Preskočite na glavni sadržaj

Izložba arhitekata Dine Krizmanića i Leonida Zubana

U petak, 8. studenog 2019., u 19.00 sati, u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Istre otvara se izložba pulskih arhitekata Dine Krizmanića i Leonida Zubana pod nazivom „3 Momenta“. Izložba ostaje otvorena do 1. prosinca o.g.
vrijeme: 08.11.2019.
mjesto: Pula, MSUI
url: http://www.msu-istre.hr/

Riječ je o prvoj izložbi uopće koju Muzej posvećuje području arhitekture i njenim akterima te su predstavljeni radovi u cijelosti producirani za ovu priliku.

Dino Krizmanić i Leonid Zuban rade na arhitektonskim projektima različitih veličina, tipologija i namjena; projektirali su i izvodili objekte u HR i izvan granica Hrvatske, sudjeluju i nagrađivani su na više urbanističko arhitektonskih natječaja u zemlji i inozemstvu, od kojih se posebno ističu Crkva Sv. Ane u Rijeci i ulazna struktura Eurasia tunela u Istanbulu.

Izložba prezentira i dokumentira dio realiziranih autorskih projekata s time da - kako arhitekti sami ističu, njen fokus nije na pojedinačnim objektima, niti iščitavanju odnosa arhitekture sa njezinim kontekstom te ona ne prezentira svu problematiku kojom se neizbježno bavi svaka izgrađena arhitektura. Naglasak ove izložbe je na polaznom konceptu kojega bilježi na kraju cjelokupnog procesa projektiranja i građenja.

Kustosica izložbe je Ketrin Milićević Mijošek.

Izložba traje do 1. 12. 2019. godine, a može se pogledati svakim danom osim ponedjeljka od 10.00 do 19.00 sati.