Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna radionica 'Inovativna interpretacija industrijske baštine' Rijeka - poziv za volontere

'Culture Hub Croatia' – Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu i Centar za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci pozivaju zainteresirane osobe iz Hrvatske na sudjelovanje u međunarodnoj radionici 'Inovativna interpretacija industrijske baštine' koja će se održati od 16. – 29. rujna ove godine. Radionica će okupiti grupu od deset volontera iz čitave Europe. 
prijava: 25.05.2018
url: http://culturehubcroatia.hr/

Radionica se organizira u suradnji s European Heritage Volunteers iz Njemačke, u sklopu integriranog programa „Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cilj radionice je izrada prijedloga za inovativnu interpretaciju broda „Galeb“ i Palače Šećerane u sklopu bivšeg industrijskog bloka Rikard Benčić koji će nakon obnove postati dio Muzeja Grada Rijeke.

Stručno mentorstvo, smještaj, hrana, izleti i certifikat o sudjelovanju su osigurani za sve volontere.

Ukoliko ste student ili ste već specijalizirani za rad u jednom od područja relevantnih za ovaj projekt (arhitektura, urbanizam, kulturni menadžment, povijest umjetnosti, turizam i sl.), a posebno vas zanima industrijska baština te imate želju biti dio međunarodnog motiviranog tima i pridonijeti uspješnoj realizaciji projekta, pošaljite vaš životopis na info@culturehubcroatia.hr s naznakom „Radionica Rijeka“ najkasnije do 25. svibnja.

Više informacija o projektu: http://culturehubcroatia.hr/projects/innovative-interpretation-of-industrial-heritage-rijeka/