Preskočite na glavni sadržaj

Pjesnici uzvraćaju udarac! – Tri pejsaža

U utorak, 1. listopada, u 19 sati, u Velikoj Gorici gostuju trojica pjesnika -  Goran Čolakhodžić i Denis Ćosić dobitnici su nagrade Goran za mlade pjesnike te Ivan Šamija, član međunarodne pjesničke platforme Versopolis za promociju pjesnika mlađe generacije.
vrijeme: 01.10.2019. 19 h
mjesto: Velika Gorica; Dvorana Galženica, Trg Stjepana Radića 5
url: http://www.knjiznica-vg.hr/
Govorit će nam o svojim zbirkama u kojima se priroda pojavljuje u vrlo različitim pojavnostima - od šume i sela imaginarne (ili možda ipak prave) Poljske, rubnih dijelova grada koji graniče s prirodom i prirode koja preuzima grad, do morskih prizora i brojnih transformacija u svijetu faune.

 

Je li pisanje o prirodi u najrazličitijim oblicima u ovo doba ekoloških katastrofa ipak više od puke slučajnosti, kakve su njihove veze s distopijom i ekologijom, te je li predrasuda da je pisati o prirodi nešto za pjesnike romantizma već odavna zastarjela, neka su od pitanja koja ćemo im postaviti.

 

Susret će se održati u Dvorani Galženica, a posjetitelje pozivamo da dođu ranije i pogledaju tematski blisku izložbu „Niski tonovi Zemljine pjesme“, kat iznad u Galeriji Galženica koja će posebno za tu prigodu biti otvorena i u večernjem terminu.
 

Moderira: Romana Perečinec, prevoditeljica