Preskočite na glavni sadržaj

Ištvančićev film 'Recikliranje' na festivalu u Italiji

Kratki igrani film 'Recikliranje' redatelja Branka Ištvančića uvršten je u službenu konkurenciju festivala ekološkog filma pod nazivom Ecologico International Film Festival (EIFF) koji će se održati od 11. do 14. prosinca, u gradu Campi Salentina, u regiji Salento, u Italiji.
vrijeme: 11.12.2014.
mjesto: Italija
url: http://ecologicofilmfestival.it

Na festival je pristiglo više od 600 filmova iz 75 zemalja svijeta, a u program je odabrano 52 filma iz 31 zemlje. Film "Recikliranje" jedini je film iz Hrvatske koji je uvršten u službenu festivalsku konkurenciju i natjecat će se za jednu od nagrada.
 
Ecologico International Film Festival ima za cilj promociju ekološke svijesti, kako kroz film, tako i razmišljanjem o suvremenom društvu, kroz filmske projekcije, susrete s poznatim osobama iz kulture i raspravama s javnošću. Ovaj festival ne predlaže rješenja, nego jednostavno pokušava potaknuti promjene kroz pojedinačnu svijest o okolišu, vjerujući da kulturni razvoj doprinosi stvaranju novih mogućnosti za društveni i gospodarski razvoj naroda svijeta, kroz poštovanje prava čovjeka i okoliša.
 
"Recikliranje" je kratki igrani film iz života romske manjine u Zagrebu koji je nastao u okviru omnibusa "Zagrebačke priče" u produkciji Propeler filma, prikazan je u kino distribuciji i na niz festivala u zemlji i svijetu, a u filmu su zapažene uloge odigrali Slaven Knezović, Ana Maras, Asim Ugljen i Romi naturščici. Veliku pomoć u realizaciji filma i suradnji na romskom jeziku pružio je Kasum Cana.