) i Izolyatsia (UA), da u travnju 2019. godine pokrenu pilot program mobilnosti za umjetnike i profesionalce u kulturi. Prije samog početka testne faze fonda mobilnosti, konzorcij partnera poziva umjetnike i profesionalce u kulturi da popune kratku anketu kako bi doprinijeli planiranju programa te je pošalju do 25. veljače 2019.!
 
natječaj

Raspisan natječaj za nagradu i povelju Julija Benešića za književnu kritiku

Društvo hrvatskih književnika (DHK), Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski DHK i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu raspisuju Natječaj za Nagradu i Povelju uspješnosti Julija Benešića, priopćilo je DHK. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2019.!
 
natječaj

Mađunarodni natječaj 'Beyond Bauhaus – Prototyping the Future'

Ove se godine obilježava stogodišnjica Bauhausa, a tom prigodom inicijativa Germany – Land of Ideas objavljuje poziv za prijave na međunarodni natječaj 'Beyond Bauhaus – Prototyping the Future'. Traže se inovativne dizajnerske ideje koje nude odgovore na društvene i ekološke probleme današnjice. Rok za prijave je 31. ožujka 2019.!

 
natječaj

Natječaj za izradu vizualnog identiteta '51. Picokijade'

Turistička zajednica Grada Đurđevca objavljuje Javni natječaj za izradu vizualnog identiteta '51. Picokijade'. 
 
natječaj

Poziv umjetničkim organizacijama za sudjelovanje na Kazališnom ponedjeljku

Teatar na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka poziva umjetničke organizacije za sudjelovanje u Kazališnom ponedjeljku CeKaTe Teatra.
 
natječaj, festival

Natječaj za izlaganje u sklopu ZEZ festivala

Zavod za eksperimentalni zvuk poziva umjetnike da prijave svoje audio/vizualne eksperimente za ovogodišnju 'Izložbu zvuka', koja će otvoriti drugo izdanje ZEZ festivala 10. travnja 2019. Rok za prijavu je 3. ožujka. 
 
natječaj

Natječaj - Fotografkinje 2019.

Fotoklub Rijeka raspisuje natječaj za izložbu fotografija povodom Međunarodnog dana žena te poziva autorice na sudjelovanje.
 
natječaj

Likovni natječaji festivala Cest is d Best

Međunarodni ulični festival Cest is d Best ovog je tjedna raspisao i na službenoj stranici festivala objavio tri likovna natječaja kojima se ujedno i najavljuje ovogodišnje, 23. izdanje najstarijeg uličnog festivala u Hrvatskoj i jedne od najposjećenijih zagrebačkih manifestacija. 
 
natječaj

Natječaj za 12. HT nagradu

Natječaj za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost otvoren je do 18.03.2019. Novost ove godine je uvođenje 5. nagrade namijenjene produkciji mladih umjetnika do 27 godina bez obzira na formalno obrazovanje.  
 
natječaj

Poziv na prijavu prijedloga programa umjetničkog sadržaja za 14. Ogulinski festival bajke

Ovogodišnji Ogulinski festival bajke se održati već tradicionalno drugi vikend u lipnju, to jest od 7. do 9. lipnja 2019. godine. Turistička zajednica grada Ogulina, kao organizator manifestacije, je otvorila javni poziv za dostavu prijedloga programa umjetničkog sadržaja koji traje do 28. veljače 2019.!
 
natječaj

Otvoren natječaj za Mediteran film festival u Širokom Brijegu

Otvoren je natječaj za prijavu dokumentarnih filmova za 20. po redu Mediteran Film Festival (MFF), koji će se od 21. do 24. kolovoza ove godine održati u Širokom Brijegu, objavljeno je u ponedjeljak iz MFF-a. Na natječaju mogu sudjelovati autori dokumentarnih filmova iz 22 mediteranske zemlje koji svoje prijave pošalju do 20. svibnja 2019. godine!
 
natječaj

Prijave za 8. hrvatski triennale akvarela

Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda i Gradski muzej Karlovac organiziraju 8. trijenalnu izložbu hrvatskog akvarela te pozivaju likovne umjetnike-akvareliste da se odazovu na natječaj. Rok za prijavu je 15. ožujka 2019. godine.
 
