Preskočite na glavni sadržaj

Promocija knjige 'Kalisto-Naša Troja II': 'Trojanski toponimi u Istri'

Odakle u Istri imena trojanskih junaka: Hektor, Paris, Kebrion, Prijam, Bateja, Tros, Erikton, Pilemon, Apisaon i mnoga druga kojih je popis podugačak? Na ovo pitanje odgovore će podastrijeti Vedran Sinožić na promociji svoje knjige 'Kalisto-Naša Troja II' u vijećnici POU Buje 12. prosinca, u 18,30 sati.
vrijeme: 12.12.2019. 18,30 h
mjesto: Zagreb
url: http://zagrebharpfestival.com/
Bujska promocija knjige koja donosi dosad najčvršće pokazatelje o lokaciji Homerove Troje, biti će naslovljena imenom 'Trojanski toponimi u Istri' iz razloga što je Istra jedinstveno mjesto na svijetu koje objedinjuje lingvističke, geografske, arheološke i mitološke poveznice koje nas dovode u gradić Motovun čiji prapovijesni sloj krije pravu Homerovu Troju. Uz autora u promociji će sudjelovati Naklada Uliks iz Rijeke.

 

Vedran Sinožić je do sada promovirao tri knjige koje donose otkriće prave Homerove Troje u Istri. Knjige "Naša Troja", "Kalisto" i "Motovunska magla" predstavljene su diljem Hrvatske i Slovenije, a poznate su kako u Europi tako i preko Atlantika. Svoju nepokolebljivu tvrdnju o lokaciji Troje podupire i s nekoliko znanstvenih traktata kojima poziva svjetske znanstvenike na sučeljavanje.

 

Grad Buje Sinožiću je prirastao srcu još od srednjoškolskih dana te kasnije i kao gradu radnog iskustva. Studij povijesti i hrvatskog jezika završio je u Puli, na Sveučilištu Juraj Dobrila 2008.
 

Živi u Novigradu i priprema nova djela kojima prikazuje svijet Ilijade u Istri.


Facebook event