Preskočite na glavni sadržaj

Prva maketa karlovačke Zvijezde na otvorenom

Turistička zajednica grada Karlovca predstavila je u ponedjeljak, 13. srpnja, povodom rođendana Karlovca, prvu maketu karlovačke Zvijezde na otvorenom. 
vrijeme: 14.07.2020.

Radi se o kompozitnoj maketi koja prikazuje stanje tvrđave u skladu s planom grada i tvrđave Karlovac iz 1783. godine dok su u 3D formi prikazane građevine koje svojom važnosti i danas dominiraju starom gradskom jezgrom. Maketu su svečano otkrili karlovački turistički vodiči. Za lokaciju makete odabran je park u kojemu je skulptura Vjekoslava Karasa, na povijesnom revelinu, jednom od najvažnijih tvrđavskih elementa koji je služio za obranu grada. Lokacija je prirodna poveznica dvije karlovačke turističke mikrodestinacije – Zvijezde i Korane, te povezuje prostor Foginovog kupališta i Aquatike s povijesnim sadržajima u staroj gradskoj jezgri. Prostor je prilagođen za prihvat većeg broja posjetitelja i može služiti kao početna točka priče o Zvijezdi.

Maketa je djelo Deminutiv studia i arhitekte Marka Ambroša te akademskog kipara Predraga Pavića uz konzultacije stručnjaka s Instituta povijesti umjetnosti. Izlivena je u Ljevaonici Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.


Foto © Igor Čepurkovski, Karlovacki.hr