Preskočite na glavni sadržaj

Novi Sajam dječje knjige na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku

Na ovogodišnjem, jubilarnom 60. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, prvi put će gostovati Sajam dječje knjige u organizaciji Monte Librića iz Pule. Na jednom od gradskih i festivalskih trgova, poznatom kao Mala loža, petodnevno, šibensko izdanje Sajma dječje knjige počinje u ponedjeljak, 22. i završava u subotu, 27. lipnja.
vrijeme: 22.06.2020.
mjesto: Šibenik
url: https://www.mdf-sibenik.com/
Na Faustusima, kako su nazvani namjenski, za ovu prigodu izrađeni štandovi za knjige, bit će izloženo, i po povoljnim cijenama ponuđeno, preko 2 000 naslova recentne hrvatske književne produkcije za djecu. Osim toga, posjetiteljice i posjetitelji moći će upoznavati nove knjige i pratiti glazbeno-scenske nastupe i performanse, te sudjelovati u radionicama osmišljenim za Librić u Maloj loži, kako glasi službeni naziv ovog programa.  

 

Radionicu „Librić stroj za slovo i broj“ vodit će multidisciplinarna umjetnica Sedina Cerovac u terminu od 9 do 11 sati. Riječ je o mozaičkom programu u kojem djeca slušaju priče, improviziraju, pokazuju osjećaje, rješavaju problemske situacije glavnih likova, igraju se i razgovaraju. Dizajner i scenograf Mauro Ferlin i koreograf i redatelj Matija Ferlin, svakog dana od 10 do 12 sati, vode radionicu  „Strpljiva umjetnost“ u kojoj će djeca kroz grupni rad, u tehnici flomastera, stvarati zajedničke slike većeg formata. Svaki programski dan Librića u Šibeniku završavat će „Performansom brojeva Une Libar“, programom u kojem kostimirani lik – Una Libar, s djecom broji sve što se brojati može: dane, tjedne, mjesece, riječi, godine, učeći djecu istarskim nazivima tih pojmova.

 

Početak obimom i sadržajem veće suradnje Monte Librića i MDF-a, prirodni je nastavak dugogodišnje, kvalitetne suradnje ova dva dječja festivala, jedinstvena konceptom, sadržajima i, više od svega, ujedinjena namjerom da se svijet umjetnosti, od kazališne, preko likovne, filmske i glazbene, pa do književnosti, približi djeci.

 

Službeni početak Librića u Maloj loži zakazan je za ponedjeljak, 22. lipnja u 20 sati i 15 minuta.

 

Pokrovitelj Sajma dječje knjige – Librić u Maloj loži je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a program se provodi u skladu s mjerama akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja.