Preskočite na glavni sadržaj

Od V do A - 30 godina Vanime

U varaždinskoj palači Herzer, 23. studenog, od 19 sati, održat će se tribina posvećena 30. godišnjici djelovanja Filmsko - kreativnog studija Vanima. Na programu je predstavljanje prigodne monografije o radu ove varaždinske udruge namijenjene stvaralaštvu djece i mladih, objavljene u nakladi Hrvatskoga filmskog saveza, te projekcija animiranih filmova i razgovor s njezinim utemeljiteljima i dosadašnjim voditeljima. Ulaz je besplatan!
vrijeme: 23.11.2016. 19 h
mjesto: Varaždin; palača Herzer (GMV), Franjevački trg 10
url: http://www.gmv.hr

Vanima je započela s radom 1986. godine na varaždinskoj II. osnovnoj školi, pod voditeljstvom Dubravke Kalinić-Lebinec i Srećka Lebinca, i od samih početaka omogućavala je zainteresiranoj djeci iz Varaždina i Varaždinske županije kontinuirano bavljenje animiranim filmom. Od 2005. godine pod okriljem Vanime počele su se organizirati Ljetne radionice animiranog filma, kasnije prerasle u Ljetne filmske radionice. Jedan od njezinih najvažnijih programa je VAFI – Međunarodni festival animiranog filma djece i mladih, koji se u Varaždinu održava od 2010. godine. Od 2012. godine Vanima je postavljena za nositelja audiovizualne djelatnosti u Varaždinu, pa joj je na korištenje dodijeljeno Kino „Galerija“ (nekadašnje Kino „Gaj“), gdje obavlja veći dio svojih aktivnosti. S obzirom na respektabilnu produkciju animiranoga filma, i kvalitativno i kvantitativno, u tome području pripada u sam vrh Hrvatske, a svoj ugled potvrđuje i na brojnim filmskim radionicama za animirani film, koje njezini voditelji održavaju širom Hrvatske i svijeta.
 
O 30 godina rada Vanime govorit će: Margit Buba Antauer, Dubravka Kalinić-Lebinec, Srećko Lebinec, Iva Tkalec, Željka Skeja i Sandra Malenica. Razgovor će voditi dugogodišnji tajnik te udruge Hrvoje Selec.
 
Suorganizator tribine je Filmsko-kreativni studio Vanima.