Preskočite na glavni sadržaj

Booksa u parku 2020.: mjesec dana bogatog programa

Od utorka, 16. lipnja, petu godinu zaredom Booksa seli svoje aktivnosti u park ispred kluba u Martićevoj 14D te poziva sve zainteresirane da sudjeluju u mjesecu književnih, filmskih, glazbenih i edukativnih programa i kvartovskog druženja!
vrijeme: 16.06.2020.
mjesto: Zagreb
url: https://klub.booksa.hr/
Iz Bookse poručuju:


Pripremili smo hrpu književnih sadržaja u kojima ćete saznati sve o novim temama književnoj sceni. Razgovarat ćemo o superherojima u stripu na tribini Lea Jurića, novim pjesmama Dorte Jagić u  Poeziji na živo,  mladim nadama u Učitavanju,  o novim knjigama Mladena Blaževića i Ivane Rogar. U razgovoru o queer dramskom pismu čut ćete mladu zvijezdu Espija Tomičića kako čita ulomke svoje hit drame Your Love Is King, upoznat ćete svjetsku književnu scenu preko Sandorfovog mini maratona. Predstavit ćemo kritičke zbornike koje su objavili Booksa i Kulturpunkt, tek snimljenu novu audio knjigu Vladana Desnice, dati poleta književnim prevodiocima i polaznicama Booksine radionice pisanja poezije. Imat ćemo priliku uživo čuti i  književnike izdaleka u programu Povratak imaginacije. 


Birat će se knjige i na štandovima malih izdavača i ove godine, a knjigoljupce će obradovati i open air izdanje popularne akcije Svi za knjigu, knjiga za sve!.


Navigirat ćemo publiku u raznim pravcima: spisateljica Ivana Bodrožić vodit će kroz zajedničko pisanje priča Raspričavanje – hit događaj među Booksinom stalnom publikom, a u dvije Šetnje iza ugla naši suradnici Saša Šimpraga i Krešo Galić, svaki u svom nedjeljnom podnevnom terminu, kroz povijest našeg kvarta i zagrebačkih parkova.


Na Škrabici u čast Ante Perkovića 19. lipnja slavit će se prijateljstvo koncertom sjajne kantautorice Sare Renar. U parku će zasvirati 26. lipnja i Miki Solus, a bit će još glazbenih iznenađenja. 


U suradnji s Kinotekom predstavlja se pravi kvartovski film Zagrebački ekvinocij redatelja Svebora Mihaela Jelića, a s udrugom Restart i ove godine prikazujemo filmove njihove škole dokumentarnog filma.


Ne zaboravljamo i kvartovske inicijative – svakog četvrtka od 18h vrijedna ekipa iz Ljudi za ljude skupljat će pomoć za naše najpotrebitije, priključite se ako već niste do sada!


Predstavili smo vam samo izbor iz bogatog programa koje vam je Booksa pripremila s brojnim suradnicima: Hrvatskim društvom književnih prevoditelja, festivalom Prvi prozak na vrh jezika, izdavačkim kućama, SPID-om, Multimedijalnim institutom, Kinotekom, Kurzivom, produkcijom Book & Zvook.


Ostatak programa uz satnice potražite na linku: https://klub.booksa.hr/booksa-u-parku-2020-program-dogadjanja.


Sva događanja u sklopu Bookse u parku su besplatna. Sve propisane epidemioloških mjere bit će poštivane. Booksa u parku odvija se uz potporu Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova, uz tehničku podršku Attacka i Pogona.