Preskočite na glavni sadržaj

'Rob3rta' - plesna premijera u Svetvinčentu

'Rob3rta' je treći u nizu solo radova plesačice i koreografkinje Roberte Milevoj koji se nastavlja na predstave 'Roberta, Roberta' (2010.) i 'Opet Roberta' (2013)., a premijerno će biti izveden 1. rujna.
vrijeme: 01.09.2019. 20 h
mjesto: Svetvinčenat; Mediteranski plesni centar, Svetvinčenat bb
url: https://www.facebook.com/mediteranskiplesnicentar/

U dosadašnjem stvaralaštvu, autorica se bavila propitivanjem odnosa između izvedbe i koreografije kao mjesta susreta prirodnog emotivnog iskustva s umjetnim prostorom izvedbe.

 

Autoricu u okviru ovog projekta primarno interesira analiza kapaciteta vlastitog izvođačkog tijela, kapaciteta koji su nužno uvjetovani unutarnjim sadržajima, a pri čemu se kao centralno pitanje nameće sljedeće – na koji način osobni emotivni doživljaji, sjećanja i unutarnji monolozi mogu postati uporištem za solo izvedbu te kako obilježja vlastite (ženske) prirode i modusi njene manifestacije u plesnoj izvedbi, mogu uvjetovati drugačije poetske pristupe plesnom materijalu i koreografiji. Tijelo se ovdje promatra kao mehanizam koji nosi sa sobom ispovijest, ali i povijest izvedbenosti specifičnog autorskog tijela.

 

Autorski tim: Roberta Milevoj /koreografkinja i plesačica, Matija Ferlin / asistent pri projektu, Miro Manojlović / autor glazbe, Desanka Janković / izrada kostima

 

Produkcija: umjetnička organizacija 'Nikad kraja'

 

Projekt je realiziran uz pomoć financijskih sredstava Ministarstva kulture RH i u suradnji s Mediteranskim plesnim centrom u Savičenti.