Preskočite na glavni sadržaj

Kazalište Škrabe za Svjetski dan kazališta

Kazalište Škrabe je za ovogodišnji Svjetski dan kazališta pripremilo poseban program u kojem su sudjelovala 33 člana glumačkog ansambla na čelu s glumicama Ornelom Rodić, Antonijom Šamija, Anamarijom Škoc, Tarom Terihaj, Janom Valečić i Majom Žalac.
vrijeme: 27.03.2021.
url: https://www.facebook.com/kazaliste.skrabe/

Program možete pogledati na Online Live TV Croatia na ovom linku:
 
https://web.facebook.com/onlinelivetvcroatia/videos/3873264176092352/
 
Svjetski dan kazališta obilježava se 27. ožujka diljem svijeta od 1961. godine. Projekt je pokrenuo Međunarodni kazališni institut, UNESCO-va udruga osnovana s ciljem povezivanja kazalištaraca te lakšeg protoka informacija.
 
Svake se godine 27. ožujka u tisućama kazališta širom svijeta čita posebna poruka, napisana posebno za tu kazališnu godinu. Ovogodišnju svjetsku poruku napisala je slavna glumica Helen Mirren, dok je hrvatsku poruku napisala glumačka prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Branka Cvitković. Obje poruke snimile su glumice Kazališta Škrabe u programu pripremljenom tom prilikom.
 
Svake godine za Svjetski dan kazališta Kazalište Škrabe običavalo je igrati predstave u dobrotvorne svrhe – novac od ulaznica skupljao se za udrugu "Srce za Afriku" te za liječenje bolesne djevojčice. Prošle godine zbog epidemije i lockdowna u kazalištu se nije moglo raditi pa su naše glumice i glumci svoje poruke za Svjetski dan kazališta snimali kod kuće.   
 
Ove godine za Svjetski dan kazališta cilj glumica i glumaca Kazališta Škrabe bio je nasmijati i razveseliti gledatelje programom online pa se u izvedbi glumačkog ansambla mogu čuti njihovi omiljeni vicevi.