Preskočite na glavni sadržaj

Koncert klasične glazbe u Petrinji

U petak, 29. svibnja, s početkom u 19.30 sati, u petrinjskoj župnoj crkvi svetog Lovre nastupit će sopranistica Arijana Gigliani Philipp i orguljaš Edmund Andler-Borić.
vrijeme: 29.05.2020.
mjesto: Petrinja, župna crkva svetog Lovre

Već čitav niz godina ovih dvoje glazbenika vrlo uspješno surađuju nastupajući po Hrvatskoj. Arijana Gigliani Philipp rođena je u Sarajevu gdje je učila violinu i pjevanje, a u Zagrebu diplomirala solo pjevanje. Redovno nastupa po Hrvatskoj i vani kao vrsna sopranistica i kao solistica i kao komorna glazbenica. Ostvarila je čitav niz nagrada i priznanja. Slovi za jednu od boljih vokalnih pedagoga u Hrvatskoj. Snimila je i CD s pijanistom Ivanom Batošem i klarinetistom Brunom Philippom.  Zadranin po rođenju i odrastanju, ali inače petrinjskog podrijetla Edmund Andler-Borić sa zagrebačkom adresom također već je dobro znan hrvatskoj publici i kao koncertni orguljaš i kao pokretač niza festivala i projekata vezanih uz orgulje i hrvatsku kulturnu baštinu. Redovno koncertira po Hrvatskoj i vani gdje se već predstavio po Europi, SAD-u, Rusiji, Ukrajini, Bjelorusiji, Izraelu i JAR-u. Croatia Records mu je izdala pet solističkih CD-ova do sad, a Cantus jedan CD. Pokretač je i umjetnički voditelj našeg najjačeg orguljaškog festivala: Orgulje Zagrebačke katedrale. Dobitnik je raznih nagrada i priznanja. Na programu u Petrinji na orguljama tvrtke Heferer izvest će skladbe: Vivaldija, Bacha, Lučića, Stamma, Gomeza, Mascagnija, Verdija.

Koncert je u organizaciji Hrvatskog doma u Petrinji i župe sv. Lovre, a održava se uz podršku Ministarstva kulture i Grada Petrinje.