Preskočite na glavni sadržaj

Program Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u povodu EMA-e

Raskrižje umjetnosti i znanosti tematska je okosnica 29. Edukativne muzejske akcije (EMA). Izložba Zdravka Milića, koja će se u Galeriji Josip Račić održati od 6. do 30. lipnja, predstavit će evokativne radove umjetnika čiji opus karakterizira znatiželja za temama iz znanstvene fantastike.
vrijeme: 06.05.2024. - 30.05.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://nmmu.hr/galerija-racic/

Ciklus slika "Japetodrom" prikazuje nadrealne nebeske prizore i potiče na promišljanje o misterijima kozmosa, posebno se fokusirajući na Japet, Saturnov mjesec, zanimljiv zbog kontrastnih površinskih karakteristika.
 
Kao uvodno događanje vezano uz spomenutu izložbu, a u povodu ovogodišnje EMA-e, edukativne muzejske akcije HMD-a, program Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti pod nazivom "Umjetnost pod zvijezdama" osmislila je Marta Radman, kustosica u Pedagoško - promidžbenoj službi NMMU.
 
Program "Umjetnost pod zvijezdama" Nacionalni muzej moderne umjetnosti realizira u suradnji sa Zvjezdarnicom Zagreb, a riječ je o kratkom predavanju o Saturnu, koje će 8. svibnja u 19 sati, u Opatičkoj 22, održati znanstveni djelatnik Zvjezdarnice Zagreb. Nakon predavanja posjetitelji će imati priliku kroz teleskop uživati u pogledu na nebeska prostranstva… . Ulaz je slobodan!