Preskočite na glavni sadržaj

"Slikanje glazbe" u Slavonskom Brodu

Slavonskobrodska udruga "Kulisa" u suradnji s Galerijom umjetnina grada Slavonskog Broda u sklopu projekta MART u OŽUJKU (Marsonija Art, projekt koji će se protegnuti na cijelu godinu), u četvrtak 9. svibnja u 18 sati "Likovnom salonu Vladimir Becić" organizira događaj pod nazivom "Slikanje glazbe".
vrijeme: 09.05.2024. -
mjesto: Slavonski Brod

Na slikarskim platnima velikog formata dvoje mladih umjetnika sa osječke Akademije za umjetnost i kulturu, Petra Kordić i Filip Anić pod mentorstvom izv. prof. art. Ivice Kurtza uživo će pred publikom nastojati početno određena crno i bijela platna dovesti svojim kistovima i apstraktnim razmišljanjima na jedan novi nivo koji svatko može protumačiti kao jedan od svojih puteva.

U njihovim razmišljanjima i izvedbi pratit će ih sa svojom isto tako apstraktnom glazbom Ivan Koprivčević, glazbenik ovjenčan sa nekoliko nagrada Porin, pamtimo ga kao jednog od suosnivača etno-rock grupe Legen, a isto tako i kao autora glazbe za niz filmova i kazališnih predstava.

Publika će u živo moći pratiti sinergiju troje umjetnika (dvoje slikara i jednog glazbenika) i nastanak likovnih djela koja u startu imaju neku početnu odrednicu, a cilj još nitko ne zna.