Preskočite na glavni sadržaj

4. ZKM zoom razgovor 'Matura/Trauma'

Iako je kazalište otvoreno, pojedini online projekti Zagrebačkog kazališta mladih se nastavljaju - poput započete serije zoom razgovora pod nazivom: 'ZKM – svijet nakon karantene'. U subotu, 23. svibnja, na ZKM-ovoj facebook stranici od 10 sati bit će dostupan 4. ZKM zoom razgovor 'Matura/Trauma' na temu mature i obrazovnog sustava.
vrijeme: 23.05.2020. 10 h
url: https://www.facebook.com/zekaem/
Ovaj zoom tematski je povezan i sa ZKM-ovom hvaljenom predstavom Mi i Oni - autorski projekt Darija Harjačerka, Katarine Pejović, ZKM-ovih glumaca i polaznika Učilišta ZKM-a.

 

Podsjetimo, predstava Mi i Oni nastajala je tijekom trećeg tjedna štrajka prosvjetnih radnika u cijeloj Hrvatskoj. Danas zbog epidemioloških ograničenja nakon pandemije, a i same činjenice da su mnogi mladi glumci i glumice maturanti i upravo su pred maturom, predstava Mi i Oni do rujna neće biti na sceni.  Međutim, upravo zato ovaj ZKM zoom razgovor otvaramo s njima.

 

Sudionici ovog zooma su:

dramaturginja i koautorica predstave Katarina Pejović

psiholog i nekadašnji voditelj kurikularne reforme Boris Jokić

dvoje maturanata, polaznika Učilišta ZKM-a koji i glume u navedenoj predstavi:

Petra Dončić, maturantica Privatne umjetničke gimnazije

Ivan Grlić i maturant XV gimnazije ( popularni MIOC)


'ZKM – svijet nakon karantene' - razgovaraju redatelji, glumci, dramski pisci, kazališni kritičari, umjetnici iz raznih područja kulture, društveni analitičari, koji u tim razgovorima promišljaju suvremenost društva tragajući i za opstankom kulturnih projekata i programa.