Preskočite na glavni sadržaj

4. FJAKA film festival u Sv. Filip i Jakovu

Četvrto izdanje FJAKA film festivala se ovog puta organizira u sklopu projekta KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje, u petak, 31. siječnja i u subotu, 1. veljače, u Sv. Filipu i Jakovu. U sklopu festivala će se, uz projekcije filmova, održati i predavanje filmskog kritičara i kolumnista Ivice Perinovića o horor filmu, izložba starih horor postera te glazbena slušaonica i filmski horor kviz.
vrijeme: 31.01.2020.
mjesto: Sveti Filip i Jakov
url: https://www.facebook.com/fjakafilmfestival/
Projekcije filmova, predavanje i izložba održat će se u novo uređenom filipjanskom kinu, a kviz i slušaonica u Picigin baru na rivi u Sv. Filip i Jakovu. Ulaz na sve događaje je besplatan!

 

U sklopu festivala održat će se i filmske radionice za djecu koje će trajati tri dana, od 01.02 do 03.02 u vremenu od 15:00 do 18:00 h.  Filmska radionica pokazat će polaznicima da film može poslužiti za predstavljanje raznih ideja i da za njegov nastanak nije potrebna velika ekipa i puno opreme! Na taj način s vremenom će više cijeniti filmsku umjetnost i odlazak u kino te mogu steći motivaciju da se u budućnosti bave upravo nekim vidom filmske umjetnosti.

 

Fjaka Film Festival nastao je proteklih godina od strane male skupine lokalnih entuzijasta i filmofila čija je želja bila oživjeti lokalnu kino dvoranu te ukazati na bogatstvo i relevantnost filmske umjetnosti ali i revitalizirati običaj odlaska u kino kao relevantan društveni trenutak. Filmski festivali danas su relevantni jer povezuju umjetnost vizualnog kojim smo u potpunosti izloženi na svim razinama života te poticanje socijalizacije i kohezije društva i zajednice u razdoblju kada se naglašava individualnost i kada dolazi do sve veće otuđenosti pojedinaca.

 

"Nakon dosadašnjih vanjskih projekcija, ovogodišnji festival se prvi put održava u novo uređenom prostoru kina u Sv. Filip i Jakovu. Prvi dio festivala, koji traje dva dana, održava se u siječnju, a drugi dio održat će se u ožujku. Jedan i drugi dio festivala zamišljen je kao žanrovski, što znači da se svake godine prikazuju horor filmovi iz različitih razdoblja filmske umjetnosti te kultni  filmovi cijenjenih filmskih horor autora", najavljuju organizatori.

 

Facebook event...