natječaj

Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2018. godinu

Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade 'Grigor Vitez' otvorio Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2018. godinu. Natječaj je otvoren do 18. siječnja 2019.!
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u programima nove festivalske platforme 'KNAPANJE / zona za slobodnu kreaciju i izražavanje'

Hrvatsko društvo skladatelja i Centar za kulturu Peščenica KNAP u sklopu 30. festivala Muzički biennale Zagreb objavljuju Poziv na sudjelovanje u programima nove festivalske platforme 'KNAPANJE / zona za slobodnu kreaciju i izražavanje' namijenjen svim zainteresiranim studentima.
 
natječaj

Poziv za prijavu lokaliteta za 'Oznaku europske baštine'

Ministarstvo kulture RH na svojoj je mrežnoj stranici objavilo vijest da je otvoren Poziv za prijavu lokaliteta za 'Oznaku europske baštine'. Riječ je o inicijativi Europske komisije, a prvi krug odabira odvija se na nacionalnoj razini.
 
natječaj, rezidencijalni program

EIB Institute: Artists Development Programme 2019 / poziv

Institut Europske investicijske banke (EIB) objavljuje novo izdanje Programa za razvoj umjetnika / Artists Development Programme (ADP), za koji traži jednog vizualnog umjetnika/cu u dobi ≤35 godina (rođenog nakon 1. siječnja 1984.) iz zemlje članice EU, za rad na projektu na temu 'Disruption: The Imprint of Man'.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na 2. umjetničkoj konvenciji Nesvrstani

Objavljen je Poziv za prijavu na natječaj za izlaganje na 2. izdanju umjetničke konvencije NESVRSTANI, koja će se održati od 23. do 26. svibnja 2019. godine u Zagrebu u Laubi – kući za ljude i umjetnost. Rok za prijavu: 15. veljače 2019. 
 
natječaj

Nagrade Princesa de Asturias 2019. - poziv za nominacije

Zaklada Princesa de Asturias (Španjolska) raspisuje natječaj za nominacije za Nagrade Princesa de Asturias 2019. (Princess of Asturias Awards), koji će ostati otvoren do 14. ožujka 2019.!
 
natječaj

Natječaj za predstavljanje umjetnika na portalu 'Zagrebački likovni umjetnici' u 2019.

HDLU Zagreb poziva umjetnike na predstavljanja na portalu 'Zagrebački likovni umjetnici' u 2019. godini. Natječaj je otvoren do 10. siječnja 2019. 
 
natječaj

History Film Festival 2019. - poziv

Otvorene su prijave za sudjelovanje na trećem History Film Festivalu koji će se održavati u Rijeci od 10. do 14. rujna iduće godine. Na ovaj jedinstveni festival posvećen isključivo povijesnom dokumentarnom filmu mogu se prijaviti svi filmovi toga žanra bez obzira na trajanje ili godinu proizvodnje.
 
natječaj

Udruga 'Umjetnost osmijeha' - natječaj za izlaganje

Udruga 'Umjetnost osmijeha' poziva mlade likovne umjetnike, fotografe, dizajnere, video artiste i performere da se sa svojim radovima prijave na natječaj za izlaganje u prostoru udruge u okviru godišnjih izložbi u 2019. Natječaj je otvoren za samostalne i skupne izložbe. Rok za prijavu je 20.12.2018.!
 
natječaj

Natječaj Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj za sufinanciranje programa u kulturi

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Dražava u Hrvatskoj objavilo je poziv za prijave na natječaj za sufinanciranje programa u kulturi kroz program pod nazivom 'Promoting American Arts'. Rok za prijave na natječaj je 15. siječnja 2019.!
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u projektu 'Make a Move'

Poziv na sudjelovanje u projektu 'Make a Move' za nezavisne kazališne umjetnike i kolektive u području suvremenih kazališnih praksi (poput fizičkog kazališta, korporalne mime, improvizacijskog kazališta i drugih oblika koje obilježava snažan odnos prema tijelu i kretanju) otvoren je do 30. prosinca 2018.!
 
natječaj, nagrada

Natječaj Zagrebačke filharmonije za Nagradu 'Mladi glazbenik godine' 2018.

