natječaj, rezidencijalni program

Museum Dhondt-Dhaenens (MDD) - poziv za rezidencije

Museum Dhondt-Dhaenens najavljuje dva nova rezidencijalna programa u House Van Wassenhove, kući koju je projektirao arhitekt Juliaan Lampens u Sint-Martens-Latemu, u blizini Genta, Belgija.
 
natječaj

Otvorene su prijave za Splitski filmski festival / Međunarodni festival novog filma

Splitski filmski festival poziva sve umjetnike pokretnih slika da prijave svoje radove na 26. izdanje Festivala koje će se održati od 3. do 10. rujna. Zadnji rok za prijavu je 9. lipnja 2021. godine.
 
natječaj

Filmski festival 'Uhvati film' 2021: natječaj za nove filmove

Natječaj za regionalni 19. Filmski festival 'Uhvati film!', koji obuhvaća projekcije filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 1. svibnja 2021.!
 
natječaj

Otvorene prijave za natjecateljske programe 14. Festivala mediteranskog filma Split

Festival mediteranskog filma Split raspisao je poziv za prijavu filmova u natjecateljske programe 14. izdanja koje će se održati od 17. do 26. lipnja. Rok za prijavu filmova je 11. travnja 2021.!
 
natječaj

Natječaj Veleposlanstva Francuske Republike za organizacije civilnog društva

U suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavljuje treći natječaj za organizacije civilnog društva. Prijave moraju biti podnesene na engleskom jeziku najkasnije do 28. ožujka 2021.!
 
natječaj

Pravac 2021. – poziv za sudjelovanje u projektu

Institut Tomislav Gotovac poziva studente, umjetnike i druge kulturne radnike na sudjelovanje u projektu Pravac 2021. Prijave se primaju do 8. ožujka 2021.
 
natječaj

Javni poziv za sudjelovanje u projektu Drava Art Biennale 2021. (DAB '21.)

Muzej grada Koprivnice objavio je Javni poziv za sudjelovanje u projektu Drava Art Biennale 2021. (DAB '21.). Prijave se primaju do 30. svibnja 2021.
 
natječaj

Fotografski natječaj: 'Knjiga u kadru'

Gradska knjižnica Samobor poziva sve ljubitelje knjiga, čitatelje i fotografe da se odazovu na natječaj za najbolju fotografiju na temu knjige i čitanja u svakodnevnom okruženju pod nazivom Knjiga u kadru.
 
natječaj

Produljen rok za prijavu projekata na Europski žanrovski forum

Europski žanrovski forum (European Genre Forum, EGF), jednogodišnji edukacijski program namijenjen europskim žanrovskim filmašima u usponu, produljio je rok za predaju prijava do ponedjeljka, 1. ožujka 2021.!.
 
natječaj

ČAnsonfest – Kastav 2021. - natječaj za nove skladbe

Udruga Kanat - Kastav raspisuje natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 17. Festivalu čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2021. Prijave na natječaj primaju se do 30. travnja 2021.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske za 2020.

Upravni odbor DPUH-a objavio je Natječaj za dodjelu Nagrade Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske za 2020. godinu.
 
natječaj

32. Susret hrvatskih plesnih ansambala - natječaj

Hrvatski sabor kulture je otvorio natječaj za sudjelovanje na 32. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji se planira održati u POU Velika Gorica od 20. i 21. studenog. Prijave traju do 15. listopada 2021.!
 
natječaj

Otvoren poziv za prijave na europski program stručnog usavršavanja EKRAN+ 2021

Do 12. travnja 2021. godine traju prijave na europski program stručnog usavršavanja  EKRAN+ koji se usredotočuje na proces kreativne pretprodukcije, a namijenjen je ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu. Program je podijeljen u tri sesije u trajanju od četiri do devet dana, a prvi se počinje održavati 7. lipnja 2021. godine.
 
natječaj, djeca, mladi

'Županijo, sretan ti rođendan!' – natječaj za djecu Zadarske županije

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar organizira natječaj u povodu Dana Zadarske županije 2021. 'Županijo, sretan ti rođendan!'. Natječaj je namijenjen djeci u dječjim vrtićima i učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Zadarske županije.
 
