Preskočite na glavni sadržaj

'Dnevnik Diane Budisavljević' u kinima u Bosni i Hercegovini

Svečanim premijernim projekcijama 'Dnevnika Diane Budisavljević' u Sarajevu, Banja Luci i Bihaću najavit će se redovno prikazivanje filma u kinima Bosne i Hercegovine od 5. prosinca.
vrijeme: 05.12.2019.
mjesto: Bosna i Hercegovina
Distributer filma u Bosni i Hercegovini je Blitz, a prikazat će u CineStar kinima u Banja Luci, Mostaru, Bihaću i Tuzli, Cineplexxu Banja Luka, CinemaCity i Meeting Pointu u Sarajevu te gradovima Prijedoru, Trebinju, Foči i Andrićgradu.

 

Svečana premijerna projekcija filma Dnevnik Diane Budisavljević uz gostovanje redateljice Dane Budisavljević, glavne glumice Alme Price, povjesničara Silvestra Milete i svjedoka iz filma Živka Zelenbrza održat će se u četvrtak, 5. prosinca u CineStaru 4DX Delta Planet u Banja Luci, a potom i u CineStaru Bihać 7. prosinca uz gostovanje redateljice i svjedokinje iz filma Nade Vlaisavljević. Tome će prethoditi projekcija u Sarajevu 3. prosinca na filmskom festivalu SarajevoFest uz gostovanje redateljice te glumaca Alme Price i Ermina Brava.

 

'Ponosni smo što nakon velikog uspjeha kod publike u Hrvatskoj i Srbiji film dolazi pred gledatelje Bosne i Hercegovine odakle su rodom brojna djeca koju je Diana Budisavljević spasila svojom velikom humanitarnom akcijom tijekom Drugog svjetskog rata', stoji u izjavi producenta filma, zagrebačke tvrtke Hulahop.

 

Film Dnevnik Diane Budisavljević premijerno je prikazan ljetos na Pulskom filmskom festivalu gdje je ispraćen uz ovacije publike, a srčano ga je dočekala i beogradska publika na trima uzastopnim premijernim projekcijama sredinom studenog. Film već deveti tjedan igra u hrvatskim kinima gdje ga je dosad pogledalo više od 30 tisuća ljudi, te u Srbiji gdje ga je u prva dva tjedna prikazivanja vidjelo 15 tisuća gledatelja. Uz šest nagrada na Pulskom filmskom festivalu, među kojima i Velikom zlatnom arenom za najbolji hrvatski film, Dnevnik Diane Budisavljević nedavno je dobio Nagradu publike i nagradu Human Rights na beogradskom festivalu Slobodna zona, Nagradu PLUS za najbolji film za mlade na Zagreb FIlm Festivalu, a redateljica Dana Budisavljević nagrađena je na filmskom festivalu u njemačkom Cottbusu za najbolje debitantsko ostvarenje.

 

Dnevnik Diane Budisavljević je nastao u produkciji Hulahopa iz Zagreba te u suradnji sa slovenskim i srpskim producentima December i This and That Productions. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Slovenskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, HRT-a i europskih fondova MEDIA i EURIMAGES.

 

Novosti o filmu, uključujući i raspored projekcija, možete pronaći na Facebook stranici filma.

 

Izvor: HAVC