Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje monografije i izložba 'Jedinstvenih 100'

Predstavljanje monografije i otvorenje izložbe 'Jedinstvenih 100' održat će se u četvrtak, 21. studenog, u 18.00 sati, u prostoru Muzeja grada Splita.
vrijeme: 21.11.2019.
mjesto: Muzej grada Splita
url: https://www.mgst.net/

Monografija je rezultat više od dvije godine rada te nekoliko tisuća prikupljenih dokumenata i fotografija pronađenih u gradskim i državnim arhivima, privatnim zbirkama i zakladama, sveučilišnim knjižnicama i digitaliziranim periodikama. Osim kronike društva i rekonstrukcije povijesnih činjenica, monografija i izložba su spomenar priča i sjećanja na drage ljude, bezbrojna putovanja i radosti splitske mladosti kroz proteklih stotinu godina.

Na samom predstavljanju monografije uzvanicima će se obratiti njen urednik Vedran Matošić, pisac pogovora dr.sc. Tonći Šitin i autor knjige Emin Sarajlić. Moderator predstavljanja monografije će biti uvažena novinarka, kroničarka društva i dugogodišnja predsjednica Jedinstva Ružica Mikačić.
Nakon predstavljanja monografije slijedi otvorenje izložbe JEDINSTVENIH 100. Autorice postava izložbe su dugogodišnje članice Jedinstva Ksenija Modic i Sanela Sučić.

Ovo predstavljanje još je jedno od događanja koje je društvo organiziralo ove godine kao uvertiru za veliki, svečani glazbeno-plesni koncert JEDINSTVENIH 100 koji će se održati u Spaladium areni, 14.12.2019., s početkom u 19:30.

https://www.facebook.com/kudjedinstvosplit/