Preskočite na glavni sadržaj

ANTISALON 2014

Antisalon je salon za sve, bez ograničenja, institucija, selekcije. Sudjelovati mogu svi, a između autora i publike nema posredovanja.
vrijeme: 18.07.2014. 20 h
mjesto: AKC Medika

Antisalon je manifestacija nastala 2012. kao opozicija Salonu mladih, kao otvoren, demokratičan i transparentan mlađi brat ovog poznatog programa HDLU-a. Cilj je olakšati mladim umjetnicima vidljivost, omogućiti im da izlažu i taj proces maksimalno pojednostavniti i odmaknuti ga od institucija, „očistiti“ sve ono što stoji na putu između autora, njegovog djela i publike. To je posebno važno ove godine kada su se mnogobrojni umjetnici osjetili zakinutima pozivnim tekstom Salona mladih koji su doživjeli ograničavajućim i isključujućim. Upravo iz tog razloga Antisalon je ove godine svojevrsni Salon odbijenih i platforma za izlaganje zakinutih, prostor koji prihvaća sve radove bez ikakvih ograničenja.

Odmakom od institucija i izostankom selekcije propituje se uloga žirija i kritičara, ali i daje prilika izlagati svim umjetnicima koji su natječaj Salona mladih doživjeli kao pokušaj da se čitava hrvatska suvremena umjetnost svede u uske okvire i time isključi sve one koji se izražavaju drukčijim sredstvima. Ovim se želi obogatiti scenu, a nije zanemariv niti subverzivni moment ignoriranja institucija koji kao da pokazuje da i samoorganizacija katkada može biti dovoljna i vrlo prikladna, kao izravan otpor kapitalističkim strujanjima kojima u umjetničkim pitanjima ne bi smjelo biti mjesta.

Rok prijave je 18. Srpnja, izložba će se održati u Galeriji Jogurt, AKC Medika, a prijaviti se mogu apsolutno svi, bez ikakvih ograničenja.

Prijave i upiti na mail
antisalon2014@gmail.com,
ili na mobitel
095 570 8615 - Stipan Tadić
091 792 9979 - Vladimir Tatomir

Organizatori najavljuju i završni party u Gray Roomu s guest DJem iznenađenja,

te vas pozivaju: "Prijavite se i izlažite! Dođite i umrežavajte se!"