Preskočite na glavni sadržaj

Promocija knjige Katarine Pahljina “Krivnje i oprosti”

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke organizira promociju knjige Katarine Pahljina ''Krivnje i oprosti“ koje će se održati u srijedu, 15. svibnja, s početkom u 18 sati, u sklopu Ciklusa predavanja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke.
vrijeme: 15.05.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://zagorka.net/

„U romanu Katarine Pahljina „Krivnje i oprosti“ ima pregršt klasične stilske ljepote koja sklona čitatelja drži prikovana uz potresnu priču o djetetu lišenom ljubavi. Kada spozna da uzaludno čeka ljubav na izvoru koji u tome ne smije zakazati, onom roditeljskom - ono odlučuje da će u njoj prkos, inat, život pobijediti neostvarenu čežnju. Ovo je priča o odrastanju u vremenu koje će nam se istodobno činiti dalekim i zapravo nikada završenim…„ (Kristian Novak, književnik)
 
Katarina Pahljina rođena je u Slavoniji 1959. godine. Živi u Zaprešiću. Piše poeziju i prozu. Pjesmama i kratkim pričama zastupljena je u raznovrsnim međunarodnim zbornicima. Dobitnica je plakete „Mihovil Pavlek Miškina“ za pjesništvo na književnom standardu„ 2023. godine. Članica je Matice hrvatske i Hrvatskog sabora kulture.
 
Razgovor s autoricom vodit će Đurđica Vitković.