Preskočite na glavni sadržaj

Koncert povodom Majčina dana 3. svibnja u Lisinskom

Nakon Korizmenog koncerta, Zagrebačka filharmonija (ZF) nastavlja koncertni niz ovosezonskog Bijelog ciklusa pa će u petak, 3. svibnja, u KD Vatroslava Lisinskog, održati koncert u povodu Majčinoga dana, priopćeno je iz ZF.
vrijeme: 03.05.2013.
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.zgf.hr/

Orkestrom će ravnati maestro Lothar Zagoršek, a na koncertu će nastupiti i naša poznata sopranistica Marija Kuhar Šoša s Mahlerovim i Mozartovim arijama i simfonijama.

Maestro Zagrošek dirigirao je u svim velikim njemačkim opernim kućama - Državnoj operi u Berlinu, Muenchenu, Hamburgu, Dresdenu i Stuttgartu. Jednako je tražen bio i izvan Njemačke, tri godine bio je za čelu Pariške opere, glazbenim ravnateljem Opere u Leipzigu, dirigirao je i Bečkom državnom operom. Za vrijeme njegova iznimno uspješnog rada na mjestu glavnog ravnatelja Državne opere u Stuttgartu, ta je kompanija dobila Nagradu kritike “Operna kompanija godine” čak pet puta, a Zagrošek je dvaput imenovan “Dirigentom godine“.

Na koncertnome je podiju dirigirao mnogim znamenitim orkestrima među kojima su Berlinska filharmonija, Muenchenska filharmonija, svi veći njemački radijski orkestri, Kraljevski Concertgebouw orkestar, Bečki simfoničari, Londonska filharmonija i mnogi drugi.

Nekoliko maestrovih snimaka dobilo je međunarodne nagrade koje su bile nominirane za nagradu Grammy, navodi se u promotivnom materijalu koncerta.

Sopranistica Marija Kuhar Šoša koja će nastupiti na koncertu jedna je od domaćih pjevačkih snaga hrvatske operne scene. Diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu Lidije Horvat-Dunjko te je dobitnica mnogobrojnih nagrada, između ostalih i Nagrade Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog glazbenika 2009. godine.

Nastupala je na Dubrovačkim ljetnim igara, Splitskom ljetu, Večerima u Sv. Donatu u Zadru, Osorskim glazbenim večerima, Varaždinskim baroknim večerima, Festivalu Orgulje Heferer i Sceni Amadeo.

Značajni uspjeh ostvarila je na otvorenju festivala Julian Rachlin i prijatelji uz Beogradsku filharmoniju i maestra Zubina Mehtu, priopćeno je iz ZF.  (Hina)