Preskočite na glavni sadržaj

KinoKino - Međunarodni filmski festival za djecu

KinoKino - Međunarodni filmski festival za djecu
KinoKino – Međunarodni filmski festival za djecu, iza kojega stoji organizacijski i kreativni tim Zagreb Film Festivala, održat će se u kinu Europa u Zagrebu, od 16. do 20. ožujka 2016. Kroz pažljivo odabran program, Festival će nastojati stvoriti poseban i drugačiji doživljaj odlaska u kino, kako bi pridonio stvaranju novih generacija kino publike i budućih filmofila.
vrijeme: 16.03.2016. - 20.03.2016.
 
U filmskom programu prikazat će se tridesetak međunarodnih igranih filmova za djecu do 14 godina starosti, a činit će ga natjecateljski program recentnih dugih i kratkih filmova te nekoliko popratnih programa koji će uključivati i filmske klasike za djecu. 

O najboljim filmovima odlučivat će dječji i profesionalni žiri, a svi posjetitelji odlučit će o dobitniku nagrade publike.

Uz filmski program KinoKino Festivala, održavat će se niz radionica namijenjenih djeci koje će voditi stručnjaci iz različitih kulturnih, umjetničkih i društvenih područja. Zamisao je ponuditi djeci priliku da borave u kinu prije i poslije projekcija, te da to vrijeme bude ispunjeno učenjem i zabavom.

Zbog prilagodbe Festivala specifičnoj publici, projekcije će se održavati u raznovrsnim terminima koji pokrivaju radne dane i vikend, a protežu se od jutarnjih do kasnoposlijepodnevnih sati, a filmovi će biti prikazani na originalnom jeziku s hrvatskim titlovima.

U sklopu programa održat će se i okrugli stol s temom uloge nastavnika u promicanju filmske/audiovizualne kulture, namijenjen stručnjacima i zainteresiranoj javnosti.

Najava: KinoKino Festival - novi festival za buduće filmofile