natječaj

Nagrada Radoslav Putar 2021. - natječaji

Od 15. veljače 2021. otvoreni su pozivi za prijave umjetnika koji se žele natjecati za Nagradu Radoslav Putar i za prijave kustosa koji žele sudelovati u radu stručnog žirija. Natječaji su otvoreni za umjetnike i kustose do 40 godina starosti.
 
natječaj, djeca, mladi

Fotografski natječaj: Moja kućna biblioteka / Moj kutak za čitanje

U 2021. - Godini čitanja Dječja knjižnica 'M2' (Medveščak) pokrenula je fotografski natječaj kojim želi potaknuti djecu i mlade na razmišljanje o knjigama i čitanju na pozitivan i neposredan način.
 
natječaj

Objavljen Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021.

Ministarstvo kulture i medija raspisuje Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021. godini kroz koji će se dodjeljivati potpore vizualnim umjetnicima za umjetničko istraživanje i edukaciju umjetnika, realizaciju novih radova, prezentaciju rada te poticaji umjetnicima za autorski rad na samostalnoj izložbi.
 
natječaj

Natječaj za Nagradu Julija Benešića

Društvo hrvatskih književnika Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu raspisuju Natječaj za Nagradu Julija Benešića. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2021.!
 
natječaj

Tvornica 2021: natječaj za produkciju i izlaganje novog rada

Galerija Miroslav Kraljević objavljuje natječaj za produkciju i izlaganje novog rada pod nazivom - Tvornica 2021. Rok za prijavu: 20.03.2021.
 
natječaj

Otvorene prijave za 8. Star Film Fest

Star Film Fest je službeno otvorio prijave za natjecateljski program. Za sudjelovanje se mogu prijaviti svi mladi filmaši između 18 i 35 godina u godini proizvodnje filma. Prijavljeni filmovi ne smiju biti duži od 25:00 minuta te moraju biti producirani u protekle dvije godine, najranije 1. siječnja 2019. godine.
 
natječaj

Otvorene prijave za Motovunske kratke 2021.

Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu. Prijaviti se mogu filmovi u trajanju od dvadeset minuta koji su svjetsku premijeru imali u 2020. ili 2021. godini, uz uvjet da je to prvo prikazivanje filma u Hrvatskoj. Selektor programa odabrat će dvadeset i pet naslova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu čiji pobjednik i ove godine ulazi u konkurenciju za Europsku Filmsku nagradu.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na 28. Bijenalu ilustracije u Bratislavi – BIB 2021.

Hrvatski centar za dječju knjigu – Hrvatska sekcija IBBY-ja i ove godine organizira nastup hrvatskih ilustratora na BIB-u i prema statutu BIB-a odgovara za odabir umjetnika koji će predstavljati Hrvatsku. Svaki ilustrator ima pravo sudjelovati s najviše deset ilustracija iz najviše dvije objavljene knjige.
 
natječaj

i-Portunus objavio dva nova poziva za mobilnost umjetnika i profesionalaca u kulturi

i-Portunus nastavlja podržavati mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca u državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa.
 
natječaj

12. VAFI & RAFI - natječaj

U tijeku su prijave za 12. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, koji će se održati u Rijeci od 27. do 29. svibnja, a zatim u Varaždinu od 3. do 6. lipnja, priopćili su organizatori u ponedjeljak.
 
natječaj

Fotografkinje 2020.

Fotoklub Rijeka organizira fotografski natječaj povodom Međunarodnog dana žena pod nazivom 'Fotografkinje'.
 
natječaj

2. Split Videoart Festival (SVARF) – poziv na prijave

Pozivaju se video umjetnici da prijave svoje radove na drugo izdanje Split Videoart Festivala koji će se održati od 12. do 15. svibnja u gradu Splitu. Prijave se primaju do 1. travnja 2021.!
 
natječaj

Javni poziv za sufinanciranje projekata na temu poticanja medijske pismenosti

Vijeće za elektroničke medije objavilo je Javni poziv za sufinanciranje projekata na temu poticanja medijske pismenosti, s rokom prijave do 5. ožujka 2021.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv za sudjelovanje u mreži međunarodnih književnih rezidencija 'Ulysses' Shelter - Odisejevo utočište'