Zagrebačka filharmonija poziva mlade talentirane i uspješne instrumentaliste, pjevače, dirigente i skladatelje koji su u 2018. godini ostvarili osobito uspješna i zapažena solistička odnosno autorska postignuća da se natječu za naslov 'Mladog glazbenika godine' – Nagradu Zagrebačke filharmonije. 
 
natječaj

Poziv na partnerstvo: U!ZAHVATI

Organizacija U!ZAHVATI traži partnere za suradnju i podršku pri predstavljanju i realizaciji projekata u Hrvatskoj. U!ZAHVATI želi suvremenu ukrajinsku kazališnu umjetnost predstaviti hrvatskoj publici, a modele komunikacije s publikom razvijene u svojim projektima prenijeti u hrvatski kontekst.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program za mlade vizualne umjetnike

European Investment Bank (EIB) Institute najavljuje novu ediciju programa pod nazivom Artists Development Programme (ADP), za koji traže dva mlada vizualna umjetnika (rođena nakon 1. siječnja 1984.) iz Hrvatske, Bugarske, Cipra, Estonije, Latvije, Litve i Rumunjske. Riječ je o umjetničkoj rezidenciji u trajanju od 6 tjedana koja će se održavati u Luksemburgu, a koju će voditi Jorma Puranen (Finska). Prijave se primaju do 23. siječnja 2019., u ponoć!
 
natječaj, audicija

Poziv na audiciju za suvremeni glazbeni kolektiv Arktik

Objavljen je poziv na audiciju za suvremeni glazbeni kolektiv Arktik, koji će u organizaciji Hrvatskog radija svoju svjetsku premijeru imati povodom međunarodnog rođendana umjetnosti 17.1.2019. u Laubi, u prijenosu uživo na 20-ak europskih radio postaja.
 
natječaj

Otvoren natječaj International

Hrvatsko društvo skladatelja dana 3. prosinca raspisuje natječaj International - za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu. Rok za prijavu je 4. veljače 2019. godine!
 
natječaj

Raspisan natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike'

Goranovo proljeće Studentskog kulturno – umjetničkog društva 'Ivan Goran Kovačić' raspisuje natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike' koji je otvoren do 31. prosinca 2018.!
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija 'Sense and Sustainability: International Conference on Archaeological Cultural Heritage and Tourism'

Sense and Sustainability - Međunarodna konferencija o arheološkom kulturnom nasljeđu i turizmu u organizaciji Arheološkog muzeja u Zagrebu, koja će se održati u svibnju 2019. godine, nakratko će pretvoriti Zagreb u svjetsko središte arheološkog turizma. Poziv za sudjelovanje otvoren je do 10. siječnja 2019.!
 
natječaj

Poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u provedbi programa 'Ruksak (pun) kulture' za 2019.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv vrtićima, osnovnim i srednjim školama te centrima za odgoj i obrazovanje za iskazivanje interesa za sudjelovanje u provedbi programa 'Ruksak (pun) kulture - umjetnost i kultura u vrtiću i školi' za 2019. godinu. Poziv je otvoren do 21. prosinca 2018.
 
natječaj

Otvorene prijave za 13. 'Splitsku.tiramolu'

Udruga 'Splitski portal' raspisala je natječaj za trinaestu 'Splitsku.tiramolu', tradicionalnu godišnju izložbu fotografija mladih fotografa, a prijave se zaprimaju do 8. prosinca 2018.
 
natječaj, najave

Najavljen natječaj za Rovinj Photodays 2019.

Međunarodni fotografski festival Rovinj Photodays priprema svoje dvanaesto izdanje. U cilju podizanja kvalitete te optimiziranja cjelokupnog koncepta festivala, uvode se promjene u natječajnom procesu, sustavu nagrađivanja te na koncu i samom programu festivala. 
 
natječaj

Natječaj za Uskrs fest 2019.

Jubilarno izdanje Festivala kojim će se obilježiti i 40 godina Uskrs festa održat će se 28. travnja 2019. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Prijave na natječaj primaju se do 14. siječnja 2019. 
 
natječaj

Natječaj za adaptaciju drame u scenarij web portala Drame.hr

U sklopu 'Dana hrvatske drame na filmu', portal Drame.hr raspisuje natječaj za dramatičare koji žele adaptirati svoju dramu u filmski scenarij za dugometražni igrani film. Natječaj je otvoren do 30. prosinca 2018.!
 
natjecanje, natječaj

Mirjam Helin Competition 2019 (Helsinki)

