Preskočite na glavni sadržaj

Premijera: Prvi do srca - Ivo Gregurević

HRT najavljuje biografski dokumentarni film u produkciji HRT-a, o životu i radu Ive Gregurevića, glumačkog velikana rodom iz Orašja, scenarista i redatelja Branka Schmidta. Film će biti prikazan na prvom programu Hrvatske televizije, 17. svibnja s početkom u 20:40 sati.
vrijeme: 17.05.2020. u 20:40h
mjesto: HRT - HTV1

Uz mnogobrojne inserte iz hrvatskih filmova u kojima je Ivo glumio, film ulazi u prostor Donje Mahale i kroz svjedočenja prijatelja i rodbine oslikava Ivu kao čovjeka koji je pomagao drugim ljudima i skrbio o svom rodnom mjestu, organizirao filmske festivale i druženja.

Iako je karijeru izgradio u Zagrebu, on se u gradu osjećao usamljeno. Ponosni Posavljak energiju je crpio iz Save i rodne Posavine.

Film je sniman na autentičnim lokacijama tragom sjećanja Ivinih najbližih prijatelja i suradnika, a paralelno prati i nastanak spomenika te njegovo svečano otkrivanje u Orašju kojim započinju Dani hrvatskog filma sada pod imenom našeg doajena Ive Gregurevića.

Scenarist i redatelj filma iz 2019. je Branko Schmidt, direktor fotografije Dario Hacek, tonski snimatelj Blaž Andračić, majstor rasvjete Igor Jurković, montažer Hrvoje Mršić, a skladateljica Mirna Bićanić. Urednica i dramaturginja je Maja Gregl.

Izvor: www.hrt.hr

Foto©HRT