natječaj

#EuropeanFilmChallenge: Gledajte europske filmove i otputujte u Cannes

Svi filmofili do 15. travnja mogu osvojiti jedinstvenu priliku – posjetiti Cannes te okusiti atmosferu 72. izdanja najvažnijeg svjetskog filmskog festivala. Registrirajte se na www.europeanfilmchallenge.eu, pogledajte deset europskih filmova na različitim platformama i otputujte na Azurnu obalu.
 
natječaj

Literary Translations – program potpore izdavačima za prijevode djela irskih autora

Literature Ireland omogućuje stranim izdavačima da se prijave za dobivanje sredstava iz programa potpore za prevođenje irskih književnih djela s engleskog ili irskog jezika na bilo koji drugi strani jezik. Sljedeći rok za prijave(od ukupno tri godišnje) je 8. ožujka 2019.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Georgiana Rusu Cultural Association (ACGR) – Rumunjska

Georgiana Rusu Cultural Association (ACGR) traži partnere za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa – potprogram Kultura. Zainteresirani su za sudjelovanje na projektima kulturnog i edukativnog sadržaja u statusu partnera.
 
natječaj

Poziv na prijavu za festivale LegendFest u 2019.

Udruga Val kulture raspisuje poziv na prijavu projekta/programa za festivale LegendFest u 2019. godini. Poziv je otvoren do 31. svibnja 2019., a upućen je izvođačima iz svih područja umjetnosti. 
 
natječaj

16. Jaipur International Film Festival - natječaj

Jaipur International Film Festival održava se od 3. do 5. svibnja, s ciljem poticanja novih filmaša, razmjene znanja, informacija, ideja i kultura između Indije i drugih dijelova svijeta. Prijave su otvorene do 28. veljače 2019.!
 
natječaj

Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2019.

Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2019. godini.
 
natječaj

Gradska knjižnica Trogir raspisuje natječaj za kratku priču 'Priča se (p)o gradu'

Gradska knjižnica Trogir raspisuje peti po redu natječaj za kratku priču 'Priča se (p)o gradu'. Na natječaju mogu sudjelovati afirmirani i neafirmirani autori kojima je hrvatski jezik sredstvo izražavanja. Natječaj je otvoren od do 30. travnja 2019.!
 
natječaj

Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade 'Tena i Tenica'

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade i Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji, s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu i dječjeg dramskog stvaralaštva, objavilo je javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade 'Tena i Tenica', a tekstovi se primaju do 15. ožujka 2019.!
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HUIU

Objavljen je Natječaj za prijem novih članova u  Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika (HUIU) – Pula. Rok za prijave je do 9. ožujka 2019.  
 
natječaj

Otvoreni poziv za prijave za člana žirija Nagrade Radoslav Putar

Institut za suvremenu umjetnost poziva kustose, povjesničare umjetnosti likovne kritičare do 40 godina starosti (rođeni 1979. i kasnije) da iskažu interes i prijave se za člana stručnog žirija Nagrade Radoslav Putar 2019. godine. Poziv je otvoren zaključno do nedjelje, 10. ožujka 2019.
 
natječaj

ASEF: Mobility First! – Poziv

ASEF (Asia-Europe Foundation) 15. veljače 2019. otvara drugi krug poziva za prijave na natječaj za potporu mobilnosti – Mobility First!. Poziv je namijenjen umjetnicima, kulturnim profesionalcima i umjetničkim organizacijama iz zemalja ASEM-a, u svrhu umrežavanja kroz financiranje putovanja na umjetničke festivale, simpozije, radionice, rezidencije i sl.
 
natječaj

Otvorene prijave za 15. izdanje filmskog festivala 25 FPS

Festival 25 FPS, međunarodni festival eksperimentalnog filma i videa, raspisao je natječaj za svoje ovogodišnje, 15. izdanje, koje će se održati u Zagrebu od 26. do 29. rujna. Natječaj za autore, filmske umjetnike, producente i distributere otvoren je do 31. svibnja, a prijava i pravilnik su dostupni na festivalskoj web-stranici.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj NMZ - 'Makete moga kvarta/mjesta'

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar poziva na natječaj Makete moga kvarta/mjesta. Natječaj se organizira već treću godinu za redom povodom Dana Zadarske županije. Namijenjen je djeci u dječjim vrtićima i učenicima u osnovnim i srednjim školama, s područja grada Zadra i Zadarske županije.  
 
natječaj

Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2019.

