Preskočite na glavni sadržaj

Lana Stojićević nominirana za nagradu New East Photo Prize

S fotografskim projektom 'Sunny Side' umjetnica Lana Stojićević je po drugi put nominirana za nagradu New East Photo Prize u Londonu. Žiri u sastavu Joanna Ruck, Tomasz Kulbowski, Marina Paulenka, Ekow Eshun, Steven Macleod, Markéta Kinterová, Dermot Doorly i Ana Svanidze od ukupno 600 prijavljenih autora izabrao je 16 finalista koji će sudjelovati na toj bijenalnoj izložbi.
vrijeme: 11.10.2018.
mjesto: London
url: http://calvert22.org/

Natječaj su organizirali fondacija Calvert 22 i The Calvert Journal s partnerima (The Guardian, Metro Imaging, Organ Vida itd.). Pobjednici glavne i dvaju posebnih nagrada će biti proglašeni 11. listopada na otvorenju izložbe u galeriji fondacije Calvert 22 u Londonu.

Polazišnu točku za istraživanje projekta 'Sunny Side' Lana Stojićević je pronašla u inovativno izgrađenom bazenu hotela Zora u Primoštenu. Hotel koji je danas privatiziran i preuređen, izgrađen je 1969. prema projektu Lovre Perkovića. Inspirirana činjenicom da je na turističkoj reklami iz 1971. dokumentiran slavni gost hotela Orson Welles, umjetnica gradi narativ o asocijativnoj futurističkoj kupoli bazena.

Osim što je 2016. godine bila u finalu nagrade New East Photo Prize, Lana Stojićević je za seriju fotografija 'Crno brdo' tada nagrađena posebnom nagradom Metro Imaging Mentorship Award.