Izdavačka kuća Sandorf pokrenula je treći ciklus projekta književnih rezidencija 'Odisejevo utočište – Ulysses' Shelter', uz potporu programa Kreativna Europa Europske unije te u suradnji s općinom Mljet i Nacionalnim parkom Mljet i međunarodnim partnerima iz Slovenije, Grčke, Srbije i Velike Britanije, a do 28. veljače 2021. otvoren je poziv za tri hrvatska sudionika međunarodnog programa književnih rezidencija.
 
natječaj

Otvoren poziv na natječaj First Films First

Goetheova filmska akademija za mlade redatelje iz Jugoistočne Europe First Films First otvorila je poziv za šesto izdanje programa. U programu može sudjelovati samo 8 polaznika, za koje je sudjelovanje besplatno. Rok za prijavu je 1. ožujak 2021.!
 
natječaj

Zagrebačka županija objavila Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2021.

Zagrebačka županija objavila je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2021. godinu za koje je predviđeno nešto više od 2,9 milijuna kuna, a prijedlozi programa zaprimaju se do 12. ožujka 2021.!
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava umjetničkim strukovnim udrugama za isplatu jednokratne potpore umjetnicima u 2021.

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava umjetničkim strukovnim udrugama na temelju čijih potvrda se ostvaruju porezne olakšice za isplatu jednokratne potpore njihovim članovima, nezavisnim profesionalcima u području kulture i umjetnosti, koji mogu obrazložiti da im je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom onemogućeno ili bitno otežano obavljanje umjetničke djelatnosti.
 
natječaj

19. Asian Art Biennale Bangladesh 2021 - poziv za sudjelovanje

Devetnaesti Asian Art Biennale 2021, održat će se od 1. studenog do 31. prosinca 2021., u Dhaki, glavnom gradu Bangladeša. Rok za prijavu: 30. lipnja 2021.
 
natječaj

Natječaj za 15. Hrvatsku književnu nagradu 'Anto Gardaš'

Društvo hrvatskih književnika (DHK) i Ogranak DHK slavonsko-baranjsko-srijemski – Osijek raspisuju natječaj za 15. Hrvatsku književnu nagradu 'Anto Gardaš'. Natjecati se mogu nakladnici i autori/autorice prvih izdanja romana ili zbirki pripovijedaka za djecu i mladež, objavljenih u 2020. godini na hrvatskom jeziku.
 
natječaj

Otvoren književni natječaj za 40. Susret hrvatskih zavičajnih književnika

Hrvatski sabor kulture objavljuje književni natječaj za 40. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će biti održan 19. lipnja 2021. Način realizacije ovogodišnjeg Susreta (uživo ili online) bit će objavljen naknadno, ovisno o razvoju okolnosti vezanih uz pandemiju COVID-19. Natječaj je otvoren do 1. travnja 2021.!
 
natječaj

1. Zagrebački festival monodrame - poziv

Od 13. do 19. travnja održat će se 1. Zagrebački festival monodrame u organizaciji Teatra Gavran, a u partnerstvu s Uranijom - prostorom kreacije. Tim povodom objavljen je poziv kazalištima za sudjelovanje, a krajnji rok za prijavu je 22. veljače 2021.!
 
natječaj

Žene u Domu kulture - natječaj za online izložbu

Dom kulture Nova Gradiška raspisuje natječaj za grupnu online izložbu povodom manifestacije Žene u Domu kulture. Prijave se primaju do 25. veljače 2021.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje - 'One su tu' 2021.

Pozivaju se žene umjetnice iz cijele Hrvatske da prijave svoje radove za izložbu "One su tu" koja će se po drugi puta realizirati u suradnji s Galerijom likovnih umjetnosti "Slavko Kopač“ Vinkovci, 8. ožujka 2021. godine, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.
 
natječaj

ENOA: Opera Creation Journey

The European network of opera academies / enoa objavljuje poziv za svoj novi program -  ‘Opera Creation Journey’ koji će umjetnicima ponuditi vrijeme i prostor da razviju svoj inovativni operni projekt.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na izložbi 'Fra Didak Buntić'

Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg raspisali su natječaj za sudjelovanje na izložbi koja se organizira povodom 100-te obljetnice smrti fra Didaka Buntića (3.2.2022.). Natječaj je otvoren do 9. listopada 2021.
 
natječaj

Natječaj za godišnju nagradu 'Nikola Tesla – Genij za budućnost 2021.'

Natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ otvoren je prigodnim programom 2. veljače na Danima Nikole Tesle, a trajat će do 1. ožujka 2021.
 
natječaj

Nastup na Virtualnoj pozornici KUC-a Travno – poziv

Kulturni centar Travno je odlučio pozvati razne izvođače da nastupe na njihovoj Virtualnoj pozornici. Cilj je promocija umjetnika i dobra zabava publike, a prijave se zaprimaju do 15. veljače 2021.!
 
natječaj, djeca, mladi

Likovni natječaj 'Fašnička maska'

Centar za kulturu Narodnog sveučilišta ‘Sesvete’ poziva sve kreativne klince da sa svojim radovima sudjeluju u online natječaju ‘Fašnička maska’.
 
natječaj

DHK raspisuje natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za godišnje nagrade Dana hrvatske knjige - 'Judita', 'Davidias' i 'Slavić'. Rok za prijavu je 28. veljače 2021.!
 
natječaj

ASEF: Mobility First! 2021 - collaboration grants

Zaklada Asia-Europe objavljuje otvoreni poziv za suradnju - Mobility First!, namijenjen umjetnicima i umjetničkim menadžerima iz Azije i Europe. Prijave se primaju do 28. veljače.
 
natječaj

5. Međunarodni trijenale autoporteta - Poziv

Peto izdanje Međunarodnog trijenala autoportreta, žirirane i tematske izložbe održat će se pod nazivom "Ja – između zbilje i imaginacije“ od 9. travnja do 16. svibnja u Samoboru. Prijave za sudjelovanje primaju se do 16. veljače 2021.
 
natječaj

Gradska knjižnica Poreč raspisuje natječaj za pjesme na čakavštini – Verši na šterni

Pozivaju se autori da pošalju svoje nove, neobjavljene pjesme na čakavštini (najviše tri), najkasnije do 28. veljače 2021. godine, između kojih će stručni izbornik/ca odabrati one koje će se tiskati u XXVIII. zbirci pjesama 'Verši na šterni'.
 
natječaj

B*CReATive - natječaj

U vremenu pandemije bolesti COVID-19 digitalne platforme postaju sve važnije za razmjenu informacija, ali i predstavljanje kulturnih sadržaja. Austrijski kulturni forum Zagreb stoga raspisuje natječaj za digitalni umjetnički projekt, koji je otvoren do 30. travnja 2021.!
 
natječaj

Natječaj za književnu stipendiju za 'Gradskog pisara grada Graza'

Grad Graz jednom godišnje dodjeljuje književnu stipendiju za 'Gradskog pisara grada Graza' (m/ž). Cilj stipendije je promocija spisatelja/ica u čijim se radovima očituje inovativnost, suvremenost, estetska i jezična kvaliteta, autentičnost i umjetnička neovisnost. Njihova prisutnost u Grazu treba služiti kulturnoj razmjeni i interakciji s lokalnom književnom scenom. Rok za prijavu je 31. ožujka 2021.!
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u tematskom projektu 'Corpus humanus'

HDLU Istre poziva članove HDLU-ova u Hrvatskoj na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu 'Corpus humanus'. Prijave se primaju do 3. ožujka 2021.
 
natječaj

Otvoren poziv za prijavu filmova na 8. STIFF

STIFF – Međunarodni studentski filmski festival poziva autore da prijave svoje filmove na osmo izdanje koje će se održati od 4. do 7. studenog u Rijeci. Za Natjecateljski program STIFF-a mogu se do 30. svibnja 2021. prijaviti studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u razdoblju nakon 1. siječnja 2018. godine!
 
natječaj

Otvoren je natječaj za dodjelu 'Nagrade Iso Velikanović' za 2020. godinu

Najbolja ostvarenja u području prevodilaštva Ministarstvo kulture i medija nagrađuje 'Nagradom Iso Velikanović', priznanjem koje je ustanovljeno 2005. godine kao poticaj poboljšanju kvalitete i vrijednosti književnih prijevoda, stvaranju hrvatske prijevodne literature te kako bi se istaknula važnost prevodilačke struke.
 
natječaj, djeca, mladi

'Kako volimo u koroni' - poziv za sudjelovanje u stvaranju izložbe

KUC Travno objavljuje Poziv za sudjelovanje u stvaranju izložbe "Kako volimo u koroni", namijenjen djeci starijoj od 3 i mlađoj od 14 godina. Prijave se zaprimaju do 8. veljače 2021.
 
