Preskočite na glavni sadržaj

Otvaranje Knjižare Fraktura

Fraktura je proslavila osamnaesti rođendan, a ulazak u punoljetnost i korak u odraslu dob proslavit će u subotu, 4. srpnja, otvaranjem knjižare u zagrebačkoj ulici Kneza Mislava.
vrijeme: 04.07.2020. 10 - 21 sat
mjesto: Zagreb; Knjižara Fraktura, Ulica kneza Mislava 17
url: https://fraktura.hr/
Iz Frakture poručuju:

 

Hrabro i nepokolebljivo krećemo u pothvat koji su od nas zahtijevali naši čitatelji, ali i samima sebi ispunjavamo veliku, davnu želju.

 

Najbolja literatura, naš slogan i naš program, u knjižari će dobiti i svoju fizičku dimenziju. Ondje ćete moći pronaći naša izdanja, izabrana izdanja drugih nakladnika, najbolju, relevantnu beletristiku i publicistiku, stripove i monografije. O svakoj knjizi ćete moći porazgovarati, dobiti preporuku za čitanje. Naša knjižara bit će prostor druženja i razgovora o knjizi, mjesto na kojem će se svaki ljubitelj knjige osjećati kao kod kuće, i bolje nego kod kuće! Dnevni boravak za sve ljubitelje knjige itekako će imati što ponuditi i u večernjim satima jer će se u Knjižari Fraktura organizirati razgovori s piscima, tribine, predstavljanja knjiga, programi književnih festivala, diskusije o aktualnim temama, ali i poneki unplugged koncert.

 

Knjižara Fraktura u Ulici kneza Mislava 17 novi je nezaobilazni punkt u kvartu u kojem se štošta može vidjeti i doživjeti. U njezinu toplom, pomno osmišljenom interijeru uvijek ćete se osjećati ugodno, a ako vam pogled pobjegne prema stropu – imat ćete što vidjeti! Čitav strop oslikao je Tomislav Buntak, poznati slikar i dekan Akademije likovnih umjetnosti. Strop je podijeljen u niše, a u svakoj od njih nalazi se po jedan crtež s mnoštvom likova. Svi crteži inspirirani su djelima klasične književnosti – pogledajte i prepoznajte o kojim je djelima riječ!

 

Nasuprot smo Domu likovnih umjetnika, u neposrednoj blizini gimnazija u Križanićevoj i preko puta zgrade u kojoj je za vrijeme Drugoga svjetskoga rata stanovao Miroslav Krleža. Blizu je i nekadašnja redakcija Poleta, susjed nam je Kinoklub Zagreb, a iza ugla je i Oris kuća arhitekture. To je okruženje koje nas raduje i potiče, sretni smo što svima onima koji tu žive ili tuda prolaze pružamo još jednu mogućnost da kvalitetno provedu vrijeme.


Knjižara Fraktura postat će istinska kuća književnosti, kuća u koju je svatko dobrodošao!