Preskočite na glavni sadržaj

Dodijeljene nagrade 67. Pule: 'Terezi 37' Velika Zlatna arena, 'Otac' osvojio publiku

Velika Zlatna arena za najbolji film dodijeljena je filmu 'Tereza37' redatelja Danila Šerbedžije. Nagrada publike Zlatna vrata Pule, s prosječnom ocjenom 5,00, pripala je filmu 'Otac' Srdana Golubovića. U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatnu arenu za najbolji film osvojila je 'Agina kuća' redateljice Lendite Zeqiraj.
vrijeme: 04.09.2020.
mjesto: Pula
url: https://www.pulafilmfestival.hr/hr/

Uz Veliku Zlatnu arenu, Tereza37 osvojila je i Zlatnu arenu za režiju (Danilo Šerbedžija), scenarij (Lana Barić), sporednu žensku ulogu (Ivana Roščić), masku (Snježana Gorup) i montažu (Dubravka Turić).

Prvi put u povijesti Pulskog filmskog festivala, publika je filmu dala prosječnu ocjenu od 5,00 - Otac Srdana Golubovića tako je dobio nagradu publike, Zlatna vrata Pule.

Film Ribanje i ribarsko prigovaranje Milana Trenca broji tri Zlatne arene: za glavnu mušku ulogu (Rade Šerbedžija), sporednu mušku ulogu (Leon Lučev), te za glazbu (Igor Paro).

Jure Pavlović osvojio je Nagradu Breza za najboljeg debitanta za film Mater, za kojeg je i Darija Lorenci Flatz osvojila je Zlatnu arenu za najbolju glavnu žensku ulogu. Isti je film osvojio i Zlatnu arenu za oblikovanje zvuka (Martin Semenčić), te Zlatnu arenu za kameru (Jana Plećaš).

Ocjenjivački sud Hrvatskog programa je u kategoriji manjinskih koprodukciji Zlatnom arenom za najbolji film nagradio Aginu kuću redateljice Lendite Zeqiraj, nastalu u kosovsko-hrvatsko-francusko-albanskoj koprodukciji. U istoj konkurenciji, Zlatnu arenu za režiju osvojio je Metod Pevec za film Ja sam Frank, a Zlatnom arenom za najbolje glumačko ostvarenje nagrađen je Goran Bogdan za ulogu Nikole u filmu Otac Srdana Golubovića.

Opširnije...