natječaj

12. Beogradski internacionalni filmski festival osoba s invaliditetom - natječaj

Otvoren je natječaj za 12. Beogradski internacionalni filmski festival osoba s invaliditetom - BOSIFEST 2021. koji će se održati od 18. do 20. listopada u Jugoslovenskoj kinoteci (Beograd, Srbija). Natječaj je otvoren do 20. travnja 2021.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Javni poziv za umjetničke rezidencije 2021. u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu

Mediteranski plesni centar objavio je javni poziv za rezidencijalni program namijenjen svim profesionalnim plesnim umjetnicima i umjetnicama. Rok za prijavu je 20. veljače 2021.!
 
natječaj

Zagreb film otvorio natječaj za filmove

Ustanova Zagreb film otvorila je Natječaj za produkciju kratkometražnih igranih filmova, kao i za animirane filmove. Natječaj za kratkometražne igrane filmove bit će otvoren do 26. veljače, a za animirane do 17. veljače 2021.!
 
natječaj

Natječaj za dramske pisce u sklopu projekta 'New Stages South-East'

Goethe-Instituti iz jugoistočne Europe – Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Rumunjske, Srbije i Cipra zajednički započinju višegodišnji projekt pod nazivom 'New Stages South-East' kako bi poduprli mlade dramske pisce i osnažili međunarodnu razmjenu i suradnju. Goethe-Institut Kroatien raspisuje natječaj za sudjelovanje na osmomjesečnom programu za razvoj dramskog teksta koji je dio ovog projekta. Natječaj je otvoren do 7. veljače 2021.!
 
natječaj

Otvorene prijave za 19. Liburnia Film Festival

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u programu 19. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 23. do 27. kolovoza u Opatiji. Natječaj je otvoren do 7. svibnja 2021.!
 
 
natječaj, djeca, mladi

Otvorene prijave za Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži

Otvorene su prijave za 26. Filmsku reviju mladeži i 14. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu, koji će se održati od 7. do 11. rujna u Karlovcu. Prijave se šalju putem platforme FilmFreeway do 1. lipnja 2021.!
 
natječaj, djeca, mladi

'Umjetnost u zajednici' - Poziv osnovnim i srednjim školama

bash ART poziva učitelje i nastavnike Likovne kulture da se zajedno sa svojim učenicima priključe inicijativi ‘Umjetnost u zajednici’. Natječaj je otvoren do 18. ožujka 2021.
 
natječaj

Natječaj za novu kompoziciju namijenjenu tamburaškom orkestru

Povodom obilježavanja 200-te godišnjice rođenja Osječanina Paje Kolarića, začetnika hrvatske tamburaške glazbe, Akademija za umjetnost i kulturu i Hrvatsko društvo skladatelja raspisali su natječaj za novu kompoziciju namijenjenu tamburaškom orkestru.
 
natječaj

Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u potresu 22. ožujka 2020.

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u potresu 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije iz sredstava Fonda solidarnosti Europske unije.
 
natječaj, djeca, mladi

2. Karlovački maraton priča - poziv

Gradska knjižnica 'Ivan Goran Kovačić' Karlovac po drugi puta provodi natječaj za Karlovački maraton priča, namijenjen učenicima trećih i četvrtih razreda osnovne škole. Natječaj je otvoren za priče napisane pomoću Story Teller kockica, s rokom pristizanja priča do 10. travnja 2021.!
 
natječaj

Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama

Objavljen je Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama, s rokom prijave 15. veljače 2021. Davatelj bespovratnih sredstava je Agencija za elektroničke medije, a sredstva su namijenjena financiranju autorskih novinarskih radova nastalih i objavljenih u elektroničkim publikacijama od dana donošenja odluke o dodjeli sredstava do 31. prosinca 2021.
 
natječaj

V_AIR 2021 – Vimercate Art in Residence (Italija)

V_AIR Vimercate Art in Residence je godišnji program umjetničkih rezidencija Odjela za kulturu grada Vimercate u Lombardiji, koji promovira i podupire suvremenu umjetničku produkciju.
 
natječaj

Otvorene su prijave projekata za petu nagradu Ambasador

Otvorene su prijave projekata za nagradu Ambasador elektroničke glazbe, čije će se peto izdanje održati u Centru Gervais u Opatiji 18. ožujka 2021. godine.
 
natječaj

11. Međunarodni festival animacije Supertoon - natječaj

Natječaj za prijavu filmova na 11. Međunarodni festival animacije Supertoon, koji će se održati od 19. do 23. srpnja u Šibeniku, traje do 1. ožujka 2021.!
 
natječaj

Javni natječaj Zaklade HAZU za potpomaganje zakladnih namjena u 2021.

