Preskočite na glavni sadržaj

Igor Hofbauer i Jonathan Bousfield predstavljaju 'Grimiznu lagunu'

U klubu 'Booksa', u petak, 31. siječnja, u 19 sati, hrvatski strip crtač Igor Hofbauer i britanski pisac i novinar sa zagrebačkom adresom Jonathan Bousfield u razgovoru s Miljenkom Buljević predstavit će svoj zajednički strip naziva 'Grimizna laguna' kojeg je objavio URK/Močvara.
vrijeme: 31.01.2020. 19 h
mjesto: Zagreb; KK Booksa, Martićeva 14d
url: http://booksa.hr/
 

U ovom stripu se miješaju elementi turističkog vodiča, znanstvene fantastike i političkog trilera u uznemirujućoj viziji vremena u kojem živimo. Radnja prati nevjerojatan uspon nekadašnjeg pčelara koji postaje upravitelj zoološkog vrta u Grimiznoj laguni s ciljem da zavlada cijelim ljetovalištem. Ova nadrealna priča svojim zastrašujućim raspletom iz temelja mijenja stereotipno viđenje savršenog odmora na Mediteranu.

 

Igor Hofbauer zagrebački je crtač poznat po dizajnu koncertnih plakata, programskih knjižica kluba Močvara i naslovnica za knjige. Izlagao je širom Europe, a svoje stripove izdao je u dvije zbirke - Prison Stories (2008.) i Mister Morgen (2016), a ovaj potonji preveden je na engleski i francuski jezik. Jonathan Bousfield je pisac koji se specijalizirao za kulturu, povijest i turizam. Napisao je brojne turističke vodiče, uključujući Rough Guide za Hrvatsku, Poljsku, baltičke republike i Bugarsku.

 

S autorima i Kornelom Šeperom iz URK/Močvare kao predstavnikom izdavača razgovarat će Miljenka Buljević.


Facebook događanje