Preskočite na glavni sadržaj

Piano day 2021 - Rok Zalokar live

Internacionalni dan klavira “Piano Day” obilježava se 88.-i dan u godini budući da glasovirska klavijatura ima 88 tipki. Obilježit će se u Bujama, 29. ožujka, koncertom pianista Roka Zalokara u crkvi Sv. Servula, s početkom u 19.30 sati. Ulaz je slobodan uz ograničen broj posjetitelja.
vrijeme: 29.03.2021.

Rok Zalokar (1990) je pijanist i skladatelj iz Slovenije. Upisao je studij jazz klavira na ljubljanskom konzervatoriju, a obrazovanje je završio u Codartsu u Rotterdamu. Nakon što je živio i studirao u Nizozemskoj i Danskoj, trenutno živi i radi u Ljubljani. Osim što je aktivan kao solo umjetnik, održava i improvizacijske seanse “Impronedeljek” u Kinu Šiška.
Njegov glavni fokus je klavirski trio osnovan 2011. godine, avangardni pop trio Kukushai, glasovirski duo Dvojina, hiphop-noise-jazz grupa Million Ear te grupa Zhlehtet koja istražuje područje elektroakustične glazbe.
Od 2013. izdao je već 10 albuma kao s istaknutim izdavačima ZARŠ, Celinka, Kamizdat i Modigo records. Osim što je svirao na velikim festivalima poput Jazz-a Sjevernog mora, Jazz festivala Ljubljana itd. Rok je dobio i nagradu za sastav Jazzon i nagradu Erasmus Jazz za svoj trio.
"Njegovi solo koncerti predstavljaju hrabro putovanje kroz jazz, klasičnu i filmsku glazbu"

https://www.facebook.com/events/264733988517895/