Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren BTL natječaj

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije.
vrijeme: 21.10.2019.
prijava: 22.11.2019
url: http://www.hds.hr
 
I. Hrvatsko društvo skladatelja (dalje: HDS) Natječajem podupire aktivnosti hrvatskih glazbenika, glazbeno stvaralaštvo i glazbene manifestacije iz sredstava prikupljenih na ime prava na naknadu za reproduciranje za privatno ili drugo vlastito korištenje, sukladno članku 32. i 167.a stavku 4. Zakona o autorskim i srodnim pravima (NN 167/03, 79/07, 80/11, 141/13, 127/14 i 62/17).

II. Cilj Natječaja je poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo u područjima tradicionalne i suvremene zabavne ili popularne glazbe, tradicionalne i alternativne rock glazbe, elektroničke i urbane klupske glazbe, novokomponirane glazbe narodnog ili etno izričaja (klape, tamburaški sastavi i sl.) te poduprijeti festivale, smotre, natjecanja ili koncerte navedenih vrsti glazbe na način kojim se stimulira kvaliteta i izvrsnost.

III. Cilj iz članka II. ostvarit će se:
–  Sufinanciranjem postojećih umjetničkih relevantnih festivala, smotri i natjecanja koji promoviraju hrvatsku glazbu koja je predmet ovog Natječaja.
–  Dodijeljivanjem novčanih nagrada autorima koji sudjeluju na određenim glazbenim manifestacijama, bilo odlukom žirija ili temeljem broja izvedbi prema podacima Službe za zaštitu autorskih muzičkih prava (ZAMP)
– Organizacijom smotri ili natjecanja s dodjelom nagrada i/ili objavom nosača zvuka za mlade glazbenike, posebice u glazbenim područjima gdje takva natjecanja ne postoje.

IV. Prilikom odlučivanja o sufinanciranju, vodit će se računa o stilskoj raznolikosti i ravnomjernoj zemljopisnoj zastupljenosti natjecatelja. Natjecatelji se moraju pridržavati propisa o zaštiti autorskih i srodnih prava.

V. Natjecatelji su dužni podnijeti HDS-u detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje zaključno s 22. studenim 2019. godine, s naznakom „Za natječaj BTL“ na urudžbeni zapisnik ili poštom na adresu: Hrvatsko društvo skladatelja, Berislavićeva 9, 10 000 Zagreb. Svi materijali čuvat će se najviše 15 dana nakon objave rezultata.

VI. HDS može uvjetovati dodjelu potpore određenim izmjenama u projektu, suradnjom u medijskom predstavljanju, sudjelovanjem svojih predstavnika u žiriranju, dodjeli nagrade i slično.

VII. Fond Natječaja iznosi 350.000,00 kuna. HDS pridržava pravo da ne raspodijeli cijeli iznos. HDS će od dobitnika potpore tražiti financijsku i programsku dokumentaciju o utrošku dobivenih sredstava.

VIII. Odluku o dobitnicima potpore donijet će Skupština predstavnika HDS-a na prijedlog Stručnog povjerenstva sastavljenog od istaknutih skladatelja i drugih umjetnika odgovarajućeg područja najkasnije do 16. prosinca 2019. godine, o čemu će se javnost obavijestiti putem interneta.

Izvor: www.hds.hr