Preskočite na glavni sadržaj

O slikama i pričama: Manuel Šumberac i Marija Ott Franolić

Treći razgovor u sklopu programa Razgovori u Prozorima: Slikovnica kao medij na razmeđu umjetnosti i učenja održat će se u utorak 30. travnja u 18.30 sati u Galeriji Prozori, Knjižnica S. S. Kranjčevića, Zagreb. Sugovornici su Manuel Šumberac i Marija Ott Franolić.
vrijeme: 30.04.2024. -
mjesto: Zagreb

Kako je Manuel Šumberac postao ilustrator i animator i kako teče njegov kreativni proces? Koliko dugo je ilustrirao Priče iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić i je li mu to bio velik izazov? Kako je počeo raditi na stranom tržištu i koje je razlike primijetio na našem i inozemnom izdavačkom nebu? Što je za njega dobra knjiga i kakve knjige i slikovnice sam voli čitati?
O ovim i brojnim drugim temama razgovarat će ilustrator Manuel Šumberac i književna kritičarka i teoretičarka Marija Ott Franolić.

Manuel Šumberac je ilustrator i animator. Magistrirao je Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Autor je animiranih filmova, glazbenih video spotova, namjenskih filmova, knjiga za djecu, naslovnica knjiga te niza publikacija na domaćem i stranom tržištu. Za svoj je rad višestruko nagrađivan. Predaje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.
 
Marija Ott Franolić je književna kritičarka, teoretičarka i urednica, s Andom Bukvić Pažin je napisala knjigu "Velika važnost malih priča: zašto i kako čitati djeci".

https://www.kgz.hr/