Preskočite na glavni sadržaj

Objavljena monografija Hrvoja Kekeza 'Hrvatska povijest iz godine u godinu'

Monografski vodič kroz događaje koji su oblikovali Hrvatsku - "Hrvatska povijest iz godine u godinu" dr. Hrvoja Kekeza, u kojem su zabilježeni svi važni trenutci iz bogate hrvatske prošlosti, objavila je zagrebačka nakladna kuća Mozaik.
vrijeme: 30.09.2019.

U knjizi su navedeni važni događaji - od prijelomnih bitaka i odluka koje su odredile sudbinu hrvatskoga državnog prostora, preko znamenitih ljudi koji su stoljećima gradili prepoznatljivu hrvatsku kulturu, do vrhunskih dostignuća umjetnika, sportaša i znanstvenika.

Hrvatska prošlost vrlo je bogata različitim događajima, ljudima i pojavama, a čine je također brojni kulturni i društveni čimbenici i modeli, ističe nakladnik. U knjizi dr. Kekeza događaji iz hrvatske povijesti stavljeni su u kontekst šire europske i svjetske povijesti, a na dnu svake stranice objavljena je i vremenska lenta s crticama iz svjetske povijesti.
Nakladnik naglašava kako je ova povjesnica izbor za sve ljubitelje povijesti jer su događaji - od doseljenja Hrvata do zbivanja današnjih dana - kronološki poredani i objašnjeni razumljivim jezikom.

Knjiga "Hrvatska povijest iz godine u godinu" (320 str.) ilustrirana je s oko 700 arhivskih i suvremenih fotografija, umjetničkih djela, starih razglednica i zemljovida.
Sveučilišni profesor dr. Hrvoje Kekez rođen je 1980. godine u Zagrebu. Dosad je samostalno i u suautorstvu objavio sedam popularno-stručnih monografija, među kojima i monografije "Grbovi gradova u Republici Hrvatskoj", "Bitke prekretnice hrvatske povijesti", "Velikani hrvatske znanosti", "Tajanstvena Hrvatska", "Velikani hrvatske prošlosti", "Neotkrivena Hrvatska" i  "Katolička crkva u Hrvatskoj". (Hina)