Objavljen je Javni natječaj za dodjelu sredstava iz Zaklade HAZU za potpomaganje zakladnih namjena u 2021. godini. Prijave na natječaj primaju se do 2. ožujka 2021.!
 
natječaj

Fotografski natječaj - Grand Prix Images Vevey 2021/2022

Objavljen je poziv za međunarodnu nagradu Grand Prix Images Vevey 2021/2022 za inovativni fotografski projekt te za nagradu Images Vevey Book Award 2021/2022. Prijave se primaju do 28. veljače 2021., a sudjelovati mogu  profesionalni umjetnici i fotografi, kao i oni koji se školuju.
 
natječaj

13. Likovna nagrada Ptuj Karneval 2021 - Poziv

Općina Ptuj, Javni zavod za turizam Ptuj i Kulturno umjetničko društvo Art Stays, zajedno s ostalim partnerima, pozivaju umjetnike da sudjeluju u natječaju za međunarodnu likovnu nagradu Ex-tempore koja se organizira u sklopu tradicionalne slovenske manifestacije Kurentovanje.
 
natječaj

Literarno-likovno-filmski natječaj 'Kaštelanske štorije 2021.'

U povodu Dana Grada Kaštela, Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Literarno – likovno – filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom 'Kaštelanske štorije 2021.'. Natječaj je otvoren do 12. veljače 2021., a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli!
 
natječaj

Natječaj za neobjavljeni rukopis

Nakladnička kuća Antìpōd raspisuje natječaj za neobjavljeni rukopis (roman, zbirka kratkih priča, zbirka pjesama) na hrvatskom jeziku. Natječaj traje do 21. ožujka 2021.!
 
natječaj

Javni poziv za prikupljanje ponuda za dodjelu bespovratnih sredstava pružateljima medijskih usluga s područja gradova Petrinje, Gline i Siska

Vijeće za elektroničke medije u srijedu, 20. siječnja, donijelo je odluku o raspisivanju Javnog poziva za prikupljanje ponuda za dodjelu bespovratnih sredstava pružateljima medijskih usluga s područja gradova Petrinje, Gline i Siska s ciljem proizvodnje i objavljivanja programa/sadržaja informativnog programa.
 
natječaj

Eurimages objavio poziv za sponzoriranje projekata i događanja u području ravnopravnosti spolova

Upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages objavljuje natječaj za prijedloge za sponzoriranje u okviru svoje Strategije za ravnopravnost spolova.
 
natječaj

Natječaj za otkup dramskog teksta kreiranog posebno za Virtualno kazalište Promjena

Virtualno kazalište Promjena (VKP) objavljuje javni poziv za otkup dramsko-inovativnog teksta, posebno kreiranog za izvedbu na virtualnoj sceni u Delnicama ili Zagrebu u sklopu repertoara Virtualnog kazališta u 2021. Natječaj je otvoren do 15. veljače 2021.!
 
natječaj

Natječaj za prijavu rješenja suvenira TZ Grada Krka 2021.

Turistička zajednica Grada Krka raspisuje deseti natječaj za prijavu rješenja suvenira koji će, ukoliko zadovolje propozicije natječaja, a potom i kriterije Stručnog povjerenstva, biti označeni markicom Dar iz Krka. Vodeći se percepcijom grada i otoka Krka kao atraktivne destinacije prošarane šetnicama i planinarskim stazama, ove je godine naglasak stavljen na prihvaćanje kreativnih rješenja suvenira inspiriranih otočnom prirodnom baštinom.
 
natječaj

Forecast mentorship program 2021–22, Berlin

Otvoren je poziv za prijavu projekata na šesto izdanje međunarodnog mentorskpog programa Forecast koji umjetnicima i kreativcima u kulturi nudi priliku da rade s etabliranim mentorima kako bi realizirali svoje projekte.
 
natječaj

Natječaj HDS-a 'Rudolf i Margita Matz'

Hrvatsko društvo skladatelja 11. siječnja 2021. raspisalo je natječaj za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda „Rudolf i Margita Matz“. Cilj Natječaja je poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo najmlađe generacije, odnosno pomoći mladim autorima u odabiru poziva profesionalnog skladatelja.
 
natječaj

Regionalni nagradni natječaj: Spasimo putopis 2021.

