Preskočite na glavni sadržaj

6. Korčulanski barokni festival

Šesti Korčulanski barokni festival održat će se od 2. do 12. rujna 2017. Festival će i ove godine ugostiti najprestižnije svjetske i domaće ansamble i soliste, specijaliste za baroknu glazbu.  
vrijeme: 02.09.2017.
mjesto: Korčula
url: http://www.korkyrabaroque.com

Od istaknutih ansambala nastupit će The London Handel Players (Velika Britanija), Schikaneders Jugend (Austria), Il terzo suono (Slovenija) i prestižna imena svjetski poznatih solista poput talijanskog violinista Enrica Onofrija. U ovom bogatom baroknom repertoaru pridružit će im se i istaknuti hrvatski ansambli: Vokalni ansambl Antiphonus i rezidentni ansambl festivala Hrvatski barokni ansambl pod umjetničkim vodstvom ravnateljice Korčulanskog baroknog festivala i svjetski poznate violinistice Laure Vadjon.

Neupitan kulturno-turistički uspjeh Korčulanski barokni festival temelji na visokoj umjetničkoj glazbenoj ponudi koja već šestu godinu za redom privlači turiste iz cijelog svijeta i obogaćuje turističku kulturnu ponudu otoka Korčule. Svake godine koncerte posjeti oko 2.000 slušatelja koji ispune publiku do posljednjeg mjesta. Za svačiji ukus pronađu se događanja od sasvim komornog ugođaja do doista pravog glazbenog spektakla. Koncertima se tako promoviraju korčulanske crkve kao spomenici kulture, ali i otok Korčula u cjelini kao jedinstveni arhitektonski kompleks. Festival je i prilika za predstavljanje hrvatskog turizma i čitave zemlje u svijetu. Glazbenici, poglavito strani, koji nastupe na Korčulanskom baroknom festivalu postaju ambasadori hrvatske kulture i same Korčule te šire glas o ljepotama i kvaliteti naše zemlje.

Detaljni program i informacije o umjetnicima možete pronaći na našoj web stranici www.korkyrabaroque.com.