Preskočite na glavni sadržaj

Sarah Schoderer / 30 crteža 60 dana

Danas, 21. listopada, u 20 sati, u dubrovačkoj Galeriji Otok / Art radionica Lazareti, otvara se izložba Sarah Schoderer '30 crteža 60 dana / 30 drawings 60 days'. Izložba se može razgledato do 29. listopada.
vrijeme: 21.10.2014. 20,00
mjesto: Dubrovnik; Galerija Otok, Art radionica Lazareti, Frana Supila 8
Sarah Schoderer će se predstaviti s trideset dnevničkih crteža i zapisa nastalih u Dubrovniku. Sarah u Dubroviku boravi u sklopu programa razmjene artists-in-residence programa između grada Frankfurta (Kulturamt Frankfurt) i Art radionice Lazareti koju organiziramo već sedmu godinu za redom. Maja Marković bila je hrvatska rezidentica u Frankfurtu tijekom travnja i lipnja, a Sarah boravi u Dubrovniku tijekom rujna i listopada ove godine.  Sarah izlaže crteže nastale tijekom njezina dvomjesečnog boravka kao rezidentica u Art radionici Lazareti u Dubrovniku. Trideset crteža podsjeća na pomalo romantične dnevnike s putovanja kakvi su bili popularni tijekom 19. stoljeća. Crteži prikazuju krajolik, predmete, situacije i narativni su prikaz boravka umjetnice u Dubrovniku.


Gradski ured za kulturu grada Frankfurta i Art radionica Lazareti u srpnju 2008. godine su potpisali ugovor o razmjeni artists-in-residence programa za suvremene likovne umjetnike iz Njemačke i Hrvatske. Ova razmjena podrazumijeva tromjesečno razdoblje (obavezan je minimalan dvomjesečni boravak) jednog hrvatskog umjetnika u Frankfurtu u umjetničkom studiju Kulturbunker i boravak jednog njemačkog umjetnika u Dubrovniku u Art radionici Lazareti.