Preskočite na glavni sadržaj

Premijera filma 'Kumek' u Kinu SC u Zagrebu

Svečana premijera dugometražnog dokumentarnog filma 'Kumek', redatelja Darija Juričana, održat će se u nedjelju, 22. studenog, u Kinu SC, Savska cesta 25, Zagreb. Pretpremijera će se održati u 17 sati, svečana premijera s uzvanicima i podržavateljima iz crowdfunding kampanje u 19 sati, a dodatna projekcija za zainteresirano građanstvo u 21 sat.
vrijeme: 22.11.2020.
mjesto: Zagreb; Kino SC

Ekipa filma bit će na sve tri projekcije, a nakon projekcija bit će održan Q&A s redateljem.
 
Ulaznice za projekcije u 17h i 21h u slobodnoj su prodaji preko Entrio sustava.
 
Nakon premijere, film kreće u svoj redovni kinematografski život diljem Hrvatske.
 
Film 'Kumek' treći je film iz ciklusa Gazda, a posvećen je dugogodišnjem gradonačelniku grada Zagreba Milanu Bandiću (prvi je Gazda o Ivici Todoriću, drugi Gazda: Početak o Miroslavu Kutli) i sniman je tijekom četiri godine na lokacijama u Zagrebu i Grudama.
 
Redatelj i producent filma je Dario Juričan. Scenaristi su Saša Paparella, koji je i koautor drugih filmova u serijalu Gazda te Zvonimir Tivon. Montažer filma je Luka Tokić, animator Dragan Đokić, a kameru potpisuje Marko Jerbić. Kreativni producent je Tibor Keser.
 
Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Zaklada Kultura nova i velikodušne donacije građana putem crowdfunding kampanje.
 
Producent filma je udruga Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN).
 
Uz film će biti predstavljena i knjiga 'Kumek', koja je komplementarna filmu. Knjigu potpisuju cijenjeni istraživački novinari Saša Paparella i Hrvoje Appelt.