Preskočite na glavni sadržaj

Potprogram MEDIA i ove godine podupire Animafest Zagreb

Svjetskom festivalu animiranog filma Animafestu Zagreb i ove je godine Potprogram MEDIA omogućio financijsku potporu u iznosu od 41.000 eura. Festival je među 33 projekta odabrana u konkurenciji što ju je činilo ukupno 95 prijava iz 30 europskih zemalja.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) u okviru prvog roka Poziva 26/2019 ovim je riječima ocijenila Animafest Zagreb:

Animafest Zagreb nudi bogat i raznovrstan program tijekom samog događanja, ali i izvan održavanja festivalskog tjedna. Mehanizmi dopiranja do publike izrazito su učinkoviti te uključuju široku pokrivenost društvenih mreža. Raznolike festivalske aktivnosti namijenjene filmskom obrazovanju usmjerene su na sve dobne skupine. Festival ima razgranatu mrežu partnera i provodi konkretne akcije za razmjenu informacija i promidžbu europskih filmova, s dodatnim prostorom za povećanje inovativnosti. Europska dimenzija i njezina geografska raznolikost u skladu su sa zahtjevima poziva. Uspostavljene su mnoge aktivnosti za neizravno promicanje optjecaja i distribucije filmova te europskih talenata izvan samog događanja. Struktura tima je jasna, s iskusnim članovima na ključnim pozicijama.“

Izvor:
http://mediadesk.hr/