Otvoren je poziv za međunarodnu pjevačku audiciju  'Mirjam Helin' koja će se održati u Helsinkiju, Finska, od 20. do 29. svibnja 2019. godine. Prijave se mogu predati do 31. prosinca 2018. godine. 
 
natječaj

Nuova Accademia di Belle Arti otvara kampus u Rimu

NABA - Nuova Accademia di Belle Arti otvara novi kampus u Rimu te poziva na prijave za BA program i ljetne programe u vizualnim umjetnostima, u akademskoj godini 2019/2020. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Gradski ured za kulturu i turizam - Zaporožje (Ukrajina)

Gradski ured za kulturu i turizam - Zaporožje traži partnere za prijavu na natječaj za projekt suradnje u području baštine u programu Kreativna Europa u kategoriji manjih projekata.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Voluntary Arts Ireland

Udruga Voluntary Arts traži partnere za prijavu na natječaj za projekt suradnje u području novih kulturnih praksi u programu Kreativna Europa. Projekt je usmjeren na istraživanje zajedničkih kulturnih dobara u različitim kontekstima kulturnih ekosistema.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Coop Atlante Società Cooperativa - Atlante Servizi Culturali

Organizacija Coop Atlante Società Cooperativa - Atlante Servizi Culturali traži partnere za prijavu na natječaj za projekt suradnje u programu Kreativna Europa u kategoriji manjih projekata. Njihova organizacija pruža specijalizirane usluge i stručna savjetovanja za upravljanje muzejima i kulturnom baštinom te organizacijsku podršku realizaciji izložaba u svim fazama razvoja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Nacionalni muzej Gruzije

Projektom 'Digitalne inovacije u kulturnoj baštini' nastoji se prikupiti inovativna znanja i iskustva iz područja digitalnog komuniciranja, dijeljenja, prerađivanja i korištenja kulturne baštine u muzejskom polju. Cilj projekta je razvoj modernog, interdisciplinarnog, multikulturnog sadržaja koji će se usmjeriti na razvoj publike i na univerzalan pristup kulturnoj baštini/muzejskom sadržaju.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje hrvatskih knjiga u natječaju 'Best Book Design from all over the World' i izložbi 'Book Art International' u 2019. godini

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu tradicionalno raspisuje natječaj Hrvatska lijepa knjiga. Natječaj se raspisuje na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst, a radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati u sklopu Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International, koja se organizira u sklopu Međunarodnoga sajma knjiga u Frankfurtu.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – STRAND – Asocijacija za razvoj održive urbane zajednice – Srbija

STRAND – Asocijacija za razvoj održive urbane zajednice traži partnere za prijavu na natječaj za projekt suradnje u programu Kreativna Europa. Traže partnere iz profila nevladinih udruga iz područja arhitekture, umjetnosti, mode; fakultete; galerije.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Društvo za promociju prirodnih nauka 'Nauka i svijet' – Bosna i Hercegovina

Društvo za promociju prirodnih nauka 'Nauka i svijet' je nevladina neprofitna udruga čija je djelatnost usmjerena na popularizaciju znanosti i traže partnere za prijave na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fondacija 'Jelena Šantić' – Srbija

Fondacija 'Jelena Šantić' traži partnere za prijave na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa. Fondacija promiče umjetničke projekte koji zagovaraju vrijednosti očuvanja mira i tolerancije, te nastoji kulturnim i umjetničkim udrugama osigurati adekvatan zakonski okvir, programe i podršku.
 
natječaj

7. Asuanski međunarodni festival za kulturu i umjetnost – poziv

Sedmi Asuanski međunarodni festival za kulturu i umjetnost održat će se u Egiptu od 14. do 24. veljače 2019., a prijave folklornih glazbenih i plesnih skupina se zaprimaju do 15. siječnja 2019.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2018. godinu

Ministarstvo kulture RH raspisalo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2018. godinu. Nagrada se dodjeljuje u svrhu poticanja hrvatskog dramskog i kazališnog stvaralaštva.
 
natječaj

Natječaj za prijem u članstvo Hrvatskog dizajnerskog društva

Hrvatsko dizajnersko društvo objavljuje natječaj za primanje novih članova te poziva zainteresirane kandidate koji udovoljavaju uvjetima propisanim Pravilnikom za primanje u članstvo da se prijave za jednu od sljedećih kategorija: profesionalci, pripravnici, studenti.
 
natječaj

Europski program arhitekture 2019. / poziv za sudjelovanje

Platforma Future Architecture poziva zainteresirane da predstave svoj projekt na događanjima i aktivnostima u sklopu Europskog programa arhitekture / European Architecture Program 2019.
 
natječaj

Natječaj za Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti' 2019.

