Preskočite na glavni sadržaj

Simone Rubino & Simfonijski orkestar HRT-a na 70. Igrama

Već tradicionalno Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) koncertom zatvara Dubrovačke ljetne igre (DLJI). 70. izdanje Igara zatvara pod ravnanjem svog šefa dirigenta Enrica Dinda, uz gostovanje virtuoznog udaraljkaša mlađe generacije Simona Rubina.
vrijeme: 25.08.2019.
mjesto: Ispred crkve sv. Vlaha, Dubrovnik
url: http://www.dubrovnik-festival.hr
Ulaznice.hr

Nedjelja, 25. kolovoza 2019., u 22 sata
Ispred crkve sv. Vlaha, Dubrovnik
 
Svečano zatvaranja 70. Dubrovačkih ljetnih igara
 
Simfonijski orkestar HRT-a
Enrico Dindo, dirigent
Simone Rubino, udaraljke

Program:

Modest Petrovič Musorgski/Maurice Ravel: Slike s izložbe
Avner Dorman: Frozen in time, koncert za udaraljke i orkestar (2007.)
Boris Papandopulo: Uvertira operi Amfitrion


Talijanski udaraljkaš Simone Rubino (1993., Chivasso, Torino) studirao je na Konzervatoriju Giuseppe Verdi u svom rodnom gradu prije nego što je nastavio raditi s Peterom Sadlom na Musikhochschule München (2012. - 2014.) u Njemačkoj. Dobitnik je brojnih nagrada, uključujući i one s natjecanja Universal Marimba (Belgija), Međunarodnog glazbenog natjecanja ARD ( 2014.), nagrade za mlade umjetnike Credit Suisse i Međunarodnog glazbenog natjecanja Luigi Nono (Italija).
Slijedeći stope Petera Sadla i Martina Grubingera, Simone Rubino označava novo razdoblje udaraljkaša koji su se etablirali na sceni klasične glazbe. Nastupao je s vodećim orkestrima kao što su Bayerischer Rundfunk Symphonieorchester, Simfonijskim orkestrom Frankfurtskog radija, Deutsches Symphonie-Orchestre Berlin i Orkestrom Sinfonica Nazionale della RAI di Torino. Svoj debitantski koncert u Carnegie Hallu u New Yorku ostvario je 2016. s Lexington filharmonijskim orkestrom.Uz solističke nastupe i komorna glazba važan je aspekt njegove glazbene aktivnosti, što su pokazali koncerti s kvartetom Out of Time Percussion Quartet i ESEGESI Percussion Quartet. Uvaženi je gost na prestižnim festivalima, među kojima su glazbeni festival Rheingau, festival Schwetzingen, Musicus Olympus (Rusija), Schwarzwald glazbeni festival, glazbeni festival Bremen i festival Young Euro Classic.
Uz solističke nastupe i komorna glazba važan je aspekt njegove glazbene aktivnosti, što su pokazali koncerti s kvartetom Out of Time Percussion Quartet i ESEGESI Percussion Quartet. Uvaženi je gost na prestižnim festivalima, među kojima su glazbeni festival Rheingau, festival Schwetzingen, Musicus Olympus (Rusija), Schwarzwald glazbeni festival, glazbeni festival Bremen i festival Young Euro Classic.

Izvor:
https://glazba.hrt.hr/