Klub putnika je neprofitna organizacija koja u potrazi za zanimljivim putopisima raspisuje regionalni natječaj pod nazivom 'Spasimo putopis'. Natječaj je otvoren do 15. veljače 2021.!
 
natječaj

i-Portunus objavio novi poziv za mobilnost umjetnika iz područja arhitekture

i-Portunus nastavlja podržavati mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca u državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa. Kroz ovaj program odobren je drugi pilot projekt kojeg čini partnerski konzorcij Goethe-Institut, Institut français i Izolyatsia, a koji će trajati od kraja 2020. do kraja 2021. godine.
 
natječaj

Nagrada Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo u 2020. godini. - poziv

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2019. do 15. prosinca 2020. godine. Poziv na natječaj otvoren je do 25. veljače 2021.!
 
natječaj

Raspisan natječaj za 9. Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2021.

Udruga 'Stihovi i Note' raspisala je javni natječaj za 9. Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2021. koji će se održati 24. rujna 2021. u HNK Zadar. Natječaj je otvoren do 16. travnja 2021!
 
natječaj

Objavljen Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2021. godini

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2021. godini.
 
natječaj

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini – poziv za prijave

UHA poziva na dostavu dokumentacije o projektima ostvarenim u razdoblju od 1.1.2020. do 31.12.2020. za Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini i nominacije za godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata.
 
natječaj

'Artist of the Year 2020' - natječaj

Otvoren je natječaj 'Artist of the Year 2020' komunikacijske online platforme za suvremenu umjetnost, arhitekturu, dizajn i modu ITSLIQUID. Rok za prijavu je 21. siječnja 2021.!
 
natječaj

VID stipendije za fotografe - natječaj

Organizacija 'VID Foundation for Photography' nudi stipendije fotografima u usponu, a koji dolaze iz sljedećih zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske, Grčke, Kosova, Moldavije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije i Slovenije. Natječaj je otvoren do 19. veljače 2021.!
 
natječaj

Murai: Javni poziv za društveno-kulturne i umjetničke programe 2021.

U sklopu projekta KEC (Kreativno edukativni centar u zgradi Murai) objavljen je Javni poziv za društveno-kulturne i umjetničke programe 2021. koji udrugama, umjetničkim organizacijama, neformalnim grupama, pojedincima, drugim subjektima, javnim ustanovama i institucijama nude mogućnost izlaganja odabranih radova te honorar u vrijednosti do 3.900,00 kuna po programu. Rok za prijavu je 1. veljače 2021.!
 
natječaj

Refresh+: Otvoreni poziv za mlade umjetnike

Culture Hub Croatia poziva umjetnice i umjetnike do 30 godina starosti da se prijave na otvoreni poziv u sklopu projekta Refresh+. Dvoje odabranih umjetnika postat će dio međunarodnog multidisciplinarnog tima i sudjelovati u procesima ko-kreacije. Rok za prijavu je 10. veljače 2021.!
 
natječaj

'Posvoji prostor' – javni poziv

U organizaciji platforme Culture Hub Croatia, 30. siječnja 2021. započinje novo izdanje projekta Praznine koji je u 2020. godini realiziran kao reakcija na višegodišnju problematiku rastućeg masovnog turizma. Projektom Praznine otvaraju se prostori u splitskoj gradskoj jezgri koji se ljeti koriste u turističke svrhe te ih se daje na korištenje umjetnicima i građanima 'van sezone', tijekom zimskog razdoblja.
 
natječaj

'Ljubav u doba korone' - nagradni natječaj Hrvatskog doma Vukovar

Hrvatski dom Vukovar raspisuje nagradni natječaj za kratku priču, fotografiju ili videorad. Natječaj je otvoren za sve s prebivalištem ili boravištem u Vukovaru, pojedince ili skupine, bez obzira na dob. Zadana tema radova jest 'Ljubav u doba korone', a pristup temi je slobodan. Rok za prijavu je 5. veljače 2021. godine!
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu potpora samostalnim umjetnicima koji profesionalno obavljaju samostalnu umjetničku djelatnost i kojima se doprinosi plaćaju iz proračuna RH u 2021. godini

