Preskočite na glavni sadržaj

'Kneginja čardaša', prva ovosezonska glazbena premijera HNK u Osijeku

Glazbenu sezonu HNK u Osijeku otvara po mnogo čemu „gospodar operetnog žanra“, Emmerich Kálmán, i njegova „Kneginja čardaša“ – plod poslovne suradnje s Operetnim teatrom Budimpešta. Premijerna izvedba će se održati 8. studenoga.
vrijeme: 08.11.2019.
mjesto: HNK u Osijeku
Nakon premijere, slijede redovne izvedbe -  9., 11., 12. i 13. studenog.

Dvije i pol godine nakon izuzetno uspješne „Bajadere“, priču čija se tipično operetna dramatičnost rađa iz zabune i nespretno posloženih, najčešće ljubavnih okolnosti redateljski će uprizoriti Kérenyi Miklós Gábor, dok će solistima, orkestrom i zborom ravnati maestro Filip Pavišić.

8. studenog na scenu tako stupa osebujna žena-vatra, dakako uspješna kabaretska pjevačica iz Budimpešte, Sylva Varescu u pratnji svojih obožavatelja: Edwina, Bonija i Ferija koji priželjkuju njezin ostanak, a ona turneju po Sjedinjenim Državama.

Nakon mnoštva zabuna, ugovorenih brakova, hotela i brodova, kroz sveopću prpošnost sve dakako sjeda na svoje mjesto u scenografiji Agnes Gyarmati koja je ovjenčana Oscarom za scenografiju u filmu „Mephisto“ što ga potpisuje István Szabó, te kostimografiji Füzèr Ani i koreografiji Geszlera Györgyja.

Opširnije:
http://www.hnk-osijek.hr/