L'Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, trinaestu godinu zaredom objavljuju natječaj za Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti' kojim se nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice četirima stipendijama u iznosu od 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti). 
 
natječaj

Onassis AiR 2019/20 - umjetnički istraživački rezidencijalni program (Atena, Grčka)

Zaklada Onassis poziva zainteresirane da se prijave na Onassis AiR (Artists-in-Residence), međunarodni umjetnički istraživački rezidencijalni program/ (inter)national artistic research residency program, namijenjen međunarodnim umjetnicima i kustosima te umjetnicima koji žive i rade u Grčkoj. Prijave se primaju do 26. studenoga 2018. godine.
 
natječaj

Poziv za prijavu novih skladbi za Jazz orkestar HRT-a

Hrvatska radiotelevizija – RJ Glazba – Jazz orkestar HRT-a objavljuju Poziv za prijavu novih skladbi koje će sudjelovati u izboru za izvedbu u sklopu koncerta u sezoni Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Saše Nestorovića 6. ožujka 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti, dvorana Gorgona. Rok za predaju radova je do 31. siječnja 2019. 
 
natječaj

Foto natječaj - Advent u Splitu

Turistička zajednica grada Splita i Fotoklub Split organiziraju Javni poziv pod nazivom 'FOTO natječaj - Advent u Splitu' u okviru manifestacije pod nazivom 'Zimski akvarel- adventske i božićne svečanosti u Splitu 2018./2019.godine'. Javni poziv je otvoren za sve građane koji se bave fotografijom, amaterski i profesionalno.
 
natječaj, rezidencijalni program

Pjesničko – ekološki rezidencijalni program 'Tragovi u snijegu - Sjeme za budućnost'

Art Lab, u suradnji sa ZMAG-om, otvara prijave na drugi trodnevni pjesničko – ekološki rezidencijalni program 'Tragovi u snijegu - Sjeme za budućnost' na Recikliranom imanju Vukomerić od 25. do 27. siječnja 2019. Prijave traju do 19. prosinca 2018.!
 
natječaj

SozialMarie - poziv na natječaj

SozialMarie i ove godine raspisuje novi natječaj za socijalne inovacije. Pozivaju se  projekti iz svih sektora, koji osmišljavaju i primjenjuju inovativna rješenja za društvene probleme. SozialMarie već 15 godina nagrađuje inovacije iz Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Prijava se uručuje online, rok je 22. siječanj 2019., u 23,55 sati!
 
natječaj

Natječaj za najbolju kratku priču KRONOmetaFORA 2019.

metaFORA je natječaj za najbolju kratku priču koji Knjižnica Vladimira Nazora organizira sedmu godinu zaredom. Natječaj se raspisuje krajem Mjeseca hrvatske knjige, a završnica je u Noći knjige. Namijenjen je afirmiranim i neafirmiranim autorima svih generacija. Cilj natječaja je poticanje čitanja, pisanja i kreativnog izražavanja uopće, a otvoren je do 15. ožujka 2019.!
 
natječaj

Natječaj za članove HDLU-a za izvedbu likovnih intervencija u bolničkim prostorima

HDLU raspisuje natječaj za izvedbu likovnih intervencija u bolničkim prostorima i sudjelovanje na edukaciji u okviru projekta Estetizacija i rehumanizacija prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja, voditeljice dr. art. Melinde Šefčić. Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a. 
 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Istraživačko-obrazovni centar – Dvorac Rakičan, Slovenija

Istraživačko-obrazovni centar – Dvorac Rakičan traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa među organizacijama u čijem je području interesa zaštita kulturne baštine i razvoj održivog turizma. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kazalište Ana Monro, Slovenija

Kazalište Ana Monro traži tri do četiri partnera zainteresiranih za prijavu na natječaj za projekt suradnje 'Connecting Past and the Future: (Re)Building the New Tradition of Street Theatre' u programu Kreativna Europa u kategoriji manjih projekata.  
 
