Preskočite na glavni sadržaj

Plesni centar Puls najavljuje mini turneju predstave 'Bezdan'

'Bezdan', autorski projekt Ana-Marie Bogdanović, Tatjane Rupcich i Mara Martinovića, kreće na mini turneju kako bi publici željnoj novih plesnih izričaja predstavili ovu plesno-dramsku simbiozu, inspiriranu životom i književnim stvaralaštvom Ulderika Donadinija, jednog od prvih predstavnika hrvatskog ekspresionizma u peru. Izvedbe će se održati u Karlovcu, Zagrebu, Šibeniku i Dubrovniku.
vrijeme: 25.10.2019.
mjesto: Karlovac, Zagreb, Šibenik i Dubrovnik
url: https://www.facebook.com/plesnicentarpuls/
Prva izvedba bit će 25. 10. 2019. na Karlovac Dance Festivalu u Zorin domu, s početkom u 19,30 sati.

 

Nakon Karlovca slijedi izvedba u Zagrebu, 27. 10. 2019. u Centu mladih Ribnjak na Sceni "Ribnjak" u 20,00 sati.

 

Plesna avantura nastavlja se 15. i 16. 01. 2020., na krajnjem jugu Hrvatske u dubrovačkom kazalištu Marina Držića na Sceni Buksa u 20,00 sati.

 

Za sam kraj turneje plesat će u Šibeniku 27.01. 2020., gdje će predstava sudjelovati na obilježavanju 150 godina Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik!

 

Ova autorska i istraživačka predstava nastavlja se na višegodišnje istraživanje specifičnog načina izvedbe. Bavi se pitanjima osobne boli u društvenom i političkom kontekstu, promatrajući povijest pojedinca kroz prizmu vremenske distance. Promatra događaje sadašnjosti, bliske prošlosti i daleke povijesti različitih pojedinaca. Želi rasplesti niti koje se nalaze u korijenu krize kao paradigme osjećanja tjeskobne situacije života. Baviti se temama koje nas susreću s procesima kojima smo prožeti, koji ne uzmiču pred bolnim mjestima, koji pozivaju na empatiju, suosjećanje i odgovornost, nije nimalo lako u okvirima konzumerističke i populističke svakodnevice. Ova predstava zaustavlja nas u vremenu i omogućuje nam da se uz pomoć umjetnosti susretnemo sa sobom i probudimo vlastitu odgovornost prema prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, te da damo kreativan odgovor na stvarnost koja nas okružuje.

 

Autori projekta su Ana Maria Bogdanović, Tatjana Rupcich i Maro Martinović.

Koreografiju potpisuju Ana Maria Bogdanović i Tatjana Rupcich.

Izvođači u predstavi su Maro Martinović, Ana Maria Bogdanović, Lara Frgačić, Nika Sarajlija i Anja Krušelj. Kostimografkinja je Milena Jurmić, a za oblikovanje svjetla zaslužan je Marko Crnčević.


Plesni centar Puls je umjetnička organizacija koja djeluje u području plesnog i glazbeno-scenskog stvaralaštva. Bavi se pripremanjem i izvođenjem programa u područje suvremenog plesa i plesnog kazališta, istraživanjem suvremenog izričaja u umjetnosti plesa i pronalaženjem novih formi plesnog izražavanja kroz istraživačke projekte. Surađuje s domaćim i stranim plesnim umjetnicima putem seminara i plesnih radionica te istražuje nove pristupe umjetnosti povezujući suvremeni ples s novim medijima.
 

Projekt je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.