Institut za suvremenu umjetnost, Zagreb, u suradnji s YVAA - Young Visual Artists Award, Residency Unlimited, New York, i Trust for Mutual Understanding, New York, raspisuje Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2019., za likovne umjetnike do 40 godina starosti, uključujući godište 1979. Natječaj je otvoren do 10. ožujka 2019. 
 
natječaj

Natječaj Virtualnog muzeja Dotrščina 2019.

Virtualni muzej Dotrščina i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba raspisuju javni natječaj za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju na prostoru spomen-parka Dotrščina u Zagrebu. Natječaj je otvoren do 24. ožujka 2019.!
 
natječaj

Zaklada 'Kultura nova' - Program podrške 2019.

Zaklada 'Kultura nova' u okviru Programa podrške 2019. objavila je Javni poziv na predlaganje projekata u Programskom području 2 u okviru Programa podrške 2019. s rokom prijave 20. 3. 2019. za projekte organizacija civilnog društva (udruge i umjetničke organizacije) na području suvremene kulture i umjetnosti, koji se provode u razdoblju od 1. 7. 2019. do 31. 12. 2019. godine.
 
natječaj, nagrada

Children in Museums Award 2019 - prijave

Europska muzejska akademija i Međunarodno udruženje Children in Museums - Hands on! do 15. veljače 2019. primaju prijave za nagradu 'The Children in Museums Award 2019', kojom se odaje priznanje za kreativnost muzejskih izložbi i programa namijenjenih djeci do 14 godina.
 
natječaj

Democracy Needs Imagination - Poziv za prijavu projekata

Europska kulturna fondacija (ECF) želi podržati kreativne, kulturne aktivnosti prije, za vrijeme i nakon parlamentarnih izbora u EU, koji mogu udahnuti život Europi i demokraciji u cjelini… 
 
natječaj, nagrada

Otvorene prijave za Godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata za 2018.

Hrvatska komora arhitekata (HKA) objavila je javni poziv za prijave za Godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata za 2018. godinu.
 
natječaj, nagrada

S+T+ARTS Prize 2019 - Poziv

STARTS (Science, Technology & the Arts) je inicijativa Europske komisije koja potiče povezivanje tehnologije i umjetničke prakse. Kao dio inicijative, istoimena nagrada nagrađuje najnaprednije rezultate u području kreativnosti i inovacija gdje se znanost i tehnologija isprepliću s umjetnošću.
 
natječaj

Raspisan natječaj za književnu Nagradu 'Mato Lovrak'

Izvršni odbor Lovrakovih dana kulture raspisuje natječaj za Nagradu 'Mato Lovrak' za najbolji dječji roman tiskan u 2018. godini na hrvatskom jeziku, a koji je otvoren do 8. ožujka. Nagrada će se dodijeliti na 32. Lovrakovim danima kulture u Velikom Grđevcu, 30. svibnja 2019. godine.
 
natjecanje, natječaj

11. lipanjski zvuci – međunarodno natjecanje zborova i vokalnih ansambala

Objavljen je natječaj za međunarodno natjecanje zborova i vokalnih ansambala - 11. lipanjski zvuci koje će se održati 14. i 15. lipnja u Petrinji.
 
natječaj

Natječaj za 11. Festival 'Klape Gospi Sinjskoj'

Udruga Klape Gospi Sinjskoj objavila je Natječaj za Festival marijansko-duhovne klapske pjesme 'Klape Gospi Sinjskoj' (natječaj novih marijanskih duhovnih skladbi za klape). Prijave se primaju do 10. ožujka 2019., a najbolje pjesme izvest će se na Festivalu, 1. kolovoza 2019.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade ‘Dijana Klarić’

Raspisan je Natječaj za dodjelu Nagrade ‘Dijana Klarić’. Nagrada je pokrenuta u znak sjećanja na Dijanu Klarić, mladu šibensku putnicu i fotografkinju čiji su život i djelo bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja. 
 
 
natječaj

Otvoren natječaj za potporu snimanju studentskih kratkometražnih igranih filmova

Natječaj za potporu studentskim kratkometražnom igranom filmu raspisala je udruga 'Izvan fokusa' u sklopu donacijskog programa za stipendiranje, poticanje i razvoj kreativnosti i pružanje potpore za organizaciju umjetničkih manifestacija, priopćeno je u subotu iz te udruge. Rok za prijavu na natječaj je 12. veljače 2019.!
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2018.