natječaj

The Islands Residency 2019, Kanada - poziv

Neprofitna organizacija Art Metropole, Toronto, i Fogo Island Arts pozivaju zainteresirane da se prijave za rezidencijalni program - The Islands Arts Writing Residency koji će se odvijati od 2. srpnja do 12. kolovoza 2019. Rok za prijavu je 16. prosinca 2018. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini

Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kustoska udruga 'WCSCD' – Beograd

Udruga 'WCSCD' traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekt suradnje 'What could/ should curating do?' u programu Kreativna Europa u kategorijama manjih i većih projekata.
 
natječaj

Otvoren poziv za dizajnera na projektu Centar oblikovanja svakodnevice

HDD i partneri na projektu 'Centar oblikovanja svakodnevice' pozivaju sve zainteresirane dizajnere (pojedince ili timove) na dostavu prijava za uslugu izrade vizualnog identiteta projekta. Rok za prijavu: 27. studenog 2018. 
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na ReArt festivalu u Osijeku (božićno izdanje)

ReArt festival otvara svoje ovogodišnje božićno izdanje, koje će se održati 14. i 15. prosinca 2018. godine u prostorima Esseker Centra u Osijeku. Natječaj za sudjelovanje te izlaganje na dvodnevnom festivalu otvoren je do 30. studenog 2018. 
 
natječaj

free_art_-_additivism 2018 - poziv

Umjetnički produkcijski i prezentacijski projekt 'free_art_-_additivism' fokusiran je prema istraživanju potencijala i značaja računalnog 3D oblikovanja u okviru slobodno licenciranog i distribuiranog recentnog umjetničkog stvaralaštva. 
 
natječaj, nagrada

Raspisan Natječaj za dodjelu Nagrada HAZU

Odbor Nagrade Hrvatske akademije za znanost i umjetnost raspisao je Natječaj za dodjelu Nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Prijedlozi se upućuju do 31. siječnja 2019.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – NNLE Propaganda – Gruzija

NNLE Propaganda je nevladina neprofitna udruga čija je djelatnost usmjerena na razvoj suvremenih (vizualnih) umjetnosti i traže partnere za prijave na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kulturni centar La Vénerie – Belgija

Kulturni centar La Vénerie traži partnere usmjerene na promicanje društvene umjetnosti i razvoj publike, za prijavu na natječaj za projekt suradnje u programu Kreativna Europa u kategorijama malih projekata. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Gradski ured za kulturu i turizam – Hmelnicki, Ukrajina

Gradski ured za kulturu i turizam – Hmelnicki traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekt suradnje 'Waste-to-ART' u programu Kreativna Europa. 
 
natječaj

Raspisan V.B.Z.-ov natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Nakladna kuća V.B.Z. raspisala je natječaj za najbolji neobjavljeni roman, koji će ove godine osim na hrvatskom biti tiskan i na engleskom jeziku, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj na Interliberu na Zagrebačkom velesajmu. Rok za prijavu: do 1. veljače 2019. godine.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Palača umjetnosti – Gruzija

Palača umjetnosti (Muzej filma, kazališta, glazbe i koreografije) traži partnere za prijavu na natječaj za projekt suradnje u programu Kreativna Europa u kategorijama malih projekata.  
 
natječaj

HDS: Otvoren natječaj 'Tradicional'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja tradicijske glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za tradicijsku glazbu.
 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Plesna udruga Hayyou'Raqs – Tunis

Plesna udruga Hayyou'Raqs traži partnere ili internacionalni projekt za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa u kategorijama malih projekata. 
 
natječaj, rezidencijalni program

Malba Writers Residence 2019 - Buenos Aires

Otvoren je novi poziv za prijavu na rezidencijalni program Malba Writers Residence/ Residencia de Escritores Malba (REM) u Buenos Airesu, Argentina. Poziv je namijenjen stranim piscima, a prijave se primaju do 5. prosinca 2018.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Institut nacionalne ekonomije – Rumunjska Akademija

Institut nacionalne ekonomije traži partnere ili internacionalni projekt za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa u kategorijama malih i velikih projekata među profilima javnih institucija, privatnih tvrtki i nevladinih udruga.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – DMO Albania, Tirana

DMO Albania, neprofitna udruga iz Tirane koja se bavi oglašavanjem i pružanjem različitih usluga na Albanskim odredištima, traži europske partnere za projekt Foto festivala u Tirani, s naglaskom na one iz sljedećih zemalja: Albanije, Italije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Grčke. Njihova je zadaća promicati bogatu raznolikost, povijest, krajolike i kulturu svakoga grada i regije u Albaniji.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Udruga gruzijskih dizajnera i umjetnika, Gruzija

Kulturna udruga 'Georgian Design & Artistii' traži partnere za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa s ciljem promicanja kazališnih i glazbenih umjetnika. Cilj im je organizacija kulturnih aktivnosti poput kazališnih predstava i glazbenih koncerata za osobe s invaliditetom. Udruga organizira i izvodi satove crtanja i grafičkog dizajna, te organizira izložbe, također za osobe s invaliditetom.
 
natječaj

Poziv na natječaj za kreativce / OKiZA 2018.