Slijedom prethodnih najava i krajem prosinca obavljenih konzultacija ministrice s predstavnicima udruga i dionicima u području kulture, Ministarstvo kulture i medija nastavlja s komplementarnim modelima potpora, primarno usmjerenim prema samostalnim umjetnicima i nezavisnim profesionalcima u području kulture.
 
natječaj

Rovinj Photodays 2021 - natječaj

Četrnaesta edicija Rovinj Photodays-a u 2021. godini bit će otvorena velikim godišnjim natječajem za cjelokupnu  internacionalnu fotografsku scenu pod nazivom: International Competition of Contemporary Photography – 14th Rovinj Photodays, 2021. Natječaj traje do 31. ožujka 2021.!
 
natječaj

Međunarodni natječaj za mlade radijske dokumentariste Ake Blomstrom Memorial Prize

Otvoren je međunarodni natječaj za mlade radijske dokumentariste Ake Blomstrom Memorial Prize. Rok za prijavu je 23. siječnja 2021!
 
natječaj

Otvorene prijave na II. Međunarodni festival klaunskog kazališta – Zagreb Clown Festival

Zagreb Clown Festival međunarodni je festival koji pred publiku donosi aktualna ostvarenja klaunskog teatra, u organizaciji Triko Cirkus Teatra. Rok za prijavu za sudjelovanje je 5. veljače 2021.!
 
natječaj

Javni poziv za iskaz interesa za korištenje prostora Mala Scena HD i Urbanog Parka HD 2021.

Savez udruga KAoperativa poziva udruge u kulturi, udruge mladih i za mlade, neformalne inicijative u kulturi i sve ostale zainteresirane udruge, umjetnike, performere, grupe i pojedince da do 30. siječnja 2021. godine ispune obrazac za iskaz interesa za korištenjem prostora Male scene i Urbanog parka Hrvatskog doma u Karlovcu, počevši od 1. veljače do 31. prosinca 2021.
 
natječaj

SKC raspisuje natječaj za (su)financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2021.

Otvoren je natječaj Studentskog kulturnog centra  (SKC) Sveučilišta u Rijeci za (su)financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2021. godini. Na natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci, te studentske udruge i organizacije upisane u Registar Sveučilištu u Rijeci. Prijave se podnose putem online aplikacije, a rok za prijavu projekata je 24. siječnja 2021.!
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUIU

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika prima nove članove, pa se pozivaju zainteresirani kandidati da se prijave na natječaj koji je otvoren do 15. veljače 2021.!
 
natječaj

Otvorene prijave za filmove 19. izdanja Tabor Film Festivala

Ovogodišnje, devetnaesto izdanje Tabor Film Festivala održat će se od 8. do 11. srpnja i već tradicionalno u svom će natjecateljskom programu predstaviti filmove mnogih međunarodnih i domaćih autora. Prijave za filmove u domaću natjecateljsku konkurenciju otvorene su do 15. ožujka 2021.!
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu jednokratne potpore Grada Zagreba samostalnim umjetnicima radi ublažavanja negativnih posljedica uzrokovanih koronavirusom

Objavljen je Javni poziv za dodjelu jednokratne potpore Grada Zagreba samostalnim umjetnicima radi ublažavanja negativnih posljedica uzrokovanih koronavirusom Sars-CoV-2 (COVID-19). Prijave se podnose do 13. siječnja 2021.
 
natječaj

Raspisan natječaj za filmove 14. Smaragdnog eco film festivala

14. izdanje Smaragdnog eco film festivala SEFF će se održati od 26. do 29. kolovoza 2021.godine. I na ovom izdanju ovog jedinstvenog u svijetu eko film festivala, festivalski tim će obilaziti mjesta Pounja, te Lonjskog polja, prikazujući publici filmove koji bude ekološku svijest.
 
natječaj

Objavljen poziv 'Čitanjem do uključivog društva'

Ministarstvo kulture i medija objavilo je otvoreni privremeni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Čitanjem do uključivog društva'.