Na mrežnoj stranici Ministarstva kulture RH objavljen je pozivni Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2018. godinu. Prijedlozi se primaju do 8. ožujka 2019. 
 
natječaj

Ecapital Culture – Adriatic Start-up School

Projekt 'Ecapital Culture – Adriatic Start-up School' namijenjen je mladima iz Republike Hrvatske, ali i ostalih zemalja jadransko-jonske regije, koji se žele obrazovati u sektoru start-up kulturnog turizma.  
 
natječaj

Natječaj 'Drenovci 2019.'

Društvo hrvatskih književnika i Općinska narodna knjižnica Drenovci raspisuju Natječaj za najbolju zbirku poezije i najbolji rukopisni prvijenac 30. Pjesničkih susreta 'Drenovci 2019.'.  
 
natječaj

Raspisan natječaj za dodjelu Nagrade Antuna Branka Šimića

U četvrtak je raspisan natječaj za dodjelu Nagrade Antuna Branka Šimića, koja se dodjeljuje za književno djelo bilo koje vrste, ili za književno-znanstveno djelo objavljeno u razdoblju od 1. travnja 2018. do 1. travnja ove godine. Natječaj ostaje otvoren do 1. travnja 2019.!
 
natječaj

Participativna Pogonova sezona: Poziv za dodjelu besplatnih termina i podršku javnim programima u 2019. godini

Danas je otvoren javni poziv za Participativnu Pogonovu sezonu, jednu od prvih aktivnosti u sklopu projekta Svi za Pogon — Pogon za sve!, sufinanciranog od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Savez udruga Operacija grad, a partneri Pogon, Grad Zagreb i Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva. Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2019.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Jam Session Cultural Association – Portugal

Neprofitna udruga Jam Session Cultural Association traži partnere za prijavu na natječaj za male projekte suradnje u programu Kreativna Europa. Za prijavu projekta traže partnere zainteresirane za rad s umjetnicima diljem svijeta s ciljem razvoja publike u izvedbenim umjetnostima.
 
natječaj, rezidencijalni program

Natječaj za umjetničke rezidencije u Danskoj i Španjolskoj

Pozivaju se umjetničke skupine, kolektivi i organizacije na sudjelovanje u programu Otočka veza koji se sastoji od edukacije i rezidencijalnog boravka u Španjolskoj ili Danskoj. 
 
natječaj, audicija

Otvorene prijave za sudjelovanje na audiciji za plesače/ice ZPA

Zagrebački plesni ansambl poziva zainteresirane plesače i plesačice školovane i/ili iskusne u području suvremenog plesa, koji smatraju da posjeduju visoku razinu izvedbeno-tehničke spreme da se prijave za sudjelovanje na audiciji. Zainteresirani pojedinci mogu se prijaviti do 1. ožujka 2019.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fondazione Teatro della Citta di Livorno Carlo Goldoni – Italija

Fondacija Teatro Goldoni traži partnere za prijave na natječaj za velike projekte suradnje u programu Kreativna Europa. Fondacija se bavi nizom aktivnosti od produkcije sadržaja u polju izvedbenih umjetnosti do edukacije i usavršavanja mladih umjetnika.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Association of Finnish Children’s Cultural Centers – Finska

Udruga finskih dječjih kulturnih centara (Association of Finnish Children’s Cultural Centers) traži partnere za prijave na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa. Udruga okuplja 28 finskih dječjih kulturnih centara diljem Finske, a bavi se unaprjeđivanjem njihove djelatnosti.
 
natječaj, audicija

Audicija za upis na rotterdamsku plesnu akademiju Codarts

Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje i ove godine organizira audiciju za upis na Bachelor of dance, studij rotterdamske plesne akademije Codarts, koja će se održati 17. ožujka u Zagrebačkom plesnom centru. Uz to, članovi žirija će 16. ožujka održati i radionice za sve zainteresirane. Rok za prijave je 1. ožujka 2019. (do ponoći)!
 