Udruga Žmergo u suradnji sa Savjetom mladih Grada Opatije otvorila je natječaj za umjetnike, ali i sve zainteresirane kreativce, da svojim inovativnim idejama doprinesu razvoju kreativnih sadržaja u kulturi na području Opatije te njima utječu na kvalitativne promjene u društvu na području očuvanja okoliša i Zero Waste koncepta u turizmu.  
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HDLU Zagreb u 2019. godini

HDLU Zagreb raspisuje natječaj za upis novih članova u 2019. godini, koji će trajati od 8. studenog 2018. do 6. siječnja 2019. godine.
 
natječaj

U tijeku su prijave za 43. Dane satire Fadila Hadžića

U lipnju 2019. godine održat će se '43. Dani satire Fadila Hadžića' u organizaciji i realizaciji Satiričkog kazališta Kerempuh. Tim povodom objavljen je poziv kazalištima za prijavu predstava i sudjelovanje na ovogodišnjem festivalu. Krajnji rok za prijave predstava je 31. prosinca 2018.!
 
natječaj

Svijet oko nas / foto-natječaj za mlade

Centar vizualnih umjetnosti 'Batana', Rovinj, organizira fotografski natječaj Foto 7 – 'Svijet oko nas', namijenjen fotografima do 25 godina starosti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Etnografski muzej Transilvanije, Rumunjska

Etnografski muzej Transilvanije osnovan je 1922. godine i prvi je etnografski muzej u Rumunjskoj. Imaju dvije sekcije: glavnu izložbu u zgradi iz 17. stoljeća, u središtu grada Cluj Napoca, te sekciju na otvorenome, nedaleko od šume Hoia. Njihove zbirke pokrivaju područje čitave Transilvanije.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Centar za urbanizam, Moldavija

Centar za urbanizam iz Moldavije želi sudjelovati kao partner u projektima suradnje Kreativne Europe. Trenutno rade na projektu u području baštine, urbanizma i arhitekture koji se sastoji od niza šetnji gradom čija je ciljana skupina lokalno stanovništvo, a glavni im je cilj otkrivanje identiteta mjesta u kojemu ljudi žive.
 
natječaj

'I mi to možemo' - fotografski natječaj

Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Split, objavljuje poziv za sudjelovanje u fotografskom natječaju pod sloganom - I mi to možemo. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fundacija Simfonijskog orkestra regije Murcia, Španjolska

Kroz upravljačke, tehničke, ekonomske i administrativne aspekte, Fundacija brine o dvama simfonijskim orkestrima: ÖSRM-u (Simfonijski orkestar regije Murcia) i ÖJRM-u (Orkestar mladih regije Murcia). Kroz organizaciju koncerata, razne publikacije, glazbeno obrazovanje, trening mladih gledatelja i glazbena izdanja, Fundacija promovira glazbenu aktivnost u regiji i šire.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Odsjek filma i medija – Umjetnička akademija, Sveučilište primijenjenih znanosti Turku, Finska

Umjetnička akademija kreira performanse, izložbe i ostale događaje koji inspiriraju, a polaze od  umjetnosti kao sastavnog dijela svakodnevice. Odsjek filma i medija traži projekte i partnere kojima bi od koristi bila njihova sposobnost korištenja filma i medija kao alata za istraživanje, diseminaciju i obrazovanje. Žele biti partner u projektu, a ne vodeći partner.
 
natječaj

Animafest: Otvorene prijave za 29. izdanje festivala

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb raspisao je natječaj za svoje 29. izdanje, koje će se održati od 3. do 8. lipnja iduće godine.
 
