Preskočite na glavni sadržaj

Animafest: Raspisan natječaj za izložbu studenata ALU

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu raspisao je natječaj za 3. izložbu radova studenta Akademije likovnih umjetnosti (ALU) koja će se održati u sklopu njegova 28. izdanja, od 4. do 9. lipnja u zagrebačkoj Galeriji Šira. Natječaj je otvoren do 23. travnja, a rezultati će biti objavljeni najkasnije do 7. svibnja 2018.
prijava: 23.04.2018
url: http://www.animafest.hr
 

Natječaj se održava na slobodnu temu, s ciljem prezentacije i promocije stvaralaštva studenata ALU, njihove afirmacije i poticanja umjetničkoga izražavanja u animaciji,

 

Prijaviti se mogu studenti svih Akademijinih odsjeka, čiji središnji dio umjetničkog rada ili instalacije sadrži animaciju odnosno svojim većim dijelom podrazumijeva korištenje animiranog filma kao medija.


U žiriju koji odlučuje su Daniel Šuljić, umjetnički direktor Animafesta Zagreb i docent na katedri za animirani film ALU, Milan Trenc, pročelnik katedre za animirani film ALU, Paola Orlić, producentica festivala Animafest Zagreb, te Korana Littvay, voditeljica fundusa umjetnina i zbirke studentskih radova ALU te Galerije Šira.

 

Sudionici natječaja svoje radove mogu prijaviti putem internetske stranice Animafesta. (Hina)