natječaj

'Media Literacy for All' - Call for proposals

17. prosinca objavljen je poziv za dostavu prijedloga za projekt ‘Media Literacy for All’ / ‘Medijska pismenost za sve’. Prijave se primaju do 28. veljače 2019. 
 
natječaj

Poziv za mlade pisce na prijave na natječaj 'Emerging Writer on Tour'

Otvoren je poziv za mlade pisce na prijave na natječaj 'Emerging Writer on Tour' za 2019. i 2020. godinu koji organizira Međunarodni književni festival Vilenica u suradnji s Festivalom svjetske književnosti i Međunarodnim književnim festivalom Cúirt u sklopu projekta 'Read Me I am Yours'. Rok za slanje prijava je 18. veljače 2019.!
 
natječaj

Prijave za EFFE Label 2019-2020

EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) poziva umjetničke festivale (od glazbenih do plesnih, kazališnih, lutkarskih, književnih, cirkusa, ulične umjetnosti i dr.) da se prijave za EFFE Label 2019-2020. 
 
natječaj

Natječaj za dodjelu 'Nagrade Iso Velikanović' za 2018. godinu

'Nagrada Iso Velikanović' dodjeljuje se kao nagrada Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva. Natječaj za dodjelu 'Nagrade Iso Velikanović' za 2018. godinu otvoren je do 15. veljače 2019.
 
natječaj

Oberhausen Seminar 2019 - poziv

Oberhausen Seminar eksperimentalni je međunarodni edukativni program namijenjen filmskim kustosima, filmašima, redateljima, umjetnicima, arhivistima, kritičarima, istraživačima, kako bi proširili svoja znanja, a realizira se u suradnji International Short Film Festival Oberhausen, LUX London i Flaherty Seminara (New York). Rok za prijavu je 1. veljače 2019.
 
natječaj

6. Međunarodni natječaj za kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce'

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju, pod pokroviteljstvom Grada Ozlja i Karlovačke županije, dodjeljuju nagradu 'Stjepko Težak' za najbolju kratku ljubavnu priču potaknutu pismom Petra Zrinskog koje je noć uoči smaknuća uputio voljenoj supruzi Katarini. Natječaj je otvoren do 20. ožujka 2019.!
 
natječaj

Biber03 – natječaj za kratku priču

Pozivaju se autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku da se prijave na regionalni natječaj za kratku priču – Biber. Poziv se odnosi na afirmirane autorice i autore, kao i na one koji nisu do sada objavljivali. Natječaj je otvoren do 10. lipnja 2019.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Križ i uskrsnuće'

POU Matija Antun Relković Nova Gradiška poziva zainteresirane umjetnike ili grupe umjetnika da se prijave na Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Križ i uskrsnuće' koja će se održati u izložbenom prostoru POU Matija Antun Relković, u sklopu aktivnosti predviđenih za Uskrs 2019. godine. 
 
natječaj

Regionalni natječaj 'Spasimo putopis'

Klub putnika je neprofitna organizacija koja u potrazi za zanimljivim putopisima raspisuje regionalni natječaj pod nazivom 'Spasimo putopis'. Cilj im je promocija kulture putovanja, a putopis koji se prijavljuje na ovaj natječaj može biti u vidu priče, ali i slike, stripa i sl. Natječaj je otvoren do 15. veljače 2019.!
 
natječaj

EUYWO 2019 - poziv za mlade glazbenike - duhače

Objavljen je poziv na audiciju za mlade glazbenike (15-30 godina) za sudjelovanje na turneji 2019. Puhačkog orkestra mladih Europske unije (European Union Youth Wind Orchestra).  
 
natječaj

LAG 5: Poziv umjetnicima za iskaz interesa

Lokalna akcijska grupa LAG 5 objavljuje javni poziv umjetnicima iz Republike Hrvatske za iskaz interesa za rad na projektu u pripremi 'More than a garden', u sklopu Horizon 2020 programa EU. 
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade DPUH-a 'Radovan Ivančević' za 2018.

