Preskočite na glavni sadržaj

Riječaninu Valeriju Orliću Povelja međunarodnog festivala književnosti 'Luka pošte' u Kijevu

Odlukom prosudbenog Vijeća iz Kijeva s 3. međunarodnog književnog festivala-natjecanja 'Luka pošte' ('Poštarski pomol'), koji je organizirao Kijevski fond za kulturu 'Boris Oliynyk', u Ministarstvu kulture Ukrajine 8. rujna u nominaciji 'Poezija' - Povelju je dobio pjesnik iz Hrvatske, Riječanin Valerio Orlić.
vrijeme: 08.09.2019.
mjesto: Ukrajina; Kijev
Dokumente o nagradi potpisali su predsjednik ukrajinskog Fonda za kulturu "Boris Oliynyk" u Ministarstvu kulture Ukrajine, akademik OD Bakumenko, kao i predsjednica festivala i članica Nacionalne Unije pisaca Ukrajine Tatiana Borisova Kudinova, priopćeno je u petak.


Valerio Orlić dobitnik je više međunarodnih književnih nagrada od Makedonije, Srbije, Bugarske, Italije... Godine 2018. dobitnik je prestižne europske nagrade "Homer" u Briselu (Belgija).


Počasni je predsjednik i osnivač Hrvatskog književnog društva, te redovni član Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih haiku pjesnika i počasni član Saveza nezavisnih bugarskih pisaca.


Urednik je više od 60 naslova, objavio je 22 knjige. Orlić je, među ostalim, pokretač časopisa za kulturu "Književno pero" i "Krik", Festivala književnosti "Dani prijatelja knjige" Rijeka, znanstvenih skupova "Petar Kanavelić i Korčula", i "U spomen na književnika Antu Zemljara", grad Pag, Umjetničke kolonije "Riječ u kamenu", Povljana otok Pag, haiku susreta Borivoj Bukva, Rijeka i Riječkih književnih jutra. (Hina)