Preskočite na glavni sadržaj

'Divlja patka' najbolja predstava 25. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci

Najbolja predstava u cjelini 25. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci je 'Divlja patka' Henrika Ibsena, u izvedbi Theater in der Josefstadt iz Beča, a redateljica Mateja Koležnik je dobila nagradu za najbolju režiju ovogodišnjeg festivala, objavljeno je u petak navečer nakon zadnje odigrane predstave. 
vrijeme: 11.05.2018.
mjesto: Rijeka
url: http://www.theatrefestival-rijeka.hr
 

Najboljom muškom ulogom proglašena je uloga Fulira Krešimira Mikića u predstavi "Tko pjeva zlo ne misli" HNK iz Zagreba, a najboljom glumicom proglašene su ravnopravno Jelisaveta Sablić za ulogu Gospođe Frole u predstavi "Tako je ako vam se tako čini", u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda i Yulia Rutberg za ulogu Sarah Bernhardt u predstavi "Vrisak Langouste", Teatra Vahtangov iz Moskve.

 

Nagradu za najboljeg mladog glumca ili glumicu ravnopravno su podijelili Maresi Riegner za nastup u predstavi "Divlja patka" i Filip Vidović za ulogu u predstavi "Ciganin, ali najljepši" HNK iz Zagreba, a najboljim epizodnim glumcem proglašen je Nenad Jezdić za nastup u "Tako je ako vam se tako čini".

 

Ivor Martinić ocijenjen je najboljim dramaturgom za rad na predstavi "Ciganin, ali najljepši", Raimund Orfeo Voigt najboljim scenografom za scenografiju u predstavi "Divlja patka" a Bojana Nikitović najboljom kostimografkinjom ("Tako je ako vam se tako čini").

 

Nagradu za nabolju scensku glazbu dobio je Boris Kiner ("Vrisak Langouste"), a nagradu za najbolje oblikovanje svjetla Emmerich Steigberger ("Divlja patka").

 

Po ocjeni publike najbolja predstava je "Divlja patka", a žiri Novog lista je svoju nagradu Mediteran dodijelio Filipu Vidoviću za ulogu Sandija Ignaca.

 

25. Međunarodni festival malih scena održao se od 4. do 11. svibnja, a izvedeno je osam predstava iz Hrvatske i inozemstva u konkurenciji te još jedna izvan konkurencije. (Hina)