Prijave na Natječaj za dodjelu Nagrade Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske (DPUH-a) 'Radovan Ivančević' za 2018. primaju se do 15. ožujka 2019. 
 
natječaj

23. Međunarodni zborski festival Cro Patria 2019. - Poziv

Pozivaju se skladatelji da se prijave za sudjelovanje na međunarodnom natječaju za nove zborske skladbe na 23. Međunarodnom zborskom festivalu CRO PATRIA 2019. Prijave se primaju do 15. ožujka 2019. godine.
 
natječaj

Otvorene prijave za ovogodišnji FUSE festival

FUSE festival – Film Under Severe Experiment međunarodni je filmski festival eksperimentalnog i takozvanog hibridnog filma namijenjen mladim autorima u natjecateljskom programu od 18 do 29 godina s fokusom na studentski film. Ovogodišnje izdanje će trajati tri dana, od 9. do 11. svibnja 2019. godine. Prijave za drugi FUSE festival otvorene su do 20. veljače 2019.!
 
natječaj

Natječaj za književno djelo nadahnuto pasionskim sadržajem

Pasionska baština i Društvo hrvatskih književnika raspisuju VIII. Trienalni natječaj za književno djelo na temu Muke Kristove ili na temu široko shvaćene općeljudske muke. Rok za prijavu na natječaj je 1. ožujak 2019.
 
natječaj

Raspisan natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige - Juditu, Davidias i Slavić

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuje natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige - Juditu, Davidias i Slavić, objavilo je DHK, koji će biti otvoren do 18. veljače 2019.!
 
natječaj

Natječaj za feminističku SF priču hrvatskih autorica

Natječaj za feminističku kratku priču spekulativne fikcije hrvatskih autorica na engleskom jeziku otvoren je do 15. veljače 2019.!
 
natječaj, djeca, mladi

Maske 2019. - natječaj za osnovne škole

Centar za kulturu i informacije Maksimir raspisao je natječaj za osnovne škole s temom 'Ja se želim maskirati u...'. Natječaj traje do 20. veljače 2019., a najbolji radovi bit će izloženi u Muzeju grada Zagreba od 3. do 10. ožujka.
 
natječaj

Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2019.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske 21. prosinca 2018. objavilo je Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu. Poziv je otvoren do 1. veljače 2019.
 
natječaj

Nagrada Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo u 2018. godini - poziv

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2017. do 15. prosinca 2018. godine. Poziv na natječaj otvoren je do 31. siječnja 2019.!
 
natječaj

HDS: Otvoren natječaj 'Rudolf i Margita Matz'

Hrvatsko društvo skladatelja 14. siječnja 2019. raspisuje Natječaj za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda 'Rudolf i Margita Matz'. Prijave se primaju do 1. veljače 2019.
 
 
natječaj

10. Beogradski internacionalni filmski festival osoba s invaliditetom - natječaj

Otvoren je natječaj za 10. Beogradski internacionalni filmski festival osoba s invaliditetom - BOSIFEST 2019. koji će se održati od 9. do 11. listopada 2019. godine u Sava Centru (Beograd, Srbija). Natječaj je otvoren do 25. travnja 2019.!
 
natječaj

HDLU Zagreb raspisuje natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb raspisalo je natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove koji je otvoren do 1. ožujka, a po završetku natječaja, odabrane umjetnike i njihove web stranice predstavit će na portalu ''Zagrebački likovni umjetnici''. 
 
natječaj, izložba

Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Animus' u sklopu manifestacije 'Splitski cvit' povodom Dana žena 2019.

Objavljen je poziv likovnim umjetnicama za sudjelovanje na izložbi 'Animus' u sklopu manifestacije 'Splitski cvit' povodom Dana žena 2019. Izložba će se održati u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu od 1. do 10. ožujka 2019., u organizaciji udruge Naš kvart uz potporu HULU Splita i Grada Splita. Rok za prijavu je 21. siječnja 2019.  
 
natječaj, rezidencijalni program

Pioneer Works 2019–20 Technology Residents - poziv

Pioneer Works je neprofitni kulturni centar u Red Hooku (Brooklyn, New York) namijenjen edukaciji, eksperimentiranju te istraživanju suvremene umjetnosti. Ove godine, Pioneer Works po prvi put otvara poziv za sudjelovanje u rezidencijalnom programu posvećenom području tehnologije. Prijave su otvorene do 15. veljače 2019.!
 
natječaj

Natječaj Zaklade HAZU za 2019.

