Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj Fotografkinje 2023. (Rok: 25.2.2023.)

Fotoklub Rijeka i ove godine organizira natječaj i izložbu povodom Međunarodnog dana žena – Fotografkinje 2023. Na natječaj se mogu prijaviti punoljetne autorice, a tema je slobodna.
vrijeme: 29.01.2023. - 25.02.2023.
url: https://fotoklubrijeka.hr/

FOTOGRAFKINJE  2023.   

Još davne 1979. godine Fotoklub Rijeka organizirao je natječaj i izložbu pod nazivom Žena  povodom Međunarodnog dana žena u Malom salonu u Rijeci.  I još par godina izložba je organizirana pod nazivom Femina. Tu tradiciju organiziranja izložbe povodom Međunarodnog dana žena mi  održavamo i danas. ali smo ju 2010. godine transformirali na način da na njoj mogu sudjelovati samo žene-autorice. Ponosni smo na ovu promjenu natječaja i izložbe jer time u potpunosti uvažavamo ženu-stvaraoca, tj. dajemo mogućnost da autorstvo žene dođe do potpunog izražaja. Dakle, u našem natječaju i izložbi je žena subjekt, a ne objekt. Slijedimo tu ideju i ove godine, kao i prethodnih, raspisujemo natječaj  na kojem mogu sudjelovati samo punoljetne autorice, žene, neovisno iz kojih se pobuda bave fotografijom; je li to njihova povremena aktivnost, redovna hobistička strast ili pak profesionalna praksa. Sve autorice su dobrodošle. Tema je slobodna jer nam je cilj da do izražaja dođe autorica i njen doživljaj svijeta koji je određuje kao ženu. - Borislav Božić, prof. 


Pravila natječaja
  • Na natječaju mogu ravnopravno sudjelovati sve punoljetne fotografkinje –  bez obzira jesu li članice nekog fotokluba, ili su pak u statusu slobodnih autorica ili se samo povremeno bave fotografijom.Prijave će biti selektirane na način da će selektorica /ime će biti objavljeno po zatvaranju natječaja/ pregledati sve prijave i za izložbu odabrati najbolje. Od odabranih fotografija za izložbu izdvojit će najbolju autoricu za nagradu i tri autorice za pohvalu.
  • Za sudjelovanje na natječaju plaća se kotizacija u tri razine: članice Fotokluba Rijeka plaćaju  4 eura. Autorice koje su sudjelovale na jednom od prethodnih natječaja Fotografkinja plaćaju 6 eura i autorice koje prvi put sudjeluju na natječaju plaćaju 8 eura. 

Informacije o prijavi→


Izložba će biti postavljena u Galeriji Principij,  a otvorenje je  planirano u utorak, 7. 3. 2022. godine u 19 sati.