Preskočite na glavni sadržaj

Plodna suradnja robotičara i arheologa

Pretposljednjeg tjedna u mjesecu rujnu u Murteru je održana treća međunarodna interdisciplinarna radionica na temu primjene podvodne robotike u području morske biologije, podmorske arheologije i pomorske sigurnosti  'Breaking the Surface 2011'. 
vrijeme: 19.09.2011.
mjesto: Murter
url: http://bts.fer.hr

Pored stručnjaka iz cijelog svijeta, točnije iz Italije, Irske, SAD-a, Francuske, Portugala, Španjolske, Velike Britanije, Grčke, Malte i, naravno, Hrvatske, u radu su radionice sudjelovale dr. sc. Irena Radić Rossi i dr. sc. Claudia Kruschel sa zadarskog Sveučilišta.

Radionice organizira Zavod za automatiku i računalno inženjerstvo Fakulteta elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, točnije njihov LabUST (Laboratory for Underwater Systems and Technologies).

Riječ je o europskom projektu u trajanju od tri godine koji je u svom programu imao i ove interdisciplinarne radionice. Prethodne su se održavale na Kornatima, dok se ovogodišnja radionica održavala na Murteru i kod Gnalića. Stručnjaci robotike i automatike putem ovih radionica  stručnjacima ostalih znanstvenih disciplina prezentiraju svoja dostignuća, u ovom slučaju automatizirane robote ronilice, i zajedno istražujemo mogućnosti suradnje. Tekst u cijelosti pročitajte na Zadarskilist.hr