Objavljen je Javni natječaj za dodjelu sredstava iz Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) za 2019. godinu. Prijave na natječaj primaju se do 19. veljače 2019. 
 
natječaj, rezidencijalni program

Art Omi: Artists Croatian Fellowship 2019

Neprofitna umjetnička organizacija Art Omi, New York, raspisuje natječaj za sudjelovanje hrvatskog umjetnika/umjetnice u Rezidencijalnom programu 2019. 
 
natječaj

Natječaj za odabir ponuditelja za izradu idejnog rješenja hrvatskog paviljona na EXPO 2020 u Dubaiju

Hrvatska turistička zajednica kao neposredni nositelj raspisala je 'Natječaj za odabir ponuditelja za izradu idejnog rješenja hrvatskog paviljona na EXPO 2020 u Dubaiju, njegovu implementaciju, održavanje i deinstalaciju'. Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2019. godine do 12 sati. 
 
natječaj

GKK raspisuje Literarno-likovno-filmski natječaj 'Kaštelanske štorije 2019.'

U povodu Dana Grada Kaštela, Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Literarno – likovno – filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom 'Kaštelanske štorije 2019.'. Natječaj je otvoren do 12. veljače 2019., a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli.

 
natječaj, nagrada

Natječaj za Nagradu 'Anto Gardaš'

Društvo hrvatskih književnika i Društvo hrvatskih književnika - Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski – Osijek raspisuju Natječaj za 13. Hrvatsku književnu nagradu 'Anto Gardaš'. Natjecati se mogu nakladnici i autori/autorice prvih izdanja romana ili zbirki pripovijedaka za djecu i mladež, objavljenih u 2018. godini na hrvatskom jeziku.
 
natječaj

Javni poziv - umjetničke rezidencije 2019. Mediteranski plesni centar Svetvinčenat

Pozivaju se svi profesionalni plesni umjetnici/e da se prijave na rezidencijalni boravak u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu u 2019. godini! Rok za prijave je 3. veljače.
 
natječaj, izložba

Zagreb Full Color 19 - poziv

Zagreb Full Color 19 je međunarodna izložba slika u tehnici digitalnih otisaka na ceradnom platnu, veličine 80 cm (širina) x 140 cm (visina), koja se održava povodom Međunarodnog dana boja (21. ožujka 2019.). Prijave se primaju do 21. veljače. 
 
natječaj

Javni natječaj br. 01/18 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Objavljen je Javni natječaj broj 01/18 za dodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija, neprofitnih proizvođača audiovizualnih i radijskih programa za 2019. i 2020. godinu (potpore male vrijednosti). 
 
natječaj

2. književni natječaj 'Trojica iz Gradišta'

Želeći da zaživi uspomena na trojicu pjesnika iz Gradišta - Matu Mandića, Pavla Varnicu i Antuna Jovanovca, Udruga Tikvica iz Vinkovaca i ove godine raspisuje književni natječaj pod nazivom 'Trojica iz Gradišta'  (poezija-proza) te poziva sve zainteresirane autore da se do 15. ožujka 2019. prijave na natječaj. Tema je slobodna.
 
natječaj

HND: Natječaj za najbolje novinarske radove u 2018.

Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove objavljene u razdoblju od 1. siječnja 2017. do 31. prosinca 2018. godine. Rok za predaju radova je 31. siječnja 2019.
 
natječaj

Otvoren natječaj za dizajnere 'Young Balkan Designers 2019: Circular Design'

Otvoren je natječaj za mlade dizajnere u okviru ovogodišnjeg izdanja projekta Young Balkan Designers čija je tema 'Cirkularni dizajn'. Prijaviti se mogu svi dizajneri i dizajnerice rođeni 1985. godine i mlađi iz sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Slovenija, Srbija i Turska. Natječaj je otvoren do 20. veljače 2019.!
 
natječaj

Raspisan natječaj za 7. Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2019.

