Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje projekta 'Hrvatski povjesničari umjetnosti' i zbornika posvećenog Gjuri Szabi

DPUH, Zagreb, najavljuje predstavljanje projekta 'Hrvatski povjesničari umjetnosti' i Zbornika radova znanstveno-stručnog skupa 'Gjuro Szabo (1875.– 1943.)'. Predstavljanje će se održati 2. listopada u 12 sati u prostorijama Društva. 
vrijeme: 02.10.2018.
mjesto: DPUH, Preradovićeva 44, Zagreb

Organiziranjem niza skupova o radu hrvatskih povjesničara umjetnosti Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske obrađuje podatke o njima kao i podatke o hrvatskoj baštini koji do sada nisu bili poznati čime se formira temeljne činjenice o povijesti povijesti umjetnosti u Hrvatskoj što će rezultirati publiciranjem sinteznog djela o ovoj nacionalnoj temi. Do sada su u ciklusu obrađeni opusi Artura Schneidera, Radovana Ivančevića, Gjure Szabe i Lelje Dobronić te se ove godine održava skup posvećen Olgi Maruševski.

Zbornik znanstveno-stručnog skupa posvećenog Gjuri Szabi (1875. – 1943.) najnovije je izdanje u ovoj seriji i radovima se dokazalo da je Gjuro Szabo u svojem vremenu šireći shvaćanja o spomenicima i načinima njihova očuvanja i prezentiranja htio kultivirati, štoviše prosvijetliti najšire shvaćeni javni prostor naše zemlje.

Na predstavljanju govore predsjednik DPUH-a dr. sc. Zvonko Maković, dr. sc. Irena Kraševac (Institut za povijest umjetnosti,  Zagreb) i urednik zbornika o Gjuri Szabi dr. sc. Marko Špikić (Filozofski fakultet, Zagreb).

www.dpuh.hr