natječaj

Objavljen natječaj HDS-a 'ElectroCRO'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija, projekata i glazbenog stvaralaštva s područja klupske elektroničke glazbe iz Fonda sredstava prikupljenih od naknada za privremeno reproduciranje (umnožavanje) autorskih glazbenih djela od strane DJ-a. Prijave se primaju do 30. studenoga 2018.
 
 
natječaj

MODEM Centar za modernu i suvremenu umjetnost (Debrecen, Mađarska) - otvoreni poziv umjetnicima

MODEM Centar za modernu i suvremenu umjetnost je kulturna institucija s međunarodnim vezama koja ima dvije glavne misije: izlaganje najznačajnijih mađarskih i međunarodnih umjetničkih djela 20. stoljeća i reprezentativno predstavljanje aktualnih škola i progresivnih napora suvremene vizualne umjetnosti i kulture, kao i najcjenjenijih mađarskih, regionalnih i međunarodnih umjetnika.
 
natjecanje, natječaj

Barcelona Dance Award 2019. - poziv

Plesno natjecanje Barcelona Dance Award održava se u Španjolskoj od 18. do 22. travnja 2019. godine. Sudjelovati mogu plesači ili plesne skupine koje se bave baletom, suvremenim, modernim, hip hop ili bilo kojim drugim plesom. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

NTAA'19 - International art exhibition for new technology / poziv

Otvoren je pozivni natječaj za sudjelovanje na izložbi NTAA'19 - International art exhibition for new technology koja će se održati od 2. do 24. studenoga 2019. godine u belgijskom gradu Gentu. Poziv je otvoren od 1. studenoga 2018. do 31. ožujka 2019. 
 
natječaj

Objavljen poziv kazalištima za prijavu predstava za 29. Marulićeve dane

Ravnatelj Festivala hrvatske drame 'Marulićevi dani' i vršitelj dužnosti intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Split, Goran Golovko, uputio je poziv kazalištima da prijave predstave za sudjelovanje na 29. izdanju Festivala koji će se održati u Splitu od 23. do 30. travnja 2019. Krajnji rok za prijave predstava je 1. prosinca 2018.!
 
natječaj

Raspisan natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić

Studentsko kulturno-umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić raspisalo je natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju, čiji će dobitnik biti objavljen uoči pjesničke manifestacije Goranovo proljeće u ožujku 2019. godine.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo – Europski volonteri za kulturnu baštinu 2019.

Culture Hub Croatia - Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu objavljuje poziv za iskaz interesa u svrhu planiranja radionice za 2019. godinu. Prijedlozi se primaju do 30. studenog 2018.!
 
natječaj, rezidencijalni program

free_art_-_glitch/3 - poziv na sudjelovanje u rezidenciji

KA-MATRIX i Format C pozivaju autor/ic/e koji/e djeluju na području Republike Hrvatske da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom i izložbenom programu s pratećim javnim predstavljanjem djela. Rezidencijalno gostovanje održava se od 5. do 12. studenog 2018. u Karlovcu, a prijave se primaju do 30. listopada.
 
natječaj

Natječaj za prijavu filmova na 12. Smaragdni Eco Film Festival

SEFF - Smaragdni Eco Film Festival, međunarodni je filmski festival koji promiče ideje zaštite okoliša i održivog razvoja prikazivanjem profesionalnih i amaterskih videa i filmova. Natječaj za prijavu filmova na 12. izdanje SEFF-a otvoren je do 30. prosinca 2018.!
 
natječaj

Natječaj za mlade filmaše

Europska komisija produljila je rok za prijavu na nagradni natječaj za mlade filmaše do 7. studenoga. Još je 13 dana za prijavu ostalo zainteresiranim građanima EU-a u dobi od 18 do 35 godina koji žele osvojiti bespovratnu novčanu potporu od 7500 eura za snimanje vlastitog kratkometražnog filma uz mentorstvo priznatih europskih filmskih redatelja.
 
natječaj

Javni poziv za predlaganje programa kulture u SC-u

Kultura SC (Zagreb) poziva zainteresirane studentice i studente, studentske udruge, umjetničke akademije, fakultete u Zagrebu i u cijeloj Hrvatskoj, sve mlade ljude – na suradnju pri osmišljavanju i realizaciji kulturnih projekata, programa i srodnih sadržaja. 
 