Udruga 'Stihovi i Note' raspisuje natječaj za 7. Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2019. koji će se održati 3. svibnja 2019. u HNK Zadar. Natječaj je otvoren do 8. veljače 2019. godine!
 
natječaj

Natječaj za dodjelu književne nagrade 'Milivoj Cvetnić'

Društvo prijatelja knjige 'Milivoj Cvetnić' Hrvatska Kostajnica objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade 'Milivoj Cvetnić'. Rok za predaju rukopisa je 31. siječanj 2019.
 
natječaj

Poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje na Natječaju za oblikovanje vizualnog identiteta Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku

Hrvatski kulturni dom raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi pozivni natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u Rijeci. Pozivaju se zainteresirani autori i timovi da prijave interes za sudjelovanje u natječaju kao pozvani natjecatelji. Rok za primanje zahtjeva za sudjelovanje u natječaju jest 10. siječnja 2019. do 15 sati.
 
natječaj

Prijave za 'First Films First' program Goethe Instituta otvorene do 1. ožujka

'First Films First' je intenzivni edukativni program za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojega razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Rok za prijavu je 1. ožujka 2019. godine!
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u međunarodnom projektu 'Pieces for Peace'

CITYarts, Inc. neprofitna, javna umjetničko-edukacijska organizacija sa sjedištem u New Yorku poziva škole, kulturno-edukativne organizacije i druge zainteresirane pojedince u Hrvatskoj na sudjelovanje u internacionalnom projektu 'Pieces for Peace'.  
 
natječaj, rezidencijalni program

Artists Development Programme 2019: 'Urban Rejuvenation'

Institut Europske investicijske banke (EIB) objavljuje novo izdanje Programa za razvoj umjetnika / Artists Development Programme (ADP), za koji traži jednog vizualnog umjetnika/cu u dobi ≤35 godina (rođenog nakon 1. siječnja 1984.) iz zemlje članice EU, za rad na projektu na temu 'Urban rejuvenation: Limerick as a source of inspiration'. Rok za prijavu je 23. siječnja 2019.
 
natječaj

Raspisan javni poziv za razvoj scenarija i razvoj projekata televizijskih djela u 2018.

Objavljen je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2018. godini, Kategorija: poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela. Javni poziv je otvoren do 17. siječnja 2019. godine.

 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HULU Split

Strukovna udruga Hrvatska udruga likovnih umjetnika (HULU- Split) raspisala je natječaj za prijem u redovno članstvo sljedećih sekcija: 1) umjetničke sekcije - slikarska, kiparska i multimedijalna; 2) kustoski tim. Natječaj ostaje otvoren  do 07. siječnja 2019. godine. Opširnije
 
natječaj

Natječaj za dizajn novog trofeja Europske nagrade

Odbor za socijalna pitanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe raspisao je natječaj za dizajn novog trofeja Europske nagrade. Natječaj je namijenjen studentima umjetnosti, dizajna i arhitekture iz zemalja članica Vijeća Europe, priopćila je Služba za medije Hrvatskog sabora. 
 
natjecanje, natječaj

8. međunarodno skladateljsko natjecanje New Note 2019.

Samoborska glazbena jesen objavila je pozivni natječaj na 8. međunarodno skladateljsko natjecanje NEW NOTE 2019., za skladbu za komorni ansambl. Natječaj je otvoren do 26. lipnja 2019. godine.
 
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u ULUPUH

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisuje natječaj za prijem novih članova.
 
natječaj

Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2018. godinu

Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade 'Grigor Vitez' otvorio Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2018. godinu. Natječaj je otvoren do 18. siječnja 2019.!
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u programima nove festivalske platforme 'KNAPANJE / zona za slobodnu kreaciju i izražavanje'

Hrvatsko društvo skladatelja i Centar za kulturu Peščenica KNAP u sklopu 30. festivala Muzički biennale Zagreb objavljuju Poziv na sudjelovanje u programima nove festivalske platforme 'KNAPANJE / zona za slobodnu kreaciju i izražavanje' namijenjen svim zainteresiranim studentima.
 
natječaj

Poziv za prijavu lokaliteta za 'Oznaku europske baštine'

Ministarstvo kulture RH na svojoj je mrežnoj stranici objavilo vijest da je otvoren Poziv za prijavu lokaliteta za 'Oznaku europske baštine'. Riječ je o inicijativi Europske komisije, a prvi krug odabira odvija se na nacionalnoj razini.