izložba

Ante Kajinić se u MSU predstavlja novim ciklusom slika


vrijeme: 06.07.2017. - 31.08.2017.
mjesto: Zagreb; MSU, Avenija Dubrovnik 17

Izložba slikara Ante Kajinića 'Putovanje kroz bjeline' donosi 37 radova iz njegova novog opusa, a izložba je prema zamisli autora, postavljena tako da prati ritam organizacije motiva na slici. Kajinićeva izložba bit će otvorena od 6. srpnja do 31. kolovoza 2017.

"Grupirajući slike uz rubove zida, naglašavajući središnji prostor odsutnošću sadržaja, izložbeni prostor MSU galerije postao je živa slika koja posjetitelje vodi na putovanje kroz bjeline", najavljeno je iz MSU-a.
 
Kako se dodaje, Kajinićevo slikarstvo vraćanje je na jednostavne oblike izražavanja, ponajprije bliske dječjem rukopisu, lišene pretjerane deskripcije, kojim ukazuje na nemoć umjetnika da promjeni i popravi svijet koji ga okružuje, onim što najbolje zna – umjetnošću.
 
"Svojim slikarstvom, samozatajno, Kajinić želi dati impresiju vremena u kojem živi, duboko promišljajući svijet oko sebe i u sebi. U suodnosu sa slikom, kao svojim najintimnijim zapisom, umjetnik se u kontemplativnom okruženju vlastitoga radnog prostora kroz čin slikanja dovodi do odsutnosti želje, otvarajući prostor čistoj misli neopterećenoj zahtjevima i ograničenjima", napominje se. (Hina)

Ivana Franke / Tommi Grönlund i Petteri Nisunen u MSU(R.P.B., 06.07.2017)

Tagovi: izložba, msu