natječaj

Javni natječaj za izradu vizualnog identiteta 66. Pulskog filmskog festivala

Javna Ustanova Pula Film Festival temeljem članka 18. Statuta Javne ustanove Pula Film Festival, raspisuje javni natječaj za izradu vizualnog identiteta 66. Pulskog filmskog festivala, koji će biti otvoren do 15. prosinca 2018., do 12 sati!
 
natječaj

Otvoren BTL natječaj

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije.
 
natječaj

Otvorene su prijave za 7. Exposure Music Festival

Exposure Music Festival mjesto je povezivanja onog najboljeg na kantautorskoj glazbenoj sceni, a ovim putem organizatori pozivaju kantautorice i kantautore da se prijave na natječaj te postanu dio velikog europskog showcase festivala. Rok prijave na natječaj je 24. veljače 2019.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Otvoren natječaj za rezidencijalni program u Splitu u 2019. godini

Objavljen je natječaj za rezidencijalni program za autore i prevoditelje iz Europe i JI Europe u Splitu za 2019. godinu, a prijave se primaju do 19. studenog 2018.!
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na 8. artOmat-u

HDLU poziva zainteresirane da se prijave na natječaj za sudjelovanje na 8. artOmat-u koji će se održati od 17. do 23. prosinca 2018. godine u HDLU-u u Zagrebu. Natječaj je otvoren za sve zainteresirane likovne i primijenjene umjetnike, dizajnere, manufakture, hobiste i druge aktere neovisno o njihovom profesionalnom statusu.
 
natječaj

Poziv umjetnicima za 31. Adria Art Annale - Smeće

Umjetnička udruga AAA iz Splita poziva umjetnike da se do 12. studenoga 2018. prijave za sudjelovanje na 31. Adria Art Annaleu.
 
natječaj

Objavljen Poziv Kreativne Europe za Potporu europskih projektima suradnje

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za potprogram Kultura programa Kreativna Europa za Potporu europskim projektima suradnje u kategorijama: manji projekti suradnje (sufinanciranje EU do 200.000,00 € / 60% projekta), rok: 11.12.2018. i veći projekti suradnje (sufinanciranje EU do 2.000 000,00 € / 50% projekta), rok: 11.12.2018.
 
natječaj

ZagrebDox Pro 2019: Otvorene prijave za projekte

ZagrebDox Pro poziva redatelje, scenariste, snimatelje i producente dokumentarnih filmova da se prijave na program usavršavanja ZagrebDox Pro 2019. Rok za prijavu je 1. prosinca 2018. godine. (Novi rok za prijavu je 7. prosinca 2018. godine (prijave se primaju do ponoći)!
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na 54. Zagrebačkom salonu

Raspisan je natječaj za izlaganje na 54. Zagrebačkom salonu prema koncepciji Branke Benčić i Tevža Logara, naziva 'Bez anestezije'. Pravo sudjelovanja imaju vizualni umjetnici svih generacija i umjetničkih disciplina, koji su hrvatski državljani ili strani državljani s prebivalištem ili privremenim boravištem u Republici Hrvatskoj. Prijedlozi se primaju do 1. prosinca 2018.
  
 
natječaj, rezidencijalni program

Kustoske rezidencije u Helsinkiju 2019.

The Helsinki International Curatorial Programme (HICP) poziva kustose na rezidencijalni program za suvremenu umjetnost. Prijave su otvorene do 31. listopada 2018.
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Čovjek i svjetionik'

Plovput d.o.o. Split i Fotoklub Split organiziraju foto-natječaj pod nazivom 'Čovjek i svjetionik' s ciljem podizanja svijesti o potrebi očuvanja kulturno-povijesne baštine i njegovanja hrvatske pomorske tradicije.  
 
natječaj, rezidencijalni program

Kooshk Artist Residency Award (KARA) 2019 – natječaj

Kooshk Artist Residency Award je stipendija za rezidencijalni program koji će se održavati od 1. do 31. svibnja 2019. godine, a koristiti ga mogu četiri odabrana međunarodna umjetnika koja nisu državljani zemlje domaćina – Irana. Prijave se primaju do 31. listopada 2018.!
 
natječaj

PowerProgressiveArt poziva na izlaganje

U studenome 2018. u Prirodoslovnom muzeju Metković bit će izložene skulpture, umjetničke instalacije i video radovi na temu prirodne i kulturne baštine delte. Umjetnici zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na natječaj do 31. listopada 2018. 
 
natječaj

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay'

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak raspisala je natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay', priopćila je sisačka Narodna knjižnica.