Preskočite na glavni sadržaj

Privrednikova likovna kolonija 2020.

Srpsko privredno društvo "Privrednik" objavljuje Poziv za sudjelovanje na 5. slikarskoj koloniji posvećenoj velikom dobrotvoru Vladimiru Matijeviću. Natječaj ostaje otvoren do 25. kolovoza 2020.
vrijeme: 10.09.2020.
prijava: 25.08.2020
mjesto: Plitvička jezera
url: https://www.facebook.com/privrednikovalikovnakolonija/

Opis i uvjeti sudjelovanja:

Kolonija će se održati od 10. do 13. rujna 2020. na Plitvičkim jezerima. Okupljanje umjetnika planirano je u četvrtak 10. rujna do 12 sati na adresi Plitvice Mirić Inn, Jezerce 18, gdje će slikarima biti osigurani smještaj i hrana, a odjava je u nedjelju 13. rujna u poslijepodnevnim satima.
Organizator Srpsko privredno društvo "Privrednik" osigurava:
  • smještaj u Plitvice Mirić Inn tijekom trajanja kolonije (od četvrtka 10. rujna do nedjelje 13. rujna 2020. godine)
  • hranu za vrijeme trajanja kolonije
  • nastojat će podmiriti i troškove puta (detaljno će biti iskomunicirano s odabranim umjetnicima po završetku natječaja)
  • radni materijal (platna i boje) – umjetnici su obavezni ponijeti svoje kistove
  • promociju i predstavljanje umjetnika i njihovih aktivnosti uoči, za vrijeme trajanja kolonije i po završetku kolonije (u medijima i na društvenim mrežama)
Od sudionika se očekuje:
  • donacija minimalno jedne slike, a poželjno je i više radova (ovisno o mogućnostima i dobroj volji autora), nastalih na koloniji (p.s. donirani radovi prodaju se na dobrotvornim aukcijama i sva sredstva ostvarena prodajom namijenjena su za stipendiranje talentiranih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti koji potječu iz ruralnih i ekonomski slabije razvijenih područja Republike Hrvatske)
     
  • dolazak na koloniju, te ozbiljan i profesionalan pristup radu
Prijava za sudjelovanje treba obuhvaćati:
  1. detaljnu profesionalnu biografiju (školovanje, djelovanje, popis samostalnih i grupnih izložbi)
  2. kvalitetne fotografije radova po vlastitom izboru iz dosadašnjeg stvaralaštva (minimalno 10-15 fotografija radova) – materijali se mogu poslati i we transferom, filemailom ili jumbo mailom
Sve prijave šalju se isključivo na e-mail kontakt izbornice kolonije Sonje Švec Španjol: sonja@perceiveart.com
(Ako u roku tri dana nakon slanja prijave ne dobijete potvrdu primitka iste, pošaljite ponovno mail ili poruku na FB stranicu Privrednikove likovne kolonije: https://www.facebook.com/privrednikovalikovnakolonija/ kako bi potvrdili da je prijava zaprimljena).
 
Sva dodatna pitanja i detalje oko prijava i sudjelovanja možete dobiti slanjem upita na e-mail kontakt: sonja@perceiveart.com ili na FB stranicu Privrednikove likovne kolonije.

Opširnije:
https://www.facebook.com/privrednikovalikovnakolonija/